Automobili

Porsche 919 Street je spektakularan!

Pre otprilike godinu dana, Porsche je iznenadio entuzijaste automobila otkrivanjem mnogih koncepata koji su neko vreme držani u tajnosti. Od Safari izvođenja 911 i Macana do električnog minivana, postava je bila zapanjujuća. Ali možda je najzanimljivija od svega bila ova: ulica 919.

Dizajniran kao drumska verzija pobedničkog trkačkog automobila LMP1, ovaj elektrificirani hiperautomobil je zamišljen 2017. iz iste hibridne konfiguracije od 900 konjskih snaga kao i 919 rezervisan za stazu.
Imajte na umu da ovo nije auto sam po sebi. Ovo je glineni model pune veličine, pošto je projekat ukinut i nije planirana nijedna proizvodna verzija koja bi nasledila 918 Spider . Novi hiperautomobil iz Poršea stiže tek 2025. godine, što je šteta, jer bi ulica 919 bila pravi uspeh. Naravno, automobil ima više od njegovog dizajna, i sigurni smo da su ljudi iz Štutgarta imali dobar razlog da ne nastave sa ovim projektom.

Prilagođavanje hibridnog pogona za drumski automobil bi verovatno zahtevalo mnogo posla, s obzirom na propise o emisiji i zabrinutost za pouzdanost. Samo pitajte Mercedes-AMG mnoge prepreke koje je morao da prevaziđe da bi postavio motor Formule 1 Luisa Hamiltona u One Hipercar. Potrebno je 45 minuta da se pokrene LMP1 motor , koji očigledno nije idealan za drumski automobil.

Sigurni smo da će proizvođači Carrera GT i 959 učiniti da se čekanje isplati. U poređenju sa 918 Spiderom, očekujemo još više elektrifikacije i ne bismo bili previše iznenađeni da se motor sa unutrašnjim sagorevanjem u potpunosti odbaci, s obzirom na Porscheovu želju da promoviše električna vozila.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close