fbpx
Automobili

Kupac plaća blizu 700.000 dolara za skulpturu Bugatti La Voiture Noire, i to može biti dobar posao

Kada je završen 2021. godine, jednokratni Bugatti La Voiture Noire je navodno bio najskuplji novi automobil ikada napravljen, sa cenom nalepnice od 11 miliona evra (17 miliona AU) pre troškova na putu (iako je Rolls-Roice Boat Tail od tada pomračio taj milijarderski fleks).

Preveden jednostavno kao „crni auto“, La Voiture Noire je dizajniran da odražava klasični Bugatti 57SC Atlantic iz 1934. godine na ultra moderan i neverovatno brz način.

Pokreće ga 8,0-litarski kuad-turbo V16 koji proizvodi neverovatnih 1103kV i 1600Nm, da bi eksluzivni hiperautomobil pokrenuo do najveće brzine od 348km/h.

Kako bi proslavio izlazak automobila, koji je prodat pre nego što je uopšte završen, Bugatti se udružio sa 240-godišnjim engleskim kreatorom nakita Aspreiem kako bi proizveo seriju skulptura.

Izrađeno je ukupno 216 srebrnih „umetničkih predmeta“ (da bi se označila najveća brzina automobila) i svi su odmah rasprodati.

Idući korak dalje, Asprei je stvorio veću skulpturu od ružičastog zlata koju je, zajedno sa potrebnim NFT umetničkim delima, prošle nedelje prodala aukcijska kuća Phillips u Londonu za neverovatnih 378.000 funti (665.000 dolara) uključujući premiju kupca.

I, začudo, ovo nije loš posao.Zaboravite na NFT stranu stvari, pošto Bugatti jednostavno koristi digitalnu umetnost kao deo za potvrdu autentičnosti koji takođe omogućava pobedničkom ponuđaču da kupi drugu skulpturu u crnoj boji, jer u smislu jedinstvenog umetničkog dela napravljenog od ružičastog zlata, skulptura ima više ‘težina’ vrednost.

Zlato trenutno košta 85.000 dolara po kilogramu, a s obzirom na to da ružičasto zlato može imati najviše 22 od 24 karata (zbog legure), pretpostavićemo da je čisto oko 80 odsto. Bugatti i Asprei ne bi imali ništa manje, jer zapravo tvrde da je 24 karata.

To znači da skulptura vredi oko 68.000 dolara po kilogramu, a ako je teška 10 kg, dobili ste elegantan komad plemenitog metala od 680.000 dolara. Za kontekst, blok čvrstog zlata od 1 kg je otprilike iste veličine kao blok čokolade, što našu procenu veličine skulpture čini prilično bliskom.Uzmite u obzir da je za izradu skulpture jedna od jedne bilo potrebno četiri meseca, reći ćemo da čak i polovinu materijalne vrednosti, ovaj komad deluje kao razumno pametna investicija.

Takođe možete poništiti to pametno ulaganje tako što ćete izabrati da kupite jednu od 216 varijacija u boji originalnih skulptura od sterling srebra kao NFT, čija se cena trenutno kreće od oko 10 ETH (16.500 USD) do ludih 500 ETH ($ AU830k) za licencu za digitalnu umetnost bele preko plave koja čak i ne dolazi sa skulpturom od ružičastog zlata.

Ako vam se sviđa ideja o metalnoj tački za razgovor na vašem poklopcu, smanjite stvari 500 puta (do mesta gde smatramo automobile koji koštaju oko 34.000 dolara), i možete kupiti model od livenog aluminijuma u ​​razmeri 1:43 Porsche 992 Turbo za oko 250 dolara.

To je 125.000 dolara u novcu prilagođenom milijarderima, plus možete da nacrtate sliku na svom računaru i sačuvate datoteku kao NFT-01.jpg da biste zaista dobili potpuno iskustvo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button