fbpx
Automobili

Ford predstavio Evos na autosalonu u Šangaju

To bi mogla biti zamena za Ford Mondeo.
Konačno! Posle višemesečnih glasina i špijunskih fotografija, Ford Evos stigao je na izložbu u Šangaju. Baš kao i Citroen C5 Ks , to je porodični automobil koji zamućuje staze, stvoren kao mešavina karavana i SUV-a. Ovo je prvi proizvod Blue Oval koji je opsežno razvio kineski tim, a koji će u početku biti dostupan i proizveden u zajedničkom preduzeću Changan Ford.

Reč je o atraktivnom automobilu sa pet vrata, koji prednjim delom podseća na drugi model namenjen Kini, terenac Ekuator. Svetlosna traka iznad rešetke postepeno postaje trend stvaranja vizuelne veze između dnevnih LED svetla. Isturene ručke na vratima podsećaju na Mustang Mach-E , i iako Ford tvrdi da je bočni profil kupeovski, više deluje kao podignut karavan.

Galerija: Ford Evos (CN)
Ford Evos 2021
10 Slike
Unutrašnjost u velikoj meri odstupa od trenutnog Fordovog dizajna usvajanjem ultraširoke konfiguracije ekrana u rasponu od 1,1 metra. 12,3-inčni potpuno digitalni instrumenti poboljšani su 27-inčnim 4K ekranom osetljivim na dodir. Smešteni su pod jednim masivnim staklom, gotovo slično onome što ćete naći u Hondi E.

Infotainment sistem radi na Fordovom SINC + 2.0 sa Baidu-ovom tehnologijom veštačke inteligencije i onim što kompanija naziva virtuelnim ličnim asistentom. Kao i Mustang Mach-E i F-150, Evos podržava bežično ažuriranje, što znači da će se karavan poboljšati budućim ažuriranjima bez potrebe da ide u diler.

Detalji u vezi sa dostupnošću van Kine su retki, mada se veruje da će Ford Evos zameniti Mondeo u Evropi i Fusion u Severnoj Americi. Sudeći prema imenu modela, to bi imalo smisla, s obzirom na to da je 2011. Evos Concept najavljivao stilski pravac odlazeće limuzine.

Tehničke specifikacije ostaju misterija, ali očekuje se da će se vozilo prodavati širom sveta sa hibridnim pogonskim sklopom. Ovde prikazana verzija je prvo izdanje opremljeno svom dodatnom opremom, uključujući kontrastne narandžaste akcente iznutra i spolja. Ford Evos sedi na točkovima od 19 inča i ima dvobojnu karoseriju sa pretežno belom završnom obradom u kombinaciji sa crnim krovom.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button