Automobili

Kia Soul EV Boardmasters Edition je mašina za snove surfera

Kia UK je spasila predprodukcijski prototip Soul EV od drobljenja pretvarajući ga u koncept za Boardmasters 2021 festival surfovanja i muzike.
Soul EV dobija 3,0-inčni lift, revidirano ogibljenje, širi kolosek i krupne gume 265/75 R16 Makkis Bighorn omotane oko 16-inčnih točkova od belog čelika.


Prilagođeni krovni nosač može nositi dve daske za surfovanje Tahe Bic Malibu, dok je zadnje sedište zamenjeno palubom od smrče obojenom belom bojom za dodatni tovarni prostor.
Proizvođači automobila često uništavaju prototipove pre proizvodnje nakon što su došli do kraja razvojnog procesa, ali je Kijino britansko odeljenje nedavno spasilo prototip Kia Soul EV koji je bio predviđen za drobilicu. Nakon što je izbegla preranu smrt, ova Duša je pretvorena u ovaj običaj, podignut surf-mobile za Boardmasters 2021, festival surfovanja i muzike na Kornaškoj obali u Engleskoj.

Na osnovu Soul EV-a, koji se ne prodaje u SAD-u i jedini je Soul dostupan u Evropi, Boardmasters Edition zadržava pogonski sklop serijskog automobila, sa baterijom od 64,0 kVh koja napaja elektromotor od 201 konjskih snaga koji pokreće prednje točkove. Dok je pogonski sklop netaknut, Boardmasters Edition sedi na novim 16-inčnim točkovima od belog čelika obuvenim u gume 265/75 R16 Makkis Bighorn, za koje su bili potrebni redizajnirani lukovi točkova.

Uz terenske gume, Boardmasters Edition dobija modifikovano ogibljenje sa podizanjem od 3,0 inča, kao i 4,3 inča širu traku napred i 4,5 inča širinu pozadi. Tu je i čelični krovni nosač koji drži par daski za surfovanje Tahe Bic Malibu i podiže visinu duše na 76,8 inča, deset inča više od Kije Sorento. Stalak sadrži par LED reflektora i solarni panel koji će vam pomoći da napunite bateriju dok izlazite jašući na talasima. Kia je priznala da bi ove promene negativno uticale na domet Soul EV-a od 280 milja (na evropskom ciklusu testiranja VLTP-a).

Posebno izdanje zadržava Neptune Blue boju specificiranu u proizvodnji, ali dodaje bele pruge i logotipe Boardmasters-a. Unutra je zadnja klupa Soul EV uklonjena kako bi se povećao kapacitet tereta, a pod prtljažnika sadrži drvo smrče obojeno belom bojom. Zadnja vrata takođe uključuju preklopnu klupu i okretnu ruku za sušenje odijela ili peškira. Soul EV Boardmasters Edition biće izloženo tokom celog festivala od 11. do 15. avgusta.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close