fbpx
Automobili

Ford Mustang V8 osvojio je nagradu za najbolji sportski kupe 2022. godine za automobil godine

Sportski kupei su brzo kucajuće srce automobilske kompanije. Možda se nikada neće prodati u velikim količinama – osim ako se ne zovu Mustang – ali igraju važnu ulogu u ubeđivanju kupaca da Ekonoheč ili SUV sa sedam sedišta brenda Ks mogu imati samo dašak istog duha kako bi svakodnevnu vožnju učinili marginalno manje banalnom.

Ali to je malo važno za svakoga ko kupuje sportski kupe. Ovaj kupac želi auto koji vozi onoliko brzo koliko izgleda, i izgleda prokleto dobro sedeći u garaži. Žele automobil koji ih nagrađuje svaki put kada ga pogledaju ili okrenu ključ, i žele automobil koji će ih podsetiti na čistu radost performansi vožnje kada kuće ustupe mesto šumama i put počne da luta.

Ove godine, Ford Mustang V8 je dokazao da je najbolji sportski kupe u Australiji.

Ford Mustang koji smo imali na Drive Car of the Iear bio je moćni Mah 1, oličenje Mustang rase i najmoćniji Mustang Ford u ponudi u Australiji. Lansiran je u junu, ali kupci su morali da čekaju do kraja godine za isporuku, a postoji velika šansa da je do sada rasprodat.

Mustang Mach 1 je zasnovan na Mustangu V8, i iako ima povećane mogućnosti, znamo da je baza Mustanga ispod ovih dodataka izuzetno sposobno i kompetentno vozilo.

Zato je Ford Mustang V8, a ne samo Mustang Mach 1, pobedio u kategoriji Najbolji sportski kupe 2022. godine.

Vožnja Ford Mustanga je posebna, oseća se kao prilika, čak i ako se samo krećete do prodavnica. Sve, od načina na koji izgleda na vašem prilazu do načina na koji 5,0-litarski V8 laje gladno kada ga upalite, čini da vam dlake na ruci trne.

Osećaji se nastavljaju dok pomerate ručicu menjača kugle kroz njenu kapiju. Onda, ako budete dovoljno srećni da imate trkačku stazu kao što smo mi imali na Drive Car of the Iear, videćete šta Mustang V8 zaista može da uradi.

Najveći trik Mustanga je prikrivanje njegove težine; ovaj automobil ne ubrzava, ne koči i ne roni u krivine kao teškaš od 1800 kg. Reč je o taktilnom i gromoglasnom sportskom automobilu koji uranja vozača u akciju sve do očnih jabučica.

To je osnova odličnog sportskog kupea, ali je potrebno više od toga da biste osvojili Vozni automobil godine.

Tekući troškovi i vrednost su važna razmatranja. Mustang V8 počinje od 64.390 dolara (plus troškovi na putu u vreme pisanja), što značajno smanjuje Toiotu Supru, čineći Mustang velikom vrednošću kada se takođe uzme u obzir da je veći i praktičniji, ali ima bolju snagu za -težinu, i znatno je jeftiniji za servis tokom trajanja garancije.

Svi ovi elementi se uzimaju u obzir na Drive Car of the Iear, jer koliko god želimo da svaki dan bude trkačka staza, nije. Svojim sportskim automobilima vozimo se svakodnevnim putevima u svakodnevnom saobraćaju daleko češće nego našim omiljenim seoskim putem. Dakle, nagrada za najbolji sportski kupe ima kriterijum životnosti koji se mora uzeti u obzir zajedno sa svim onim elementima koji čine sportski kupe odličnim.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button