Automobili

Test kabrioleta BMV serije 4 (2021) – Četiri mesta pod suncem

Uspeli smo da sednemo za volan nekoliko dana verzije 420i sa 2,0-litarskim četvorocilindarskim benzinskim motorom od 184 konjskih snaga.
U ovom mesecu julu moglo bi se pomisliti da su lepi dani već stigli, ali nažalost ne za sve. Ipak, zadržimo dašak optimizma i nade da će nam sunce i toplota koja ga prati dati malo melema u srcu nakon početka godine slične dvanaest meseci prošle godine.

Kako se kaže, “posle kiše dolazi lepo vreme” , ali u malom svetu automobila to je pre “posle kupea dolazi kabriolet” . U iščekivanju lepih dana koji se bore, BMV je na nekoliko nedelja na francusko tržište lansirao novi kabriolet serije 4, očigledno izveden iz čuvenog kupea serije 4 koji je izazvao toliko govora o njegovoj estetici. u najmanju ruku.cepanje.

Odličan povratak platna
Stoga ćemo vam prenijeti sve argumente koji se tiču ove poznate rešetke, radije ćemo se usredotočiti na glavna svojstva ovog kabrioleta koji za ovu novu generaciju uklanja svoje tvrde pokrivala za glavu za haubu od platna . Kao i Z4, Serija 4 se vraća svom poreklu i mekom krovu, a pored značajnog povećanja telesne težine, u našim očima je i estetskijiji, dok u celinu unosi malo više lakoće. Vizuelna lakoća u svakom slučaju, jer, kao što ćemo videti malo ispod, uprkos mekom krovu, BMV serije 4 kabriolet nije balerina.

Sklopivi platneni vrh potpuno je novog dizajna (sa dva ravna luka) što omogućava, prema BMV -u, da postigne istu akustičku udobnost kao tvrdi krov , uz očuvanje estetike mekog krova. Sklapa se u Z i otvara i zatvara za manje od 18 sekundi , do 50 km / h. BMV najavljuje da je gornji deo platna 40% lakši od starog tvrdog krova serije 4, ali to ne sprečava da novi kabriolet serije 4 bude 65 kilograma teži od svog prethodnika .

Teži, ali i mnogo veći
Naš prelepi besprekorni kabriolet serije 4 u metalik mineralnoj boji (1.090 evra) znatno je porastao u poređenju sa starim, sa dužinom koja sada iznosi 4,77 metara , što je 11 centimetara duže od starog kabrioleta serije 4. Tako ometa BMV BMV serije 2 kabriolet i trenutni BMV serije 8 kabriolet .

Sa platnenim vrhom koji je manje glomazan i 11 centimetara duži od starog kabrioleta serije 4, nosivost nove verzije povećava se za 80 litara u otvorenoj konfiguraciji i na taj način doseže 300 litara . Kada zatvorite haubu, moguće je preklopiti platnenu posudu kako biste iskoristili maksimalnu zapreminu skladišta, koja iznosi 385 litara (+15 litara u odnosu na staru) i tako otišli ​​vikendom u četiri bez previše mnogi problemi.

Jer da, BMV Cabriolet serije 4 zna da ceni više od dva, zadnja sedišta su prilično dobrodošla, pod uslovom da niste igrač NBA lige. Dva putnika u redu 2 moći će da uživaju u radostima kabrioleta sa malo (mnogo) manje zaštite od vetra nego dva putnika napred, ali će se ipak tamo osećati prilično udobno.

Umesto vozača i suvozača, s druge strane, u baru je kraljevski, sa grejanim sedištima u slučaju da se duge letnje večeri malo ohlade, sve upareno sa grejanjem vrata za optimalnu udobnost. A ako ste samo dvoje u automobilu, ugradnja mreže protiv vrtloga omogućiće vam da se razvijate velikom brzinom (čak i na autoputu pri 130 km / h) bez utiska da se tornado stvara u putničkom prostoru . Svi ovi elementi povezani su sa Comfort paketom koji je kao opcija fakturisan 1900 evra.

Iako imamo koristi od početnog motora, naša testna verzija bila je bogato obdarena, sa 19-inčnim felnama (2.500 evra) kako bi delimično nadoknadila nedostatak paketa M Sport na našem modelu, ploče. 1.800 evra) ili paket inovacija uključujući laserska svetla i head-up ekran (5.200 evra).

