fbpx
Uncategorized

Koji Suzuki Jimni 2022. da kupim?

Suzuki je najpoznatiji po tome što pravi kompaktne automobile sa štedljivom privlačnošću, a kompaktni terenski automobil Suzuki Jimni iz 2022. odgovara ovom računu.

Uz veliku privlačnost entuzijasta iz zajednice sa pogonom na sva četiri točka, i jednako interesovanje umerenijih vozača koji baš vole zdepast stil, postoji mnogo pitanja na koja treba odgovoriti o Jimniju.

Evo nekih od najčešće postavljanih pitanja o Suzuki Jimni-u na koja je jednostavno odgovoreno da biste lakše odgovorili na pitanje „Koji Suzuki Jimni 2022. da kupim?“.

Koji je Suzuki Jimni iz 2022. najbolji?
Dobra stvar kod Jimnija je što je opseg neverovatno jednostavan. Postoje samo dva modela, Jimni Lite i Jimni.

Jimni ima nekoliko kozmetičkih i nadogradnji opreme u poređenju sa početnim Jimni Liteom, oba su dostupna sa petostepenim manuelnim, ali samo bolje opremljen Jimni ima opciju četvorostepenog automatskog.

Preporučujemo potpuno opremljen Jimni u odnosu na Jimni Lite. Iako je nešto skuplji, dodatne karakteristike predstavljaju dobru vrednost.

Da biste saznali više o razlikama, nastavite da čitate.

Koliko košta Suzuki Jimni 2022 u Australiji?
Cene za Suzuki Jimni Lite priručnik koštaju od 26.990 dolara plus troškovi na putu. Jimni ručni model počinje od 28.490 dolara plus troškovi na putu, a Jimni automatski počinje od 29.990 dolara plus troškovi na putu.

Upravo sada, Jimni je u velikoj potražnji, a potražnja je veća od ponude. To znači da Suzuki ne nudi ponude za vožnju iz vožnje, kao što to čini kod nekih drugih modela u asortimanu. To takođe znači da neki dileri možda obeležavaju automobile – uvek se isplati kupovati i uveriti se da ćete dobiti najbolju ponudu.

Uputstvo za Suzuki Jimni Lite – 26.990 dolara pre troškova na putu
Suzuki Jimni priručnik – 28.490 dolara pre troškova na putu
Suzuki Jimni automatski – 29.990 dolara pre troškova na putu
Da li je Suzuki Jimni 2022 siguran automobil?
Suzuki Jimni nosi ocenu bezbednosti sa tri zvezdice od mogućih pet zvezdica. Testiranje je obavljeno 2019. godine, sa strožim kriterijumima koji su primenjivani na novije testirane automobile.

Testiranje je ukazalo na niske rezultate za zaštitu ranjivih učesnika u saobraćaju (pešaka i biciklista) na 52 procenta, sisteme pomoći bezbednosti na 50 procenata i zaštitu odraslih putnika sa 73 procenta.

Standardna bezbednosna oprema uključuje prednje i bočne vazdušne jastuke za putnike na prednjim sedištima i vazdušne zavese za zaštitu glave za prednja i zadnja sedišta.

Autonomno kočenje u nuždi (koje može da otkrije potencijalni udar i primeni kočnice u hitnim slučajevima kako bi se smanjila ozbiljnost sudara), upozorenje o napuštanju trake, detekcija umora vozača i pomoć pri dugim svetlima takođe su standardna oprema za oba Jimni modela.

ANCAP-ovo testiranje Jimnija otkrilo je da je putnički prostor izgubio strukturni integritet u frontalnom sudaru, a vozačev vazdušni jastuk se naduvao sa nedovoljnim pritiskom, omogućavajući glavi vozača da dođe u kontakt sa točkom.

Sve detalje o ANCAP izveštaju možete pronaći ovde.

Da li je 2022 Suzuki Jimni automobil koji štedi gorivo?
Pošto je prilično lagan i mali, Jimni daje dobru potrošnju goriva.

Jimni ručni modeli tvrde da potrošnja goriva iznosi čak 6,4 L/100 km. U gradskoj vožnji, Suzuki tvrdi 7,7L/100km, a na otvorenom putu 5,7L/100km.

Jimni automatski modeli su ocenjeni na 6,9 L/100 km. U gradu se ta cifra penje na 8,2L/100km, sa potrošnjom na autoputu od 6,1L/100km.

Ove brojke nisu toliko efikasne kao što biste mogli da dobijete od heč-a slične veličine ili kompaktnog SUV-a koji ide na put, ali su i dalje prilično štedljivi za namensko terensko vozilo.

Da li je Suzuki Jimni 2022 benzin ili dizel?
Samo jedan motor je postavljen na Jimni u Australiji. To je 1,5-litarski neturbo benzinski četvorocilindrični motor koji proizvodi 75 kV pri 6000 o/min i 130 Nm pri 4000 o/min.

U Japanu, Jimni takođe dolazi sa trocilindričnim turbo benzinskim motorom od 47kV/96Nm od 660cc. Ovaj motor (i promene na karoseriji) obezbeđuju da je Jimni u skladu sa japanskim standardima usklađenosti sa kei car (ili lakim automobilom) koji ne važe za uštedu vremena.

