fbpx
Uncategorized

Sledeća Toiota Kluger će biti električna – izveštaj

Sledeća generacija najprodavanijeg SUV-a iz porodice Tojota Kluger mogla bi da se prodaje isključivo na električnu energiju, prema neproverenom izveštaju u inostranstvu.

Američki veb-sajt CarBuzz tvrdi da se Kluger sa sedam sedišta – koji se prodaje kao Highlander u Severnoj Americi – planira da izbaci benzin i hibridnu snagu u svojoj sledećoj iteraciji, planiranoj za proizvodnju u fabrici u Kentakiju.

Tojota je ranije potvrdila planove za proizvodnju velikog električnog SUV-a sa sedam sedišta u fabrici u Kentakiju od 2025. godine.

Prethodno se pretpostavljalo da će neimenovani model usvojiti značku BZ5Ks – u skladu sa svojom rastućom porodicom električnih vozila BZ (Beiond Zero) – ali ako je CarBuzz izveštaj tačan, vozilo bi moglo da prihvati ime Kluger.

Drive je ranije izvestio da će novi veliki Tojotin električni SUV proizvesti Lekus verziju, za koju se očekuje da će se zvati TZ – na isti način na koji je Lekus LKS ​​zasnovan na Toioti LandCruiser.

Kluger samo na električni pogon bi se gradio u fabrici u Kentakiju, sa baterijama napravljenim u njenom novom proizvodnom pogonu u Severnoj Karolini, navodi CarBuzz.

Smatra se da je novi veliki Tojotin električni SUV predstavljen konceptom BZ Large SUV koji je automobilski gigant predstavio 2021.

Trenutnu Klugerovu liniju u Australiji pokreće 2,4-litarski četvorocilindrični turbo-benzinski motor ili 2,5-litarski benzinsko-električni hibrid. Snaga V6 je pala početkom 2023.

Povezani Clanci

Back to top button