fbpx
Automobili

Dugoročna recenzija Mini Cooper S 2020: Vrednosti gradskih automobila

Iako je sigurno zabavni vikend, Mini Cooper radi neke od svojih najboljih poslova po gradu.

Svakako, možda nećete moći da vidite semafore iznad tog krupnog Rangera ispred, ali postoji nešto neverovatno zadovoljavajuće u vezi sa zipovanjem između traka i urezivanjem u parkirališta koja drugi automobili ne bi mogli ni da razmotre.

Ovo je lako jedna od najkarakterističnijih karakteristika Mini iskustva i deo njegove privlačnosti – izlazak iz njega i povratak u SUV, ili čak u limuzinu, može da stvori grubo buđenje. San je da manevrišete u suženim ulicama, a kombinacija njegovog donjeg težišta, odlične vidljivosti i direktnog upravljanja čini vam da se možete boriti sa bilo čim.

Polukružna okretanja brzinom munje, brzi sprint u preticanju, podmukli zavoji u tri tačke – svi ti gadni manevri, iskreno, osećaju se kao zadovoljstvo. U stvari, bio sam iznenađen saznanjem da Cooper S ima nešto širok krug okretanja od 11,0 m, jer se zapravo oseća daleko manjim.

Možda je samo zbog umanjene veličine sve osetljivo malo upravljivije. Sveobuhvatna vidljivost je odlična za mali automobil, posebno bočno i pozadi, ali vidljivost napred je malo ugrožena nisko postavljenim retrovizorom sa crnim okvirom, koji može da deluje pomalo nametljivo kada se nalazite Gledajući unapred.

A to je bilo čak i sa Mini-ovim zelenim načinom MINImizer – koji ima oblik drske ribe – dajući mi najbolje ocene za predviđanje i ubrzanje.

Svakako, proveo sam prilično vremena u saobraćaju zaustavljanja i pokretanja, ali to je bilo prošarano zdravom dozom dužih vožnja brzinom od 100km / h ili više za vikend ili jednodnevne izlete u zemlju – ista takva vrsta vožnje Pretpostavljam da bi to radili budući vlasnici.

Takođe sam nastojao da sistem za zaustavljanje u praznom hodu ostane uključen, ali otkrio sam da bi mogao povremeno zaglaviti u operativnom zastoju u saobraćaju od branika do branika i pokazati se zaostalim i nervoznim kada se od mene zatraži da redovno uključuje i gasi motor.

Jednom kada ste upareni i verifikovani (putem koda poslatog u automobil), moći ćete daljinski da pristupite statistikama ključeva iz svog automobila, kao što su preostali nivo goriva (i dokle ćete stići), tačna lokacija i da li je zaključano ili otključano.

Ako izgubite automobil u parkiralištu na više nivoa, aplikacija će vam omogućiti da trepnete farovima ili ako krenete na prilazni put bez ključeva, možete zaključati ili otključati automobil samo pomoću aplikacije. Takođe možete daljinski započeti ventilaciju u vrućim danima – ili je zakazati ako znate da će vam trebati za kasnije pokretanje.

Problem sa ovom aplikacijom je u tome što su njene mogućnosti zasigurno impresivne, ali njihovo izvršavanje može biti sporo i često ćete dobiti poruku o grešci u kojoj se kaže da radnja ne može biti dovršena.

Kada radi, to funkcioniše dobro, ali moraćete da budete spremni da lebdite kraj automobila čekajući da aplikacija saopšti komandu za zaključavanje ili otključavanje i u to vreme ste verovatno mogli da preuzmete ključeve.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button