Automobili

Lamborghini pokazuje svoje planove za elektrifikaciju

Čak i ako puristi zavape: nema drugog načina …
Gotovo svaki proizvođač automobila mora se baviti pitanjem elektrifikacije, hteo to ili ne. Čak i čuvari grala motora sa unutrašnjim sagorevanjem poput Lamborghinija ne mogu izbeći zakonske propise o CO2, izduvnim gasovima ili potrošnji. I tako su izradili sveobuhvatan plan kako treba da izgleda budućnost. Njegovo ime: Cor Tauri.

Iza ovoga stoji takozvana „mapa puta za dekarbonizaciju“ brenda sa bikom za buduće modele i lokacija Sant’Agata Bolognese kao deo celokupnog pristupa ekološke održivosti kompanije. Pri elektrifikaciji proizvoda, fokus je uvek na novim tehnologijama i rešenjima koja imaju za cilj da garantuju najviši nivo performansi i dinamiku vožnje, kao što je to slučaj kod Lamborghinija.

Kao podsetnik na logotip koji je 1963. godine odabrao osnivač kompanije Ferruccio Lamborghini, naziv budućih planova je „Direzione Cor Tauri“. Cor Tauri je najsjajnija zvezda u sazvežđu Bika i simbolizuje Lamborghinijevu strategiju elektrifikacije, koja ostaje verna principima i duhu brenda.

Kapsule – reklama
Nova Toiota Iaris Hibrid – savršena za grad.

Više o novoj Toiota Iaris Hibrid
Otkrijte novi Iaris Vrhunski model sa vrhunskom opremom Direktno u konfiguratoru Jednostavno dogovorite probnu vožnju Brzo pronađite dilere Brošura i cenovnik
Direzione Cor Tauri je podeljen u tri faze:

Pod znakom motora sa unutrašnjim sagorevanjem (2021–2022): Ovaj odeljak će biti proslavljen predstavljanjem modela koji će odati počast najnovijim uspešnim serijama kompanije. Ovu fazu obeležiće razvoj motora sa unutrašnjim sagorevanjem za verzije modela koji odaju počast slavnoj istoriji marke i njenih legendarnih vozila, prošlih i sadašnjih. Za ovu godinu kompanija je najavila lansiranje dva nova proizvoda u svom modelu V12.

Hibridizacija (do kraja 2024): Lamborghini će lansirati svoje prvo hibridno vozilo 2023; Čitav asortiman modela biće elektrifikovan do kraja 2024. godine. Proizvođački inženjeri i tehničari nastaviće da se usredsređuju na performanse i autentično iskustvo Lamborghini vožnje prilikom razvoja novih tehnologija.

Upotreba laganih građevinskih materijala napravljenih od ugljeničnih vlakana biće presudna u ograničavanju dodatne težine izazvane elektrifikacijom. Cilj kompanije u ovoj fazi je smanjenje emisije CO2 za 50 procenata od početka 2025. godine.

Hibridna tranzicija omogućena je investicijom od preko 1,5 milijardi evra u četiri godine, najvećom investicijom u istoriji Lamborghinija.

Prvi potpuno električni Lamborghini (druga polovina decenije): Druga polovina decenije biće posvećena električnim pogonima sa planiranim četvrtim potpuno električnim modelom . Cilj ove tehnološke inovacije je ponovo da obezbedi izvanredne performanse i pozicionira novi proizvod na vrh segmenta.

Tako Lamborghini vidi kraj svoje mape puta za dekarbonizaciju: Cor Tauri, najsjajnija zvezda u sazvežđu Bika, koja postavlja smer za Lamborghini, predstavljen je četvrtim potpuno električnim modelom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close