fbpx
Uncategorized

Pregled Mitsubishi Triton Sport 2023

2023 Mitsubishi Triton Sport
Mitsubishi Triton ute trenutne generacije se približava kraju linije nakon skoro dve decenije – a to znači da je vreme za specijalno izdanje.

Dok je Mitsubishi Triton u salonima pretrpeo veliko preuređenje 2018. godine – nakon što je osveženi model predstavljen 2015. godine – arhitektura današnjeg modela datira iz prethodnog oblika lansiranog 2005. godine.

To znači da će Mitsubishi Triton biti star blizu 20 godina kada sledeća generacija – nova iz temelja – stigne kasnije ove ili početkom sledeće godine.

Što znači da je vreme da Mitsubishi proveri katalog delova i pronađe načine da doda privlačnost svom popularnom – ali zastarelom – pick-upu.

Na isti način na koji je Holden Commodore imao Vacationer, Mitsubishi Triton sada ima Sport izdanje. Uprkos imenu, nema dodatne snage za 2,4-litarski četvorocilindrični turbo dizel motor, kao ni nadogradnje za podešavanje guma ili vešanja.

Podrazumeva se da je ovo specijalno izdanje prvobitno trebalo da bude osnova verzije Mitsubishi Tritona poboljšane Valkinshavom, ali je taj projekat otkazan u jedanaestom satu nakon što je Mitsubishi ostao bez puta – i vremena – uoči novog model.

Umesto potpunog preobražaja, promene na Mitsubishi Triton Sport – zasnovane na srednjem GLS-u, a ne na vodećem modelu GSR – uključuju velike pruge na haubi i vratima prtljažnika (ali ne i na krovu), crne točkove i kestenjaste delove na bočne stepenice i prednji i zadnji branici.

Unutra, Mitsubishi Triton Sport je opremljen kožnim sedištima sa grejanjem sa električnim podešavanjem za vozača, ručicama menjača iza volana, dvozonskom klima uređajem, retrovizorom sa automatskim zatamnjivanjem i senzorskim ključem sa dugmetom za pokretanje. .

Testno vozilo na fotografijama bilo je opremljeno tvrdim poklopcem za tone, umetnutim poklopcem i kukom za vuču, što je sve opcija sa dodatnim troškovima.

Oko 900 primeraka Mitsubishi Triton Sport će se pojaviti u australijskim salonima u narednim mesecima; već je stiglo prvih 400.

Seli smo za volan da bismo se ponovo upoznali sa Mitsubishi Triton-om pre nego što ova generacija odustane, i da vidimo kako se on nosi sa novijom konkurencijom.

Koliko košta Mitsubishi Triton u Australiji?
Kada je ova recenzija objavljena, Mitsubishi Triton je imao nacionalne cene za sve modele – osim ovog. To znači da je na vašim pregovaračkim veštinama da pokušate da postignete pristojnu ponudu za Mitsubishi Triton Sport, tako da obavezno zavrtite ruku.

Mitsubishi Triton GLS – na kome je baziran Sport – bio je dostupan od 55.490 dolara dok je ova recenzija objavljena.

Ali Mitsubishi navodi Triton Sport na 56.440 dolara plus troškovi na putu – ili 4.500 dolara više od RRP-a za GLS. To gura cenu odlaska blizu ili više od 60.000 dolara, što je moć novca za pruge i promene trima.

Kao što je ovde objavljeno, Mitsubishi Triton Sport je zasnovan na srednjem GLS-u (korak u odnosu na GLKS+ i korak dalje od vodećeg GSR-a). Dostupne su samo dve boje karoserije: metalik crna ili metalik bela.

Pored Mitsubishi Triton GLS Deluke paketa, Sport izdanje dobija električno podesivo vozačko sedište, kožna sedišta sa crvenim šavovima, grejana prednja sedišta, kožne umetke na vratima i kameru za surround pogled od 360 stepeni.

Mitsubishi Triton je godinama bio šampion vrednosti u klasi ute, ali ovo specijalno izdanje je skupo bez obzira kako ga zbrojite.

Takođe razmotrite vrhunski GVM Ute, LDV T60 ili Ssangiong Musso – svi su oko 15.000 dolara jeftiniji od Mitsubishi Triton Sport – ili osnovni model Isuzu D-Mak LS-M sa duplom kabinom 4k4 (ali sa dužom listom naprednih bezbednosnih tehnologija, većom snagom i obrtnim momentom i većom ocenom za vuču).

Koliko prostora ima Mitsubishi Triton unutra?
Mitsubishi Triton ima manju kabinu od većine vršnjaka – delom zbog manjeg međuosovinskog rastojanja, razmaka između prednjih i zadnjih točkova, što pruža manji krug okretanja od ostalih vozila.

Prostor za ramena u kabini je uži, a prostor za kolena pozadi je uži (iako postoji nešto prostora za stopala ispod prednjih sedišta za putnike na zadnjim sedištima).

