fbpx
Uncategorized

Najbolji srednji SUV

Srednja SUV klasa predstavlja novo bojno polje za srca i novčanike australijskih kupaca automobila. To je verovatno najvažniji segment u Australiji, koji je doživeo rast od 20 odsto u 2022. godini, najveći u bilo kojoj kategoriji.

Otprilike 216.151 srednji SUV pronašao je nove domove 2022. godine, najveći u bilo kom pojedinačnom segmentu i nadmašio ukupan broj tradicionalnih putničkih automobila prodatih u svim segmentima prošle godine, što je zaustavilo brojku od 203.000.

Ukratko, jedan od svakih pet novih automobila prodatih prošle godine bio je SUV srednje veličine.

Stoga nije iznenađenje da skoro svaki proizvođač velikih i luksuznih automobila ima srednji SUV u svom arsenalu.

Sa toliko modela koje možete izabrati, suziti polje na tri finalista nije bio lak podvig.

Sudije su uzele u obzir mnoge kandidate u segmentu koji je sada podrazumevano mesto za porodice svuda. Razmatrali su mnoge aspekte srednjeg SUV dijaspore, sa vrednošću, udobnošću, upravljivošću i praktičnošću na vrhu liste kriterijuma.

Prošlogodišnji ukupni Drive automobil godine, Kia Sportage, vratio se da odbrani svoju krunu najboljeg srednjeg SUV-a. Suočio se sa teškom konkurencijom u 2022. – pobedivši Mazdu CKS-5, Mitsubishi Outlander i Tojotu RAV4 – a ova godina je bila još teža sa potpuno novim Nissan Ks-Trail koji je izašao sa broda i došao u ruke sudija.

Za one koji traže praktičnost, Volksvagen Tiguan Allspace je obezbedio fleksibilnost od sedam sedišta, dok je takođe bogatio svoj srednji SUV sa obiljem standardne opreme.

Odvajanje tri finalista nije bio lak podvig, a od svih kategorija u ovogodišnjem Voznom automobilu godine, segment srednjeg SUV-a predstavljao je najveći izazov za sudije.

Na kraju, ipak, i nakon nekoliko dugih diskusija, sudije su se složile i proglasile da može biti samo jedan pobednik.

Pošteno je reći da je Nissanu bio potreban Ks-Trail da bi bio dobar. Stari Ks-Trail je bio u prodaji, verovatno, davno mu je istekao datum. Čekanje se, čini se, isplatilo, potpuno novi Nissan Ks-Trail se ističe u skoro svim ključnim oblastima u odnosu na rivale koji mogu više nego da se održe u klasi srednjih SUV vozila.

Porodični automobil koji ide u korak sa vremenom, novi Nissan Ks-Trail pruža sveobuhvatan paket za današnjeg kupca.

Naš vodič za cene i specifikacije detaljnije razlaže asortiman Nissan Ks-Trail, ali evo kratkog podsetnika o australijskom asortimanu. Dostupna su četiri modela modela po ceni od 36.750 dolara plus troškovi na putu. Više nije dostupan ručni Ks-Trail. Umesto toga, svi benzinski Ks-Trails dobijaju CVT, ali postoji pogon na dva ili na sva četiri točka.

Ocene modela uključuju početni nivo ST, zatim ST-L, Ti i na kraju Ti-L. Najviša dva razreda biće dostupna samo kao modeli sa pet sedišta i sa pogonom na sve pogone. Ono što je važno za avanturističke porodične kupce, Ks-Trail vuče korisnih 2000 kg, što je 500 kg više u odnosu na stari model.

Nissan je dodao e-Pover hibridne varijante od februara 2023. godine, ali hibrid nije bio dostupan na vreme za testiranje. Verovatno je da bi ove e-Pover varijante, iako su skuplje od varijanti na benzin, samo poboljšale zasluge Ks-Trail-ovog Drive automobila godine. Ali, pošto nismo mogli da je testiramo, ona nije obuhvaćena ovom nagradom.

Standardne karakteristike na dobro opremljenom osnovnom modelu uključuju 17-inčne aluminijumske felne, LED farove, 8,0-inčni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai-om i Android Auto-om, 7,0-inčni ekran za vozača, ulazak i pokretanje bez ključa, platnena sedišta, plastičnu/ gumeni volan, i zadnji parking senzori. Takođe je standardan vazdušni jastuk između prednjih sedišta – ključna karakteristika među automobilima koji su dobili pet zvezdica prema najnovijim ANCAP kriterijumima testiranja bezbednosti prilikom sudara, uključujući rivale novog Ks-Traila iz Hiundaija, Kije i Havala.

Sudije su pohvalile Ks-Trail za promišljenu i praktičnu kabinu koja je nudila puno prostora, posebno u drugom redu.

Njegova dinamika je previše impresionirana, Ks-Trail se umereno nosi sa našom iseckanom i izrazito isprekidanom testnom rutom, srednje veličine jednostavno guta grube stvari sa jedva mreškanjem unutar kabine. Verovatno nije tako dobro kao lokalno podešeno vešanje koje se nalazi u Kia Sportage, ali ovde cepamo dlake.

Ks-Trail-ov 2,5-litarski benzinski motor uparen sa kontinualno promenljivim menjačem (CVT) takođe je nadmašio opoziciju, posebno CVT koji se pokazao tihim, intuitivnim i prefinjenim. Jedan sudija je primetio: „CVT Nissan koji se koristi u ovom Ks-Trailu je veoma impresivan“.

Takođe se pokazao najekonomičnijim u pogledu goriva, i donekle, objavio je impresivnih 8,5 L na 100 km tokom našeg testiranja. A sa hibridnom varijantom koja je dodata u ponudu ranije ove godine, Ks-Trail asortiman izgleda još privlačnije za kupce u segmentu.

Sa rasponom cena u rasponu od ispod 40.000 dolara za početni benzin sa pogonom na dva točka do preko 57.000 dolara za vrhunski hibrid (oba pre troškova na putu), postoji Ks-Trail za odgovara većini budžeta.

Sudije su pohvalile praktičnost Ks-Traila u kabini sa mnoštvom opcija za skladištenje, uključujući pametno dizajniranu plutajuću centralnu konzolu koja omogućava dodatno skladištenje ispod.

Olakšavajući život putnicima u drugom redu, zadnja vrata Ks-Trail-a se širom otvaraju – 80 stepeni – idealno za porodice kojima je potrebno da bezbedno sede mališane u kapsule za bebe ili dečija sedišta. Još jedan pametan potez iz Nissana.

Zbir delova Ks-Trail-a sabrao je u kohezivnu celinu. Potpuno moderan srednji SUV sa dosta prostora za porodice unutra, pristojnom potrošnjom goriva, odličnim bezbednosnim pokazateljima i jednostavnom vožnjom i udobnošću na putu kojima je teško ne biti impresioniran. I zato je Nissan Ks-Trail najbolji srednji SUV Drive Car godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button