fbpx
Automobili

Honda otkriva SUV E: Prototip nagoveštava novi model

U Kini bi mogao da se proda 2022. godine.
Kada se najveće svetsko tržište automobila odluči na električnu energiju, svako preduzeće koje tamo želi da prodaje svoje proizvode mora se prilagoditi. To je učinila Honda , predstavljajući na salonu automobila u Šangaju Breeze PHEV koji će se prodavati tokom druge polovine 2021. godine, kao i koncept E: Prototipe.

Proizvodna verzija Honda SUV E: Prototipe zakazana je za proleće 2022. To je jedno od deset električnih vozila koje kompanija želi da proda u Kini u narednih pet godina.

Honda SUV E: Prototipe podseća nas mnogo na novu generaciju HR-V, kao što je istakao Paultan.org. Nije verovatno da će serijski automobil biti električna verzija ovog krosovera, ali to bi bilo razočaravajuće jer HR-V koristi platformu namenjenu za termalna vozila, istu onu razvijenu za Fit / Jazz …

Osim dizajna, Honda nije otkrila mnogo o E: prototipu. Kompanija je jednostavno izjavila da je zasnovana na „Hondinim dinamičkim tehnologijama“ i da će imati „dinamične, ali glatke performanse ubrzanja“.

Honda je takođe naglasila da će koristiti treću generaciju Honda Connect, sa rešenjima za povezivanje koja će joj omogućiti bežično ažuriranje i interfejs za prepoznavanje glasa. Još jedan važan element Honda Connect je sofisticiraniji ADAS sistem.

Galerija: Honda E: Koncept prototipa (2021)
Honda E: Koncept prototipa
3 Slike
Nema ništa o dometu, konjskim snagama, mogućnosti brzog punjenja ili bilo kom drugom pitanju koje bi vlasnici EV žele da postave. Budući da je prototip, sve što obećava je da će biti blizu proizvodne verzije. Odgovore na ova pitanja nećemo imati dok se ne predstavi konačna verzija.

Što se tiče Breeze PHEV-a, Honda takođe nije otkrila svoje tehničke specifikacije. Znamo samo kada će se naći u prodaji i da je zasnovan na Sport Hibrid i-MMD sistemu, što znači da automobil može da pokreće električni motor ili benzinski motor.

Uzimajući u obzir da Jazz e: HEV koristi samo električni motor za kretanje – čineći ga mnogo efikasnijom mašinom, poput Nissan e-Pover vozila – nema smisla da Breeze PHEV ne sledi istu strategiju. Da jeste, to bi bilo poput električnog automobila sa proširivačem dometa. Ovo je verovatno odluka GAC-a, Hondinog partnera u Kini.

Dobra vest je da će Honda uskoro ponuditi EV koji nije Honda E. Sa svojim crossover karoserijom, privlači širu publiku.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button