Postoji upravljanje podesivo po visini i dosegu, iako je pozicija u vožnji i dalje malo skučena u poređenju sa novijim, prostranijim rivalima. Vozačevo sedište na ovom modelu ima električno podešavanje.

Zamena za ventilacione otvore zadnjeg klima uređaja (samo na Tritonima srednjeg i visokog kvaliteta) je ‘cirkulacija vazduha’ postavljena na krovu, koja preusmerava vazduh sa prednjeg dela kabine na putnike na zadnjim sedištima. To je u najboljem slučaju improvizovano rešenje.

Svi tasteri i točkići su dobro postavljeni i laki za korišćenje, jednostavno ih nema dovoljno.

Na infotainment sistemu nema dugmeta za podešavanje jačine zvuka ili podešavanja, a instrument tabli nema digitalni prikaz brzine, prepoznavanje znakova brzine i monitore pritiska u gumama. I nema dovoljno priključaka za punjenje za ručne uređaje.

Da li Mitsubishi Triton ima Apple CarPlai i Android Auto?
Ožičenom Apple CarPlai-u i Android Auto-u se pristupa preko 7,0-inčnog ekrana osetljivog na dodir. AM/FM i digitalni radio su standardni, kao i bežično Bluetooth povezivanje.

Međutim, nema bežičnog punjenja pametnog telefona i ugrađene navigacije. Morate da koristite mape sa svog pametnog telefona – i morate da budete u dometu mobilnog telefona – da biste pronašli put ako se izgubite.

Čudno, bilo da je povezan preko Apple CarPlai-a ili Bluetooth-a, glas na drugom kraju telefonskog poziva dolazi iz zvučnika suvozača, a ne sa vozačeve strane.

Kvalitet zvuka za telefonske pozive ili muziku je prosečan po standardima klase.

Da li je Mitsubishi Triton siguran automobil?
Mitsubishi Triton je dobio ocenu bezbednosti sa pet zvezdica kada je ova generacija testirana 2015.

Međutim, iako se nivo bezbednosne opreme nije promenio od poslednjeg ažuriranja, Mitsubishi Triton je krajem prošle godine izgubio ocenu od pet zvezdica jer mu je istekao rok upotrebe.

To znači da je trenutna generacija Mitsubishi Triton-a sada zabranjena za vladine i poslovne flote sa bezbednosnim mandatom od pet zvezdica.

Uvedeni su šestogodišnji datumi isteka kako bi kupci automobila mogli da uporede rezultate testova sudara sličnog sa istim.

Pre nego što je uveden šestogodišnji rok za bezbednosne rezultate, neki proizvođači su promovisali rezultate sa pet zvezdica koji su bili stari i do jedne decenije i testirani prema manje strogim kriterijumima.

Ako bi današnji Mitsubishi Triton bio ponovo testiran prema najnovijim kriterijumima, malo je verovatno da bi postigao pet zvezdica za bezbednost.

Očekuje se da će novi Mitsubishi Triton koji treba da bude krajem ove ili početkom sledeće godine biti unapređen kako bi ispunio strože bezbednosne kriterijume.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Mitsubishi Triton?
Standardna bezbednosna tehnologija u Mitsubishi Triton Sport uključuje sedam vazdušnih jastuka (uključujući jedan za koleno vozača), upozorenje na lutanje trakom (ali ne i pomoć pri zadržavanju trake), autonomno kočenje u slučaju nužde, upozorenje o mrtvoj zoni, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, 360 -stepena kamera, i prednji i zadnji parking senzori.

Upadljivi po njihovom odsustvu (i dostupni na konkurentskim modelima) su radarski tempomat, digitalni displej brzine, prepoznavanje znakova brzine, monitori pritiska u gumama i centralni vazdušni jastuk između prednjih sedišta.

Koliko košta održavanje Mitsubishi Tritona?
Mitsubishi oglašava jednu od najdužih garancija za nove automobile u Australiji, sa garancijom do 10 godina ili 200.000 km. Garancija je, međutim, uslovna, uz uslov da se sva planirana servisiranja obavi na vreme i preko ovlašćenog Mitsubishi distributera. U slučaju da uslovi nisu ispunjeni, čak i jednom, garancija se vraća na pet godina/100.000 km.

Dostupan je servis sa ograničenom cenom, sa redovnim servisiranjem na svakih 12 meseci ili na 15.000 km, šta god nastupi prvo. Mitsubishi planira cene za prvih 10 poseta servisu.

Rutinsko održavanje tokom tri godine ili 45.000 km (šta god dođe prvo) koštaće 1.547 dolara, dok pet godina ili 75.000 km košta 2.895 dolara. Držite svoj Triton 10 godina i gledaćete na 6740 dolara. Ove cene su više nego za rivale kao što je Ford Ranger i, najmanje tokom perioda servisiranja sa ograničenom cenom, Toiota HiLuk.

Sveobuhvatna ponuda osiguranja za Triton Sport nije bila dostupna u vreme pisanja, ali premija za slično opremljen Triton GLS počinje od 1412 dolara godišnje na osnovu uporedne ponude jednog od vodećih osiguravača u Australiji – na osnovu 35-godišnjeg stari vozač koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoslaviju. Procene osiguranja se razlikuju u zavisnosti od vaše lokacije i istorije vožnje.