Koliko je duga lista čekanja za Suzuki Jimni 2022?
Vreme čekanja može da se proteže od šest meseci do 12 meseci. Sve može zavisiti od automobila koji tražite – Suzuki može imati neke boje manje tražene od drugih, što će skratiti vreme čekanja.

Isto važi i za izbor menjača, pri čemu se automatika u većini slučajeva suočava sa dužim vremenima čekanja od manuelnih.

Kao i sa svim novim automobilima, situacija nastavlja da se menja sa nedostatkom komponenti i kašnjenjem isporuke, ključnim razlozima za produženo vreme čekanja.

Koja je razlika između Suzuki Jimni i Suzuki Jimni Lite?
Suzuki Jimni je dostupan u dve varijante, početni Jimni Lite i modeli viših specifikacija koji se jednostavno nazivaju Jimni (ili Jimni GLKS u Kvinslendu).

Razlike na Jimni Lite-u uključuju karakteristike kao što su ručne kontrole klima uređaja, nedostajuće unutrašnje svetlo na krovu i 12-voltni utikač za prtljažnik, bez prednjih svetala za maglu, ručno sklapanje retrovizora (umesto električnog preklapanja) i čeličnih točkova od 15 inča umesto aluminijumskih felni.

Infotainment sistem se takođe menja, sa radiom sa dugmetom koji uključuje CD plejer u Jimni Lite-u, umesto touchscreen (ali bez CD) plejera u Jimni-ju. Oba imaju Bluetooth vezu za mobilni telefon, međutim, i zvuk sa dva zvučnika.

Kao rezultat nedostatka ekrana, Jimni Lite takođe ostaje bez kamere za vožnju unazad.

Druge promene uključuju LED prednja svetla u Jimni-ju zamenjena halogenim svetlima na Jimni Lite-u i različite završne obrade retrovizora (plastičnih) i kvaka na vratima (crne) na Jimni Lite-u, umesto sjajnih ogledala i ručki u boji na Jimni-ju .

Konačno, Lite dolazi samo sa ručnim menjačem, dok je Jimni dostupan ili sa ručnim ili opcionim automatskim.

Gde prave Suzuki Jimni 2022?
Svi Suzuki Jimni koji se prodaju u Australiji su proizvedeni u Japanu.

Globalno, aktuelni model Jimni se takođe proizvodi u Indiji, ali ta vozila su uglavnom za indijsko tržište, a mali broj se izvozi u Južnu Ameriku.

Da li je Suzuki Jimni 2022 automatski?
Suzuki Jimni dolazi sa izborom ručnog ili automatskog menjača u zavisnosti od varijante.

Jimni sa višim specifikacijama dostupan je sa četvorostepenim automatskim ili petostepenim manuelnim. Jeftiniji model Jimni Lite dolazi samo sa petostepenim manuelnim menjačem.

Da li je Suzuki Jimni 2022 4VD?
Suzuki Jimni je tradicionalno vozilo sa pogonom na sva četiri točka.

To znači da ima 4k4 sistem sa skraćenim radnim vremenom koji radi sa pogonom na zadnje točkove za uslove na putu, ali sa sistemom pogona na sva četiri točka sa velikim i niskim dometom koji se koristi kada je situacija teška.

Jimni takođe koristi zasebnu šasiju okvira merdevina, kao što se vidi na vozilima i teškim 4k4 motorima kao što je Jeep Vrangler. Prednja i zadnja osovina su krutog dizajna sa spiralnim oprugama za poboljšanje artikulacije van puta.

Da li je Suzuki Jimni dobar 4k4?
Pošto Jimni koristi konstrukciju karoserije na ramu, sa krutom prednjom i zadnjom osovinom i prenosnim kućištem niskog dometa, ima sve poželjne elemente za izuzetne terenske sposobnosti.

Fabrički razmak od tla meri 210 mm, a Jimni se može pohvaliti prilazom od 37 stepeni, odlaskom od 49 stepeni i uglovima rampovera od 28 stepeni. Svemu tome pomažu kompaktne dimenzije, kratki prednji i zadnji prepusti i kratko međuosovinsko rastojanje.

Kompaktna veličina takođe omogućava odličnu manevarsku sposobnost na uskim stazama, ali mali benzinski motor znači da nemate sigurnosnu mrežu obrtnog momenta bez napora kao što biste mogli da imate u većoj dizel alternativi.

Kućište prenosa ima redukciju od 2.002:1, što se udružuje sa 4.425:1 u prvoj brzini i 4.090:1 u diferencijalima za maksimalni odnos puzanja od 36.233:1. Nije baš nisko u poređenju sa drugim ozbiljnim terenskim vozilima, ali mnogo bolje od SUV-ova na „mekom putu“ kojima nedostaje niski domet.

Odvažili smo se na terensku vožnju sa Jimnijem više puta, i sa svakom recenzijom bili smo impresionirani mogućnošću van kutije. Pogledajte ove recenzije u nastavku za više detalja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button