fbpx
Automobili

Genesis prikazuje novu EV varijantu luksuzne limuzine G80

Genesis je otkrio električnu verziju luksuzne limuzine G80. Zove se Elektrifikovani G80 i na kraju će se prodavati u SAD Više detalja o njegovom pogonskom agregatu i baterijskom paketu dolaziće kasnije ove godine.

Genesisova luksuzna limuzina srednje veličine, G80, biće prvi model u svojoj liniji koji će ponuditi potpuno električni derivat. Zove se Electrified G80 i čini se da je gotovo identičan verziji na gas, osim nekoliko manjih razlika u opremanju i drugačije prednje rešetke koja sadrži ploču koja se otvara da bi se otvorio otvor za punjenje.

O električnom pogonu G80 ne znamo mnogo, osim činjenice da će se standardno isporučivati sa pogonom na sva četiri točka i da mu domet doseže 310 milja prema globalnom NEDC standardu ili 265 milja prema korejskom standardu.

Genesis još uvek nije obezbedio veličinu ili izlaznu snagu baterijskog paketa, ali kaže da će standardne mogućnosti brzog punjenja moći da dopune bateriju sa 10 na 80 procenata napunjenosti za 22 minuta. Vreme od 0 do 60 mph za koje se tvrdi da iznosi 4,9 sekundi znači da bi električni model trebao biti brži od osnovnog 2,5-litarskog četvorocilindričnog motora G80, ako ne i kao flota kao opcionalni tvin-turbo 3,5-litarski V-6.

Čini se da unutrašnjost ima isti elegantan dizajn kontrolne table kao i model sa gasom, ali Genesis kaže da je u nju ugrađen veliki broj recikliranih materijala. Genesis je izbegao futuristički dodir dizajna spoljašnjosti i enterijera viđen kod drugih električnih luksuznih limuzina, kao što su Audi e-tron GT i Mercedes EKS, u korist izgleda koji se u osnovi ne razlikuje od konvencionalnog G80.

Genesis kaže da će objaviti više američkih detalja o elektrifikovanom G80 kasnije ove godine, što sugeriše da će se on prodati na našim obalama bilo krajem 2021. ili početkom 2022. godine. Verovatno će početi da započinje sa značajnom premijom cena u poređenju sa gasom. pogonjen G80, koji počinje sa 48.745 dolara.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button