Automobili

Pregled Nissan 400Z iz 2022. godine: Virtuelna vožnja sa projektnim automobilima 3

Nismo mogli da čekamo pravu stvar, pa smo se za trenutak zavukli za virtuelni volan sledećeg Nissan Z-a.

Nije tajna da je Nissan 370Z prethodne generacije bio dugo u zubu, pošto je krasio Nissan-ove zastupnike čitavih 12 godina bez značajnih poboljšanja ili popravki.

Nisanovo dugo vreme od prvog pogleda na kraj 2020. godine, kada je prvi put pogledao svoj Z-automobil sledeće generacije do predstavljanja 2022. godine, nas je takođe na CarAdviceu sedelo na ivici sedišta.

Sve to dovodi do frustrirajuće dugog vremena na čekanje pre nego što stvarno krenemo za volan, pa smo sedli na kauč sa Project Cars 3, koji ima novi Nissan Z Proto automobil za vožnju, da bismo pokušali da ga dobijemo osećaj za ono za šta čekamo 2022.

Naravno, nijedno vreme provedeno za televizorom ne bi moglo da se izjednači sa vožnjom prave stvari, ali kao način da se upoznamo – i ponovo upoznamo – sa časnom Z pločicom sa imenom, za prvi put smo se ušuljali za virtuelni točak na 2022. Nissan Z Proto.

Relativno smo lagani prema detaljima u vezi sa tim šta će zapravo doći ispod poklopca motora, ali očekuje se da će sledeći Nissan Z-automobil – bez obzira da li se zove 400Z ili ne – doći sa 3.0-litarskim V6 motorom sa dvostrukim turbopunjačem koji proizvodi 298kV / 475Nm . Pokretaće samo zadnje točkove i biće uparen sa šestostepenim manuelnim ili devetostepenim automatskim menjačem.

Međutim, Nissan Z Proto na Project Cars 3 ima dodatnih 33 kV i težak je 1475 kg. Da li postoji istina iz stvarnog sveta za taj pojačani rezultat ili ne, ostaje da se vidi.

Šta god da je ispod poklopca motora, jedva smo čekali da sednemo nazad u Nissan Z-automobil.

Ima li boljeg mesta za uzorkovanje najnovijeg Z-a nego povratak na planinu Panorama, Bathurst, gde je Nissan proslavio 50 godina Z-pločice na Festivalu Z-a 2019

Pogodivši čuveni krug u virtuelnom 400Z, prvo što mi padne na pamet je kultna nota izduvnih gasova VK motora. Razvojni tim Project Cars-a oblikovao je zvuk Z Pro-a po uzoru na prethodnika od 370Z, što se nadamo da je slučaj u stvarnom životu, jer je to jedinstvena nota koju bi bilo šteta izgubiti.

Međutim, sledeći Z će preći sa prirodno aspirirane snage na sistem prisilne indukcije sa dva turbopunjača. Jedna stvar koju svi znamo kod turbopunjača je da ona uvek ubija notu izduvnih gasova. Prstima prekriženim zvuk koji dolazi iz sledećeg Z-a je na nivou – ako je nešto kao što sugerišu Project Cars, bićemo sretni.

Govoreći o prošlim Z-ovima, ponovljena testiranja u igri protiv Nissana 370Z otkrila su znatan porast snage i obrtnog momenta koji će biti dobrodošli. Njenog prethodnika ne biste nazvali sporim, ali više od decenije bez bitnih promena u elektrani uzima danak kada se testira protiv savremenog rivala.

Nema sumnje da će biti potpuno drugačije melodije ako Nissan bude primenio srodni Infiniti K60 Red Sport tvin-turbo V6, ali taj obrtni moment od 475 Nm tog automobila bio je dostupan između 1600 i 5200 o / min. Poput K60 Red Sport, Z u igri snažno vuče kroz čitav opseg obrtaja.

Srećni smo što zavirujemo kroz prozor dok miniramo Mountain Straight i vidimo kako trkač ručno udara kroz brzine. Nissan je mogao previše lako izbeći ručni menjač u korist potpuno automatske ponude, ali izbor između šestostepenog manuelnog i automatskog (verovatno sedmostepeni menjač lopatica kao što se koristi u Infinitiju K60 Red Sport) je najveći Dobrodošli.

Naš vozač u igri nije najbrži menjač, tako da smo mogli da snimimo samo oko 5,4 sekunde vožnje od nule do 100km / h. Takve performanse bi ga stavile u kompaniju Ford Mustang EcoBoost, Mercedes-AMG A35 sedan i Subaru VRKS, mada bismo očekivali da će stvarni automobil sprint za manje od pet sekundi biti veći konkurent do Toiote Supra.

Bez obzira da li se radi o veštačkoj zabavi prilagođenoj igrama ili ne, Z Proto se ne stidi prekomernog upravljanja. Na komandu može da strši zadnji kraj i drži dosledno klizanje zahvaljujući tom potpuno novom talasu obrtnog momenta sa turbopunjačem. Prianjanje pruža komplet raspoređenih Dunlop SP Sport Makk guma sa 255 mm (napred) i 285 mm širine (pozadi) sa 19-inčnim alu felnama.

Kao pokazatelj napretka, najbolje vreme koje smo mogli da zaobiđemo planinu Panorama u starom Nissan 370Z bilo je 2 min 33 sek. Z Proto je napravio isti krug tokom devet sekundi brže, sa vremenom od 2min 24sec.

Iako Project Cars 3 nije najtačniji simulator vožnje tamo, ako se ispostavi da je sledeći Z mnogo brži od odlazećeg automobila, pred nama je pobuna.

Iako ovaj test ne može da održi sveću o tome kako će zapravo biti vožnja stvarnim stvarima sledeće godine, naš prvi pogled na Nissan Z-automobil 2022. godine ispunjava nas uzbuđenjem u vezi sa novom iteracijom legendarnog Z-a natpisna pločica.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close