Automobili

Mercedes -AMG GT 63 SE Performance – Hibridni model od 843 KS

Pogledajte fotografije uživo na izložbi u Minhenu od limuzine do nastupa superautomobila!
Mercedes-AMG predstavlja GT 63 SE Performance. To je hibridni sportski model, ali i najmoćniji koji možete voziti osim hiper -automobila Mercedes-AMG ONE . Sportska limuzina sadrži 4.0 L tvin-turbo V8 motor spojen sa elektromotorom i bateriju “visokih performansi” razvijenu interno.

Kombinacija V8 i elektromotora proizvodi čudovište snage 843 KS za 1.400 Nm obrtnog momenta , što se u Mercedes-AMG-u nije čulo. Ovaj model je bolji od Mercedes-AMG GT serije Black, koja „razvija“ samo 730 KS.

Optimizovana raspodela težine, najbolja moguća upotreba obrtnog momenta i vrlo spontana primena snage obećavaju maksimalnu dinamiku vožnje. Ovome se dodaje i baterija visokih performansi koju smo razvili, koja se može pohvaliti dvostruko većom gustinom snage od konvencionalnih pogonskih baterija i koja je, kao i mnoge druge komponente, inspirisana tehnologijom Formule 1. “ , Objašnjava Jochen Hermann, glavni tehnički direktor Mercedesa -AMG GmbH.

Koliko god da je moćan, Mercedes-AMG GT 63 SE Performance zna da bude diskretan. Zaista je sposoban da vozi u 100% električnom režimu na udaljenosti od 12 km. Elektromotor i baterija nisu dodani za vožnju u tišini i ne troše ni najmanju kapljicu benzina. Ovaj hibridni sistem posebno omogućava Mercedes-AMG-u da ponudi hipermoćan model, u skladu sa vremenom, i koji zvanično troši samo 8,6 l / 100 km za emisiju CO.2 od 196 g / km.

Kao prava raketa, performanse Mercedes-AMG GT 63 SE Performance su lude. Ubrzanje od 0 do 100 km / h traje samo 2,9 sekundi , što je koliko i superautomobil tipa McLaren 720S. Mercedes-AMG precizira da njegov novi automobil ubrzava od 0 do 200 km / h za manje od 10 sekundi, a da maksimalna brzina dostiže 316 km / h.

Elektromotor od 204 KS integrisan je u električni pogon (EDU) koji se sastoji od dvostepenog menjača, kao i elektronskog diferencijala sa ograničenim proklizavanjem. Baterija od 6,1 kVh nalazi se iznad zadnje osovine. Teži 89 kg i isporučuje neprekidnu snagu od 70 kV, kao i najveću snagu od 150 kV.

Kako bi usporio mašinu, Mercedes-AMG GT 63 SE Performance ima koristi od karbonsko-keramičkih kočnica sa čeljustima sa 6 klipova. kočioni diskovi imaju dimenzije 420 k 40 mm na prednjoj osovini i 380 k 32 mm na zadnjoj osovini.

Mercedes-AMG uskoro će otkriti cijene svog automobila i objaviti datum prodaje.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close