Automobili

Porsche 911 GT3 RS i njegov aktivni spojler u akciji

Testiranje superautomobila se nastavlja.
Aktivna aerodinamika postaje sve češća u proizvodnim automobilima orijentisanim na performanse. Gotovo je neophodno postići nove horizonte performansi gde je korisno moći modifikovati oblike i profile kako bi se povećalo opterećenje ili minimalizovao otpor vazduha. Stoga ne čudi što je jedan od najtvrđih Porschea svih vremena, 911 GT3 RS , pribegao tome, pošto je morao da premaši već vrlo visoke standarde.

Sada, nakon špijunskih fotografija proteklih nekoliko nedelja, novi video prikazuje veliki aktivni zadnji spojler – koji uobičajene maskirne maskirne odeće ne mogu sakriti – u akciji tokom testa na autoputu.

Aktivni rep
Video nije najboljeg kvaliteta, ali pokretno krilo je jasno vidljivo iako je teško utvrditi šta tačno radi. Gledajući to, veoma podseća na DRS (sistem smanjenja otpora) kojim su opremljeni automobili Formule 1, ali trebalo bi ga pažljivije pogledati da bismo bili sigurni u njegovu stvarnu funkciju, jer u ovom slučaju izgleda da deluje kao vazdušna kočnica.

Takođe, ne vidimo dobro automobil, što video prikazuje samo pozadi, iako su nam prethodne fotografije pružile potpun pogled na novi super-porše. Test mazge koje smo do sada videli imali su plastičnu oblogu na važnim delovima, koja je skrivala njihov stil, što je otežavalo pogađanje konačnih oblika i kontura.

Šta ima ispod tela?
Očekujemo, međutim, da će novi GT3 RS “nositi” još agresivniji prednji i zadnji odbojnik, haubu sa usisavačima vazduha i usisnike na blatnicima, kao i onaj impozantni spojler koji iz očiglednih razloga nije mogao biti sakriven od gledalaca .

Očekuje se da će automobil i dalje pokretati atmosferski 4-litarski 6-cilindraš , sa preko 520 ks i PDK sa dvostrukom spojkom kao jedinim raspoloživim menjačem. Ipak, još uvek ne znamo kada će Porsche zvanično predstaviti GT3 RS, mada bismo očekivali da će se to dogoditi najkasnije početkom 2022. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close