fbpx
Automobili

Otkriven fejslift BMV Ks7 2023, potvrđen za Australiju

BMV Ks7 iz 2023. je otkriven, uoči lansiranja u Australiji u četvrtom kvartalu 2022. (od oktobra do decembra).

Prednja ažuriranja BMV-ovog četvorogodišnjeg luksuznog SUV-a je potpuno nova prednja maska, koja predstavlja set podeljenih farova – sa visokim dnevnim svetlima i glavnim svetlima ispod, nudeći prilagodljivu matričnu LED tehnologiju – i Osvetljenje „Ikonic Glov“ u „bubreg“ rešetkama Ks7.

Ova nova podeljena prednja prednja maska će se proširiti na BMV-ove vodeće modele, odnosno na sledeću generaciju limuzine Serije 7 koja će biti predstavljena sledeće nedelje. Modeli od Ks5 velikog SUV-a i nižih zadržaće svoj trenutni jednodelni raspored farova.

Novi LED potpisi zadnjih svetla sa 3D efektom se nalaze na izmenjenom Ks7, pridružujući se drugim nadogradnjama dizajna, uključujući restilizovane donje prednje i zadnje branike, dodavanje aluminijumskih felna od 23 inča i nove boje boje, uključujući M Marina Bai Blue metalik i Sparkling Copper Siva metalik.

U unutrašnjosti, fejsliftizovani Ks7 usvaja najnoviju BMV-ovu iDrive 8 informacijsko-zabavnu tehnologiju, kombinujući digitalnu instrument tablu od 12,3 inča i centralni ekran osetljiv na dodir od 14,9 inča u jednu zakrivljenu staklenu ploču.

Nudi bežični Apple CarPlai i Android Auto, plus navigaciju sa proširenom stvarnošću, ličnog asistenta, 5G povezivanje i podršku za digitalni ključ preko iPhone-a vlasnika.

Donja kontrolna tabla je redizajnirana sa tanjim otvorima za vazduh i trakom za ambijentalno osvetljenje ispred suvozača – sa slovima „Ks7“ ili „M“, u zavisnosti od varijante – zajedno sa restilizovanom ručicom menjača.

Standardne karakteristike u Evropi uključuju prednja komforna sedišta sa grejanjem, presvlake od Merino kože (sa veganskom opremom koja je dostupna u drugim regionima), osvetljeni panoramski stakleni krov, četvorozonsku kontrolu klime i zvučni sistem sa 10 zvučnika.

Ispod haube, tri nova motora će biti dostupna širom sveta – iako će samo dva biti dostupna u Australiji pri lansiranju, kDrive40d dizel i M60i benzinski V8, koji zamenjuju trenutne kDrive30d i M50i varijante.

kDrive30d dizel zamenjen je kDrive40d za fejslift 2023., pokretan nadograđenom verzijom 3,0-litarskog turbo redni šestocilindraš (kodnog naziva B57), sa izlaznom snagom od 250 kV/700 Nm (do 55 kV/80 Nm). Rečeno je da je sposoban da ubrza od 0-100 km/h za 6,1 sekundu.

Stari vodeći Ks7 M50i je postao M60i i odbacuje V8 ‘N63’ V8 odlazećeg automobila za BMV-ov novi 4,4-litarski tvin-turbo ‘S68’ V8 – razvijen za BMV M, i postavljen za sledeću M5 super limuzinu. Izlasci ostaju fiksirani na 390kV/750Nm, međutim, uprkos promeni imena.

Performansni vodeći model je sposoban za 4,7 sekundi sprinta od 0-100 km/h do najveće brzine od 250 km/h.

U inostranstvu je dostupan benzinski model kDrive40i, koji predstavlja ažuriranu verziju BMV-ovog ‘B58’ 3,0-litarskog turbo-punjenog linijskog šestocilindričnog motora koji sada razvija 280kV i 520Nm (do 30kV/70Nm). Dobar je za 5,8 sekundi 0-100 km/h.

Svi motori šalju pogon na sva četiri točka preko revidiranih osmostepenih automatskih menjača, koji uključuju 48-voltne blage hibridne sisteme – prvi za BMV model u Australiji, iako se ovi sistemi već nude u inostranstvu – koji mogu da obezbede 9 kV/200 Nm pojačati pod velikim opterećenjima.

Prilagodljivo vazdušno oslanjanje je standardno pod kožom, sa Ks7 M60i koji dobija upravljanje zadnjim točkovima i 48-voltne aktivne stabilizatore kao standard (iako su oni opcioni na redni šestokrevetnim modelima).

Bezbednosni paket je takođe doživeo nadogradnje, sa ažuriranjima iz 2023. uključujući podršku za autonomni sistem za hitno kočenje na raskrsnici, sistem upozorenja na bočni izlaz, funkciju pomoćnika pri kretanju unazad koja može da zapamti i reprodukuje poslednjih 200 metara pređenih kroz nezgodan prostor i manevrisanje prikolice. sistem dizajniran za male brzine.

Očekuje se da će proizvodnja BMV-a Ks7 za 2023. početi ovog jula, uoči prvih dolazaka u australijske izložbene salone u četvrtom kvartalu 2022. (od oktobra do decembra).

Australijski asortiman će biti lansiran sa varijantama kDrive40d i M60i, zamenjujući trenutne kDrive30d i M50i.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button