fbpx
Automobili

Maserati Levante Hibrid stiže sa 4-cilindričnim motorom od 330 KS

Obećava da će biti uglađen poput šestocilindraša i da ima mali obrtni momenat nalik na dizel.
Elektrifikacija je neizbežna, čak i za luksuzna vozila. Maserati je krenuo na voz hibridizacije u julu 2020. godine sa Ghiblijem i sada Levante prima isti tretman. Električna infuzija SUV-a poklapa se sa novim nivoom opreme GT i suptilnim modifikacijama.

Ali prvo, evo specifikacija. U srcu Maseratijevog elektrificiranog SUV-a je turbo 2.0 litarski četvorocilindrični benzinski motor i blago hibridne konfiguracije. 48V Kao i u Ghibliju, on proizvodi 330 konjskih snaga pri 5.750 o / min, ali obrtni momenat od 450 Nm pojavljuje se mnogo ranije, na 2.250 o / min, a ne 4.000 o / min, kao što je slučaj u limuzini. Zbog toga proizvođač automobila Modena tvrdi da Levante Hibrid ima obrtni momenat nalik na dizel pri malim obrtajima, a da istovremeno pruža glatkoću šestocilindričnog benzinskog motora.

Galerija: Maserati Levante Hibrid (2021)
Maserati Levante Hibrid (2021)
25 Slike
Ubrzanje od 0 do 100 km / h traje šest sekundi, za maksimalnu brzinu od 240 km / h. Ovi brojevi su nešto niži od limuzine (5,7 sekundi), ali to se moglo očekivati jer je Levante Hibrid teži. Težak je 2.090 kilograma, a da nije priključni hibrid, što bi ga dodatno otežalo.

Standardno opremljen pogonom na sve točkove, vazdušnim oslanjanjem i mehaničkim diferencijalom sa ograničenim klizanjem pozadi, Maserati Levante Hibrid nudi performanse slične V6, a istovremeno smanjuje potrošnju goriva za 16%. Dobra strana njegove prekomerne težine je idealan raspored težine, ravnomerno raspoređen između dve osovine nakon postavljanja baterije na zadnjem delu.

Odeven je tako da impresionira novom troslojnom metalik plavom nijansom nazvanom Azzurro Astro, upotpunjenu vidljivim plavim akcentima na bočnim usisnicima za vazduh, kočionim čeljustima i logom koji krasi C-stub. 21-inčne felne i revidirani farovi. Takođe ima koristi od nadograđenog ekrana osetljivog na dodir od 8,4 inča koji dodaje upravljački ekran od sedam inča.

Maserati već prima porudžbine u Evropi gde će isporuke početi u junu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button