fbpx
Automobili

2021 Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm cena i specifikacije

Alfa Romeo Giulia GTA i GTAm iz 2021. godine napokon dolaze u Australiju – sa privlačnim cenama.

Iako Alfa Romeo Australija još uvek nije zvanično potvrdila cifre, podrazumeva se da Giulia GTA (ili Gran Turismo Allegarita) košta od 268.000 USD pre troškova na putu, a GTAm (Gran Turismo Allegarita modificata) od 288.000 USD pre troškova na putu. .

Gotovo su dvostruko skuplji od ‘obične’ Giulie Kuadrifoglio, po ceni od 138.950 USD pre troškova na putu, pa čak privlače i veću cenu od jednoličnih super limuzina poput BMV M5 Competition od 246.900 USD i Mercedes-AMG-a od 253.900 USD E63 S.

Otkriveni u martu 2020. godine, GTA i GTAm pokreću Kuadrifogliov 2,9-litarski V6 sa dvostrukim turbopunjačem, prerađen sa revidiranim unutrašnjostima i izduvnim sistemom od titanijuma Akrapovic kako bi razvio 397kV i 600Nm – za 22kV više od automobila donatora.

Brend zahteva vreme sprinta od 0-100 km / h od 3,6 sekundi za GTA – što je za 0,3 sekunde više u odnosu na K – zahvaljujući kontroli lansiranja i, što je najvažnije, uštedi od 100 kilograma u odnosu na Kuadrifoglio (za ukupno 1520 kg).

Izlivanje kilograma niz je inspirisanih trkama promena, uključujući prednji branik od karbonskih vlakana, zadnji difuzor i lukove točkova kao deo novog aerodinamičkog paketa koji je razvio tim Formule 1 Alfa Romeo Racing (Sauber).

Takođe su standardni za GTA 20-inčni aluminijumski točkovi sa središnjim zaključavanjem, postavljeni na 50 mm šire prednje i zadnje gusenice sa širim lukovima točka. Takođe ima i spojler za usne od karbonskih vlakana.

GTA poseduje Sparco sportska sedišta sa kašikama, obloge armaturne table Alcantara, kontrastne šavove (po izboru kupca u boji) i isti 8,8-inčni ekran za zabavu i zabavu kao u standardnoj Giuliji.

GTAm fokusiran na stazu briše zadnja sedišta, a dodaje mu kavez, prostor za trkačke kacige, aparat za gašenje požara, kabelski svežanj sa šest tačaka, lakša prednja sedišta, aluminijumske komponente na vratima i ovjesu, prozore od polikarbonata Leken, ručno podesivi prednji spliter i veliko zadnje krilo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button