Automobili

Nissan Z (2021) – Sa V6 sa 406 konjskih snaga!

Sedma generacija Nissan Z je ovde!
Predstavljen kao prototip, Nissan Z je danas predstavljen u svom konačnom obliku. Novi sportski kupe sedme generacije debituje, nažalost, neće se prodavati u Francuskoj ili Evropi. Da biste po svaku cenu dobili kopiju, biće potrebno napustiti kontinent da biste otišli ​​u Ameriku ili Aziju.

“Novi Z zadržava svoju autentičnost kao čisti sportski automobil koji vas povezuje sa putem, a uvodi najnoviju modernu tehnologiju, tako da vam automobil može pomoći da ostanete povezani sa svojim životom.” , rekao je Ashvani Gupta, COO i predstavnik izvršnog direktora u Nissan Motor Co., Ltd.

Ispod haube, Nissan je instalirao 3.0 L V6 tvin-turbo motor koji razvija ogromnih 406 KS pri 4600 o / min za 475 Nm obrtnog momenta (od 1650 o / min). Proizvođač još ne daje tačne performanse svog kupea, ali precizira da se sprint od 0 do 100 km / h postiže za manje od 5 sekundi.

V6 može biti uparen sa „staromodnim“ menjačem, u kom slučaju će vlasnik moći sam da menja stepene prenosa kroz šestostepeni ručni menjač. Nissan Z takođe može da primi devetostepeni automatski menjač sa menjačima. Sportski automobil je opremljen kontrolom pokretanja i usklađivanjem obrtaja.

Dostupno u verzijama Sport i Performance , američko tržište će takođe imati pravo na posebnu Proto Spec seriju, ograničenu na 240 jedinica. Nissan Z Performance je najagresivniji sa prednjom oštricom i posebno obrađenim zadnjim spojlerom. Nissan Z je standardno opremljen sa 18 “Rais felnama obloženim Iokohama ADVAN Sport gumama. Performance oprema sadrži 19” Rais felne sa Bridgestone Potenza® S007 gumama. Biće dostupan u nekoliko boja, uključujući “Black Diamond Metallic”, “Gun Metallic” i “Rosevood Metallic”.

Unutra se nalazi 12,3 “digitalna kontrolna tabla, kao i 8” centralni ekran kompatibilan sa Android Auto -om i Apple CarPlai -om . Instrument tabla nudi tri načina prikaza: Normal, Enhanced i Sport. Završetak Performance zamenjuje standardni ekran ekranom od 9 inča i dodaje sistem za smanjenje spoljašnje buke i naglašavanje zvuka motora u kabini.

U ponudi je nekoliko boja enterijera u crnoj, crvenoj i plavoj boji. Specijalno izdanje Proto Spec, sa druge strane, ima žute akcente u celoj kabini. Standardno, sedišta su od tkanine. Napravljene su od kože, električno podesive i zagrejane u slučaju završne obrade Performance.

Nissan Z će se prodati u proleće 2022.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close