fbpx
Automobili

Porsche potvrđuje da Sporti 911 Hibrid neće biti dodatak

Generalni direktor Porschea Oliver Blume rekao je medijima na okruglom stolu u četvrtak da kada stigne hibridizovani 911, to neće biti plug-in hibrid.


Blume ga je nazvao „sportski hibrid“ i rekao da je inspirisan trkačkim automobilom 919 Hibrid koji je osvojio Le Man.
Blume je takođe potvrdio da će 718 biti elektrifikovan uz zadržavanje proporcija srednjeg motora.
Porše je dugo razmišljao o hibridizovanom 911. Još 2017. godine, kada je trenutna generacija 992 još bila u razvoju, Porše je razmišljao o tome da li želi da proda hibrid 911 i kakav će oblik taj hibrid imati. Tri modelske godine od početka proizvodnje 992, hibridni model tek treba da se pojavi, ali na jučerašnjem intervjuu za okruglim stolom, izvršni direktor Porschea Oliver Blume potvrdio je njegovo postojanje i dao nekoliko nagoveštaja o tome šta možemo očekivati od 911 hibrida.

Prethodni izveštaji sugerisali su da će elektrificirani 911 stići kao plug-in hibrid, ali je na okruglom stolu Blume izričito rekao da 911 neće biti plug-in, s tim da je ta obaveza prepuštena modelima Caienne SUV i Panamera. Umesto toga, opisao je 911 kao „sportski hibrid“ i čak je rekao da je inspirisan 919 Hibrid, trkačkim automobilom izdržljivosti koji je pobedio na 24 sata Le Mana 2015, 2016. i 2017. Na pitanje da li su modeli 911 GT , kao što je GT3, će dobiti hibridizaciju u budućnosti, Blume je jednostavno odgovorio da treba očekivati “iznenađenja” od 911 u nastavku.

Na okruglom stolu, Blume je takođe ponovo potvrdio da će manja linija 718 iznedriti potpuno električni model 2025. godine, koji će zadržati klasične dimenzije roudstera sa srednjim motorom. Macan EV koji će stići u SAD 2024. ponovo je potvrđen, a Porsche je takođe ponovio svoj tekući razvoj sintetičkih goriva. Proizvođač automobila je rekao da ima za cilj da 80 odsto njegove prodaje bude potpuno električno do 2030. godine, pri čemu će sintetičko gorivo pomoći da se premosti preostali jaz.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button