Standardno, automobil je prilično dobro opremljen, što delimično “opravdava” ulaznicu znatno preko 50.000 evra, sa 10,3-inčnim ekranom osetljivim na dodir kompatibilnim sa Android Auto-om i Apple CarPlai-om, dvozonskom automatskom klimom ili električnim sedištima. Postoje i mnoga pomoćna sredstva za vožnju, sa upozorenjem na sudar pri automatskom kočenju, upozorenjem na promenu trake sa zadržavanjem trake i pomoći pri upravljanju ili indikatorom najveće dozvoljene brzine koja se isporučuje kao standard.

Kožni tapacirung Vernasca Mocca (1.800 evra) je najlepši efekat, baš kao i ovaj enterijer koji se ne oslanja na sve taktilne sa fizičkim kontrolama koje su još uvek prisutne, posebno u pogledu ventilacije. Kokpit je okrenut prema vozaču, materijali su visokog kvaliteta, a ergonomija prilično dobra, čak i ako je ponekad lako izgubiti se u mnogim podmenijima ekrana osetljivog na dodir. Ali to je nesumnjivo pitanje navike.

Izbor za svakoga
Kao što je gore rečeno, naš kabriolet serije 4 opremljen je najmanjim motorom, naime 2,0-litarskim turbo četvorocilindarskim benzinskim motorom sa 184 konjske snage i 300 Nm obrtnog momenta . Upravo bi ova verzija trebala postići najveći uspjeh u Francuskoj, pogotovo što je kazna relativno ograničena jer je uključena, ovisno o opremi, između 740 i 2.049 eura . Za ljubitelje dizela, BMV nudi i 2,0-litarski četvorocilindraš sa 190 konjskih snaga i 400 Nm sa 420d, dok se sportskiji mogu odlučiti za M440i Cabriolet i njegov linijski šestocilindrični motor od 374 konjske snage i 500 Nm par.

Ova najnovija verzija jedina je dostupna sa pogonom na sva četiri točka, a 420i i 420d su jednostavni pogoni . Pogon na sve točkove kDrive biće nametnut i novom BMV-u M4 Cabriolet i njegovim šestocilindričnim 510 konjskim snagama koji će u prodajne salone stići od jula 2021. Njegova cena od 115.550 evra, bez opcija, trebalo bi da ohladi više od jednog, ne računajući kazna od 30.000 evra 2021. i 40.000 evra 2022. godine.

Udobnost kao lozinka
Naša probna verzija, koja počinje sa 54.500 evra , bez opcija (naš model se penje na 73.500 evra sa!), Nije namenjena za sportske vožnje. Treba ga konzumirati kao lep i veliki GT čija će 184 konjske snage biti dovoljna za 99% kupaca ove vrste automobila, uprkos praznoj masi blizu 1,8 tona. Četvorocilindrični turbopunjač nema žestinu Volksvagenovog 2,0-litarskog TSI-ja, ali nudi odlične performanse za tako težak automobil. Osmostepeni automatski menjač ne trpi velike nedostatke, dok su veze sa zemljom i dalje odlične , obavezuje BMV.

Istina je da nedostaje melodija prelepe šestorke u redu, posebno na otvorenom, ali ni četvorocilindrični nije bez glasa. Ovo pomaže da vožnju učinimo malo dinamičnijom povećanjem tempa, čak i ako će udobnost ostati ključna reč na brodu , uprkos 19-inčnim felnama naše testne verzije. Inženjeri su morali da pregledaju nekoliko elemenata u poređenju sa kupeom, posebno u pogledu geometrije, nosača i određenih postavki šasije kako bi održali isti nivo dinamike.

Završna reč
Šta bismo mu na kraju mogli zameriti za ovaj 420i kabriolet? Nije mnogo, s obzirom na to da označava sve odgovarajuće okvire na vrhunskom kabrioletu sa četiri sedišta. U segmentu koji proizvođači sve više zanemaruju, BMV, Audi i Mercedes, između ostalih, i dalje pokazuju određeno interesovanje za to, a serija 4 je nesumnjivo ona koja najbolje uspeva da spoji udobnost i dinamiku, čak i sa „samo“ 184 konjske snage.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close