fbpx
Automobili

Otkrivena limuzina Mercedes-Maibach S-klase iz 2021. godine

Glavna luksuzna limuzina duga je preko pet metara i verovatno će zadržati 6,0-litarski V12 svog prethodnika.

Mercedes-Maibach S-klasa 2021. godine zvanično je predstavljen, a prve australijske isporuke treba da stignu u četvrtom kvartalu sledeće godine.

Kao što se i očekivalo, vodeća luksuzna limuzina od 5469 mm nudi se sa značajnim opsegom bezbednosnih i tehnoloških karakteristika, uključujući 18 vazdušnih jastuka i autonomiju nivoa 3 preko sistema Drive Pilot.

Pogonski sklop tek treba da bude potvrđen, ali CarAdvice razume da će verzija postojećih 46,0 kV / 1000 Nm 6,0-litarskog V12 verovatno biti nastavljena.

Unutrašnjost je slična onoj nedavno otkrivene Mercedes-Benz S-klase – 12,8-inčni OLED centralni ekran je standardno ugrađen, a može se odabrati najviše pet ekrana.

Međuosovinsko rastojanje je za 180 mm duže od S-klase sa dugim međuosovinskim rastojanjem, s tim što se dodatna dužina koristi za proširivanje zadnje kabine.

U potpunosti opremljena – i opremljena paketima Seat Comfort i Chauffeur – ova kabina sadrži sistem za masažu teladi, grejanje vrata i ramena, prilagodljivo osvetljenje, rashladni odeljak sa posrebrenim kanelurama za šampanjac, automatske nadogradnje sigurnosnih pojaseva i enterijer MBUKS Pomoćnik.

Upravljanje stražnjom osovinom može se postići okretanjem od 4,5 stepena ili 10 stepeni, čime se standardni krug okretanja od 13,4 metra svodi na 12,4, odnosno 11,4 metra.

U međuvremenu, opcioni potpuno aktivni sistem vazdušnog oslanjanja E-Active Bodi Control koristi stereo kameru za skeniranje puta ispred i izravnavanje valovitosti.

U ponudi je i dvobojna završna obrada po meri, kao i LED svetla za prednja svetla Digital Light koja omogućava projekciju simbola upozorenja i smernica na put ispred.

Nisu objavljeni detalji o cenama za australijsko tržište, međutim varijanta trenutne generacije kreće se od 445.235 dolara plus troškovi puta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button