Automobili

Mogli biste da posedujete i poslednji izgrađeni Plimouth

Bring a Trailer izvodi aukciju za poslednje Plimouth vozilo napravljeno u izdanju Neon LKS iz 2001. godine, koje su izašle u junu 2001. godine. Dotični Neon je automobil jednog vlasnika, čiji se milja prikazuje na miljama od 68 milja.

Rezerva nema, ali od ponedeljka uveće licenciranje iznosi 10.250 dolara. Aukcija se završava 10. maja u 14:15. Istočnjačko vreme. Ažuriraćemo ovu priču sa konačnim prodajnim cenom. Ako imate nekoliko hiljada dolara i poseban ukus za netaknute primere objektivno dosadnih automobila, imamo automobile za vas.

Bring Trailer (sa kojim Car and Driver isporučuju matičnu kompaniju) vodi aukciju za poslednji Plimouth automobil ikada napravljen, Neon iz 2001. godine. Hagerti izveštava o automobilu naručnika Darrell Davis-a, koji je tada bio viši potpredsednik i servis za DaimlerChrisler. Digitalni brojač kilometara broja automobila zabeležio je samo 68 kilometara putovanja, trenutno se nalazi na Floridi, zaštićen od slanih zima svog rodnog mesta na Srednjem zapadu.

Neon je u LKS opremi. Ima srebrnu spoljašnjost i unutrašnjost od crne kože, a opremljen je opcijama uključujući drvene obloge, krovni otvor i CD izmenjivač u tabli. Ima pogon na prednje točkove i ručni menjač sa pet brzina, a pokreće ga 2.0-litarski četvorocilindrični motor.

Davis je sam odvezao automobil sa montažne trake Belvidere u Ilinoisu i sačuvao je svaki mogući komad suvenira za sledećeg vlasnika. Ta osoba će isporučiti natpis istaknut iznad automobila kad je sišao sa linije, nikad instaliranu radio antenu, originalnu nalepnicu na prozoru i razne ostale papire i razne predmete. Automobil je uskladišten u klimatizovanoj garaži, ali je na prigušivaču vidljiva korozija na slikama koje su date u Bring a Trailer.

Neon 2001. bio je druga model godine druge generacije automobila, a takođe se prodavao kao Dodge u ​​Sjedinjenim Državama i Chrisler na drugim tržištima. Nakon što se Plimouth sklopio 29. juna 2001. (dan nakon što je ovaj automobil napravljen), Dodge je nastavio da proizvodi automobile i prodaje ih u SAD do 2006. godine.

Neon je koštao 18.210 dolara kada je novi. To košta 27.250 dolara za novac od 2021. godine. Na aukciji nema rezervi, a u vreme štampe uveče u ponedeljak, 3. maja, nadmetanje je iznosilo 10.000 američkih dolara nakon što je popodne brzo poraslo. Aukcija treba da se završi u ponedeljak, 10. maja u 14:15. Istočnjačko vreme. Davis, koji kaže da je u svom životu imao 160 automobila i da sada prodaje Neon u pokušaju da smanji svoju flotu, nada se da će automobil otići nekome ko može da ceni njegovo mesto u istoriji automobila.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close