fbpx
Automobili

Mahindra žurno traži investitora za izgradnju Pininfarina električnih automobila

Kompanija ima finansijske teškoće zbog pandemije

Indijska Mahindra najavila je hitnu potragu za investitorom. Kompanija, pogođena coronavirusom, tražila je sredstva od trećih strana da ispune svoj plan za proizvodnju nekoliko električnih automobila odjednom tokom godine.

Govorimo, između ostalog, o prvom električnom vozilu podružnice Automobili Pininfarina – Battista, čiji je debi morao biti odložen Prema rečima šefa kompanije Pavan Kumar Goenk, sada je najbolje vreme za pronalaženje partnera za podele Mahindra Electric, koji će pomoći u povećanju njegovih šansi u segmentu električnih automobila. Goenka je napomenula da koronavirus nije prouzrokovao značajnu štetu poslovanju, međutim, prema Bloombergu, profit kompanije u drugom kvartalu 2020. pao je za 97 procenata.

Danas električna linija Mahindre uključuje pet modela, uključujući zelenu verziju limuzine eVerito, koja je popularna u indijskim taksi voznim parkovima. U februaru je marka predstavila električni krosover eKSUV300 sa deklarisanim dometom većim od 370 kilometara. Budućnost modela koji je zasnovan na električnom automobilu SsangIong E100 bila je upitna: Mahindra je u aprilu oduzela neprofitabilnu južnokorejsku marku obećanog finansiranja.

Takođe nije poznato da li će „zeleni“ hiper automobil Battista iz italijanske Pininfarine ugledati svetlost dana. Električni automobil predstavljen 2019. godine opremljen je sa četiri motora ukupne snage preko 1900 konjskih snaga i 2300 Nm obrtnog momenta. Ubrzanje od nule do prvih 100 km / h traje Battista 1,9 sekundi, a maksimalna brzina je veća od 350 kilometara na sat. Rezerva snage bez ponovnog punjenja je oko 500 kilometara prema VLTP ciklusu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button