fbpx
Automobili

2022. Lotus Lambda: Kineski električni terenac dobio je 560kV heroja – izveštaj

Predstojeći potpuno električni SUV proizvešće maksimalno 560kV iz svog dvomotornog pogonskog sklopa, dok je ciljani Teslin domet od 580km.

Lotus Lambda 2022. godine biće izgrađen u novoj fabrici matične kompanije Geeli u 1,31 milijarde dolara u Vuhanu u Kini, prema najnovijem izveštaju Autocar.com.

Ovu najnoviju priču prati par spekulativnih prikaza koje je naš prijatelj Theophilus Chin proizveo za malezijsku veb stranicu PaulTan.org.

Potpuno električni SUV zasnovan je na Geeli-jevoj Sustainable Ekperience Architecture – koja će na kraju podržati najmanje 16 drugih EV modela od devet brendova – a snaga će se isporučivati na sva četiri točka preko dvostrukih motora.

Prema izveštaju, početna Lambda isporučiće 447kV, dok će vodeća varijanta proizvoditi 560kV. Cilj je domet od 580 km, predstavljajući model kao direktnog konkurenta Teslinom modelu Ks.

Tehnologija razvijena za električni hiper automobil Lotus Evija navodno je ugrađena u Lambdu kako bi smanjila težinu. CarAdvice-u se obratio portparolu Lotusa radi komentara na izveštaj.

Ova priča će biti ažurirana njihovim odgovorom. Očekuje se da će Lambda zvanično biti predstavljena sredinom 2022. godine, a prve isporuke predviđene su za početak 2023. godine.

Detalji o cenama tek treba da budu objavljeni, međutim, ako se Lotus nada da će se lokalno takmičiti sa modelom Ks, automobil će verovatno koštati oko 180.000 američkih dolara.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button