fbpx
Automobili

Naš BMV M3 2022 je savršena specifikacija

Nismo dobili najbrži BMV M3 iz 2022. za naš dugoročni test od 40.000 milja. Tamo gde M3 Competition nudi 503 konjske snage i dostupan je sa pogonom na sve točkove za brže ubrzanje od 60 milja na sat i brže vreme kruga (veoma važno za internet napredovanje), njegov izbor znači da ne možete da dobijete ručni menjač.

Ovaj propust shvatamo ozbiljno. Osim toga, internet poeni su nam manje važni od zadovoljstva u vožnji, tako da naš dugogodišnji M3 ima samo 473 konjske snage, pogon na zadnje točkove i šestostepeni manuelni menjač. Za sada, mislimo da je to pravi za život narednih 40.000 milja.

Recite šta hoćete o njušci nove veličine M3, mislimo da opciona zelena metalik boja ostrva Man (550 dolara) to nadoknađuje. Uparen sa M Shadovline crnim umetkom u prednjim farovima (300 dolara) i točkovima od 18 inča, eksterijer ima onu vrstu prisustva koja izaziva komplimente od ljudi na parkingu.

Unutrašnjost, Silverstone i crna koža (2550 USD) i Individualna aluminijumska obloga (1080 USD) dodaju prijatan kontrast. Odlučili smo se i za Ekecutive paket od 1550 dolara koji uključuje neophodan grejani volan i head-up displej sa električnim prtljažnikom i diskutabilnom kontrolom pokreta. Ovo poslednje vam omogućava da uradite stvari kao što je promena jačine zvuka okretanjem prsta ispred ekrana osetljivog na dodir — to je bila jedna od prvih funkcija koje smo onemogućili.

Opcija Drive Professional od 900 M dolara uključuje podešavanje režima praćenja, 10-stepenu kontrolu proklizavanja (da, 10), funkciju koja beleži vaše zanose i funkciju tajmera za krug koji radi preko aplikacije na vašem telefonu. Sve u svemu, naš M3 je dostigao 77,825 dolara.

Proces provaljivanja M3 tražio je od nas da zadržimo brzinu motora u različitim intervalima, ali da ne prelazimo 5500 o/min ili 106 mph tokom prvih 1200 milja. Nakon toga, došlo je vreme za besplatnu posetu servisu radi pregleda i nove tečnosti zadnjeg diferencijala, svežeg motornog ulja i zamene filtera za ulje.

Između te usluge i oznake od 3100 milja, uputstvo za upotrebu savetuje: „Brzina motora i puta se postepeno mogu povećati na konstantnu brzinu od 137 mph“, ali da se „maksimalna brzina od 155 mph koristi samo nakratko, na primer prilikom prolaska .” Proveravati.

Uprkos ovim drakonskim ograničenjima, našli smo u čemu da uživamo u našem M3. Motor deluje moćno, sa snažnim srednjim opsegom koji je zadovoljavajući za istraživanje na rampama autoputa. Tokom testiranja, naš M3 je dostigao 60 mph za 3,9 sekundi i prešao četvrt milje za 12,2 sekunde pri 117 mph.

Kratak stepen prenosa u priručniku znači da se motor okreće oko 3000 obrtaja u minuti u šestom pri brzinama autoputa, zbog čega se neki zaposleni zapitaju da li postoji sedma brzina. S druge strane, većina manevara mimoilaženja ne zahtevaju nižu brzinu—čak i one pri brzini manjoj od 155 mph.

Upravljač je dobio nekoliko pritužbi zbog preosetljivosti i hiperaktivnosti pri malim brzinama. Na sreću, postaje sve bolje kako idete brže. Gume Continental SportContact 6 omotane oko 18-inčnih prednjih i 19-inčnih zadnjih točkova našeg M3 proizvele su 1,02 g na našoj kliznoj ploči i kočni put od 70 do 0 milja na sat od 160 stopa. Taj rezultat skidpad je odmah iza brojke za standardni M4, koji je nosio Michelin Pilot Sport 4S gume. Moraćemo da sačekamo da napravimo poređenja između performansi kočenja, jer je bilo 26 stepeni kada smo testirali naš M3.

Pad temperature zahtevao je set zimskih felni i guma. Nažalost, nismo uspeli da pronađemo komplet na tržištu rezervnih delova, pa smo otišli ​​direktno preko BMV-a. Zimski paket je uključivao četiri felne od 19 inča i set guma Michelin Pilot Alpin 5 za ogromnih 3710 dolara.

Uzimajući u obzir snagu automobila, pogon na zadnje točkove i osetljivo upravljanje, paket je dobro prošao. Uživali smo u zadovoljstvu u vožnji koje je svojstveno imenu M3 — posebno onom sa ručnim menjačem. Samo automatsko takmičenje je možda brže, ali mi smo zadovoljni dosadašnjim izborom. Videćemo kako će sjaj trajati tokom 40.000 milja.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button