Automobili

Honda Civic limuzina iz 2022. godine zvanično je otkrivena i neće doći u Australiju

Limuzina 11. generacije otkrivena u potpunosti, sa konzervativnom spoljašnjošću, tehnološki opterećenom kabinom i benzinskim pogonima. Nažalost, ne dolazi u Australiju.

Limuzina Honda Civic 2022. godine zvanično je predstavljena u SAD-u.

Iako bi nova limuzina Civic 11. generacije mogla da stigne u američke salone do septembra 2021. godine, neće doći u Australiju, a Hondina lokalna ruka umesto toga odlučila je da se fokusira na jače prodavani karoserijski oblik karoserije, koji je zbog će biti predstavljeni u narednih nekoliko meseci.

U tipičnom Hondinom obliku, Civic limuzina spremna za izložbeni prostor je gotovo identična na prednjem delu stila sa skoro serijskom limuzinom Civic Prototipe predstavljenom u novembru 2020. godine, sa razlikama koje su uglavnom ograničene na jedinstveni dizajn legura, revidirani donji prednji odbojnik, zatamnjena zadnja svetla i jednostavniji zadnji branik.

Spredaj, tanku masku (sa gornjom usnom u boji tela) okružuju LED farovi, koji sede iznad velikog centralnog usisnika i malog ugrađenog spojlera za bradu.

Linije karoserije i bočni profil novog automobila su znatno čišći od onih u odlazećem modelu, dok C-stub inspiraciju daje veći Accord (i, nenamerno, američki Cadillac CT5).

Na zadnjem delu, potpisi zadnjeg svetla u obliku slova L zamenjuju „kandže“ modela 10. generacije, dok je spojler za usne „ducktail“ integrisan u zadnja vrata. Varijante „Sport“ imaju dvostruke vrhove izduvnih gasova.

Američki kupci imaju pristup katalogu opcionalnih vizuelnih delova kompanije Honda Performance Development, uključujući produženi prednji razdelnik, crni spojler na zadnjim usnama, dublje bočne suknje i jedinstvene alu felne.

Unutra, 9,0-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir u obliku tableta sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om i satelitskom navigacijom nalazi se na instrument tabli viših razreda, dok je 10,2-inčni digitalni sklop instrumenata ispred vozača prvi put dostupan.

Sama kontrolna tabla ima retro-inspirisane vizuelne sličnosti sa slatkim električnim poklopcem Honda E, sa mrežicom u obliku saća koja se proteže po celoj širini i koja ujedno predstavlja otvor za klima uređaj, i sivim drvenim materijalima oko birača brzina.

Dostupne funkcije uključuju zvučni sistem Bose sa 12 zvučnika, bežično punjenje telefona, dvozonsku klimu, grejanje sedišta i izbor belih ili crnih kožnih obloga.

Šasija je revidirana u odnosu na odlazeći model, s tim što novi automobil nudi osam odsto veću torzionu krutost i 13 odsto veću krutost pri savijanju.

Navodno su poboljšani buka, vibracije i oštrina, dok prerađena geometrija ogibljenja i aluminijumski prednji podokvir tvrde da pružaju sportskiji pogon.

Obe verzije LKS i Sport imaju 2.0-litarski prirodno usisani četvorocilindrični motor snage 118kV i 187Nm – identičan odlazećem 2.0-litarskom motoru Civic na američkom tržištu – dok se EKS i Touring unapređuju na 1,5-litarski turbo četvorocilindrični čineći 134kV i 240Nm (porast od 7kV i 20Nm).

Za referencu, australijske verzije odlazećeg Civic-a nude izbor 1,8-litarskog atmosferskog benzinskog četvorocilindraša sa 104 kV / 174 Nm ili 1,5-litarskog turbo-benzinskog četvorocilindričnog motora od 127 kV / 220 Nm.

Priča se da će se hibridni plug-in ponuditi sa novim Civicom kasnije, iako Honda još nije potvrdila detalje.

Dostupan je paket aktivne sigurnosti japanskog brenda Honda Sensing, uključujući napredno autonomno kočenje u slučaju nužde (AEB) sa detekcijom pešaka i biciklista, prilagodljivi tempomat sa stop-and-go i pomoćnim zastojima, pomoć pri zadržavanju trake, nadzor mrtve tačke, upozorenje za zadnji unakrsni saobraćaj i AEB za vožnju unazad pri malim brzinama.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close