Automobili

Mercedes-AMG veruje da bi njegov V8 mogao da izdrži još deset godina

Kao i svi drugi proizvođači, sportski automobili ili ne, Mercedes-AMG prolazi kroz kutiju za elektrifikaciju . Proizvođač iz Affalterbacha nam je takođe dostavio prvi nacrt na sajmu automobila u Minhenu , predstavljanjem zastrašujućeg Mercedes-AMG GT 63 SE Performance , plug-in hibridne limuzine od 843 KS , direktnog konkurenta Porsche Panamere Turbo S E-hibrid i njegovih 700 kopitara.

Ovaj novi Mercedes-AMG stoga i dalje ima svoj poznati 4,0-litarski tvin-turbo V8, koji nalazimo u mnogim drugim modelima marke, ali je podržan električnim motorom. Električni je sledeći korak za Mercedes-AMG, koji je takođe predstavio svoj prvi 100% električni sportski automobil na sajmu u Minhenu, sa Mercedes-AMG EKS 53 .

Stoga bismo logično mogli pomisliti da osmocilindrični motor trenutno živi u svojim posljednjim godinama marketinga, ali Philipp Scheimer, šef Mercedes-AMG-a, nije takvog mišljenja. Na pitanje kolega iz časopisa Road and Track , Philipp Scheimer je rekao: “Mislim da će za naš V8 biti budućnosti. Da. Mislim da ćemo u narednih deset godina videti još V8, sigurno. Imamo mnogo kupaca koji vole svoje automobile i mislim da će ti ljudi još dugo kupovati ove vrste automobila. Zaista imamo veoma veliku potražnju. “

Čak i ako Mercedes-AMG neće razvijati nove V8, onaj koji poznajemo danas bi ipak morao da se razvije. Podržaće ga , naravno, jedan ili više elektromotora, ali bi ipak trebalo da opremi mnoge Mercedes-AMG-ove , počevši od budućeg SL-a , koji bi uskoro trebao da se pojavi na vrhu nosa. Nažalost, budući Mercedes-AMG C 63 neće biti smešten u istom čamcu, jer će napustiti svoj V8 u korist četvorocilindričnog turbopunjača Mercedes-AMG A 45 S, a sve podržano elektromotorom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close