Automobili

Novi i istorijski Ferrari u središtu 30. Cavallino Classic

Srećni smo što su organizatori odložili događaj za april
Na svetu nema ništa poput Ferrarija . I zato nema događaja na svetu poput godišnjeg Cavallino Classic, jedinstvenog događaja koji će privući najbolje ferarije na svetu po 30-ti put 2021. godine. Posle jednomesečnog kašnjenja zbog pandemije korone, događaj se održao prošlog vikenda u Palm Beachu na Floridi.

Od para Ferrarija 250 GTO , od kojih svaki vredi između 45 i 60 miliona američkih dolara, do jednokratnog motornog čamca sa Ferrarijevim F1 motorom u sredini, nije nedostajalo jedinstvenih vozila.

Koreni Cavallino Classic sežu u rane 1990-te kada je Cavallino Magazin planirao i bio domaćin ovog jedinstvenog događaja. Danas je događaj u vlasništvu italijanske kompanije Canossa Events, koja svake godine ugosti preko 270 autosalona i skupova širom sveta.

Potpuno otkrivanje: I magazin Cavallino i događaji Canossa su deo Motorsport Netvork-a , matične kompanije Motor1.com. Jednostavno nam je super što imamo ovakve organizacije u korporacijskoj porodici, ali odstupamo …

Obično se Cavallino Classic održava u januaru svake godine. Ove godine je odložena za april zbog pandemije. Uprkos kašnjenju, događaj je protekao bez problema i nadamo se da će biti prvi od mnogih ličnih automobilskih događaja koji će se ponoviti ove godine.

Foto galerija: Cavallino Classic 2021
Cavallino Classic 2021
55 slike
Glavni događaj Cavallino Classic podeljen je na dve značajne oblasti koje su ukupno imale nešto više od 100 automobila. Glavninu događaja činilo je nešto više od 20 automobila, što je činilo većinu ove ukupne ocene. Ovde ćete pronaći svojih 250 GTO-a, 250 SVB-ova, kao i neobnovljene trkačke automobile.

Canossa Events procenjuje da košta dovođenje ovih automobila u stanje pripravnosti u proseku od milion do dva miliona dolara. Međutim, na nekim vozilima se videla prelepa patina sa ispucanim, rasom oštećenim lakovima. Ukratko, to je kao da na putu do predstave vidite značajan istorijski artefakt.

Kao što možete pretpostaviti, Cavallino Classic je takmičenje, što znači da pažljivo odabrana grupa sudija pažljivo pregleda svaki automobil. Uprkos jakoj vrućini u Palm Beachu, ovi advokati su detaljno pregledali sve detalje ovih ultra retkih mašina i ocenili ih na skali. Na kraju dana zbrajali su bodove i dodeljivali nagrade u nekoliko kategorija.

Najviša nagrada za najbolji trkaći Ferrari poznata je pod nazivom “The Scuderia Ferrari Cup”. Pobednički model je Ferrari 250 GT Tour de France iz 1957. godine (gore), koji, s obzirom na istoriju trka i činjenicu da je jedan od samo 36 proizvedenih primeraka, vredi između 45 i 60 miliona dolara. Nakon što je ovaj trkački automobil pobedio na nekoliko takmičenja širom Evrope 1957. godine, došao je u Venecuelu 1958. godine, gde je nastavio da pobeđuje i konačno završio u SAD-u 1959. godine.

Druga velika nagrada pripala je najboljem Ferrariju GT, poznatom i kao „Gran Turismo Ferrari Cup“. Ovde je pobedio Ferrari 212 Inter Cabriolet Pininfarina iz 1952. godine (gore). Slično 250 GTO, 212 Inter Cabriolet takođe datira iz 1950-ih. Osim trka po Evropi pedesetih godina prošlog veka, ovaj uglađeni drop-top je jedina leva vožnja ikad napravljena.

Iako predstavljanje ovih automobila vlasnicima može izgledati kao hvalisanje, iza ovog ludila postoji metoda. S obzirom na vrednost ovih automobila i njihov ograničeni proizvodni broj, oni ne menjaju ruke često. Stoga činjenica da su dobili višestruke nagrade služi ne samo da dokumentuje njihovo stanje, već i da osigura dugoročnu stabilnost ovih investicija.

Međutim, za nas obožavaoce glavna prednost ovog jedinstvenog događaja je sposobnost da vizuelno prikažemo Ferrarijevu prošlost do danas. Takođe postoji šansa da razgovarate sa vlasnicima onih mašina koje vrede nekoliko privatnih ostrva. Zaista jedinstveno iskustvo.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close