Da li je Mitsubishi Triton štedljiv?
Prosek na etiketi sa oznakom goriva na Mitsubishi Triton Sport pokazuje 8,6 L/100 km.

Ta cifra može izgledati prilično visoka, a to je zato što je Mitsubishi Australia usred dugotrajne pravne bitke sa kupcem koji tvrdi da nije mogao da postigne prosek ocene ekonomičnosti goriva.

Mitsubishi je tvrdio da su ugradnja glomaznijih nestandardnih guma, dodatna dodatna oprema za teške uslove rada – kao i posebno zahtevni uslovi vožnje – bili razlozi zbog kojih kupac nije mogao da se podudara sa tvrdnjom na etiketi.

Ipak, Mitsubishi je od tada revidirao svoje zvanične proseke potrošnje goriva – prikazane na etiketi na vetrobranskom staklu – sa manje optimističnim brojkama.

Kada je ova generacija Mitsubishi Tritona puštena u prodaju 2015. godine, prosek na etiketi sa oznakom goriva je pokazao cifru od 7,6 L/100 km. Sada pokazuje cifru od 8,6L/100km.

Tokom naše petlje od 150 km – mešavine gradske, prigradske, međugradske vožnje i vožnje autoputem – videli smo prosečnu potrošnju goriva između 7,8 i 8,0 l/100 km, što je par za klasu.

Tako da bi skupo specijalno izdanje na kraju ciklusa modela moglo biti težak zadatak.

2,4-litarski četvorocilindrični turbo dizel (133kV/430Nm) je grub i nerafiniran – čak i po standardima dizela sa duplom kabinom – i vešanje je grudasto na neravninama, a upravljanje je teško u krivinama.

Druge žene – bilo da su radni konji ili šou-poniji – osećaju se bolje vezane i lakše se žive sa njima u svakodnevnom životu.

Plus strane? Mitsubishi Triton Sport, GLS i GSR dolaze sa većim prednjim disk kočnicama od 320 mm, dok su modeli manjeg modela Triton opremljeni sa prednjim diskovima od 294 mm. (Svi dolaze sa zadnjim doboš kočnicama od 295 mm).

A mali krug okretanja od 11,8 m (u odnosu na 12,5 do 13,0 m među rivalima) je konkurentska prednost kojoj drugi igrači ne mogu parirati.

Položaj sedenja je relativno udoban i većina modifikacija je pokrivena, iako bi točkići za jačinu zvuka i podešavanje bili dobrodošli dodaci infotainment sistemu.

Manja karoserija Tritona, bočni retrovizori sa širokim pregledom i pogled kamere od 360 stepeni olakšavaju uvid u vozilo, posebno kada vozite unazad prikolicu ili stanete na usko parking mesto.

Bi-LED farovi (kratka i duga svetla) zaslužuju pohvalu zbog svoje efikasnosti na mračnim seoskim putevima (ova svetla su standardna za Sport, GLS i GSR).

U našem testiranju, ekonomična potrošnja goriva u stvarnom svetu bila je pravednija nego što sugeriše oznaka sa oznakom goriva, ali ubrzanje je bilo prosečno (0 do 100 km/h za oko 11 sekundi, nešto sporije od sličnih dizel motora sa duplom kabinom).

Takođe je vredno istaći da je maksimalni kapacitet vuče Mitsubishi Triton Sport manji od konkurentskih: 3100 kg u odnosu na 3500 kg.

Poslednjih pola decenije, dosledni i konkurentni poslovi Mitsubishi Tritona pomogli su da se kineski ute brendovi u nastajanju drže na odstojanju.

Ali Mitsubishi sada pokušava da repozicionira Triton više u rangu cena – da pobegne od napada jeftinijih kineskih automobila i pokuša da se suoči sa Isuzu D-Mak-om, Mazdom BT-50, Ford Rangerom i Tojotom HiLuk-om.

Međutim, ovi rivali su noviji, napredniji ili oboje – ostavljajući Mitsubishi Triton negde između jeftinog podruma i apartmana u penthausu.

U poređenju sa ograničenom serijom Mitsubishi Triton Sport je odsustvo nacionalne ponude cena odvoza i nedostatak tehnologije koja se smatra osnovnom po standardima klase (kao što je radarski tempomat, digitalni displej brzine, prepoznavanje znakova brzine i guma). monitori pritiska).

Takođe je poljoprivredno voziti, čak i za ute.

Mitsubishi Triton ima više smisla u nižim razredima modela, ali za ovaj novac možete nabaviti dobro opremljen Isuzu D-Mak – ili možete baciti kockice na kineskom uteu i ubaciti 15.000 dolara u džep.

Ako ste raspoloženi za Mitsubishi Triton, razmislite o GLS-u po ceni od 55.490 USD sa većinom – iako ne sa svim – karakteristikama ovog Sporta, a vi ste i dalje najmanje 5000 USD ispred.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button