Automobili

Džip Ferrari Purosangue i dalje se igra skrivača na fotografijama

Izgleda kao Maserati Levante. Ali nemojte me pogrešno shvatiti.
Novi Ferari V6 hibrid će biti predstavljen u četvrtak, 24. jun 2021. I to neće biti jedini veliki novina da se pridruže raspon u 2022. Kao podsetnik, Ferrari SUV je još uvek u razvoju. I kao da nas podseća na svoje lepe uspomene, pojavio se pre nekoliko dana na ulicama Maranella i ovjekovječio ga je derek.photographi .

Ali da li smo sigurni da je ovo Ferrarijev terenac? Jer na prvi pogled više liči na Maserati Levante …

To je zaista mazga koja se i dalje skriva ispod telesnih ploča rođaka do Tridenta. Ali, ne grešite, budući Ferrari Purosangue je pred nama, koji već ima spušteni razmak od tla i četiri velike izduvne cevi iza. Takođe se gotovo oseća da će Ferrarijev terenac biti nešto manji i mišićaviji od Levantea. Biće potrebno sačekati da prototipi sa završnom karoserijom budu jasni.

Prvi put najavljen u septembru 2018. godine, Purosangue („čistokrvni“ na italijanskom) ima za cilj da „redefiniše očekivanja“, prema Ferrariju. Zasnivaće se na novoj arhitekturi prednjeg srednjeg motora koja podržava konfiguraciju pogona na sva četiri točka, hibridne motore, menjač sa dvostrukim kvačilom i promenljivi klirens, verovatno dobijen vazdušnim oslanjanjem.

Osnove će takođe podržavati različite dužine međuosovinskog rastojanja i višestruke konfiguracije sedišta, uključujući istinsku unutrašnjost od četvoro sedišta planiranu za Purosangue. SUV će biti opremljen zadnjim sistemom za zabavu u prostranoj i udobnoj kabini, kao što je prikazano na jednom od dijapozitiva koje je Ferrari objavio pre skoro tri godine (ispod).

Ovi novi Ferrarijevi modeli – uključujući Purosangue – biće dostupni sa „višestrukim pogonima sa najvećom specifičnom konjskom snagom plus električnim motorom“. Konkurent Lamborghini Urus-u i Aston Martin DBKS- u bi bio dostupan u verzijama V6 i V8, sa potencijalnom verzijom V12 koja bi se suprotstavila Bentlei Bentaiga Speed-u i njegovom V12 motoru.

Poklopac motora koji je očigledno duži od Levantea sugeriše da će Ferrari imati dovoljno prostora za smeštaj dvanaestocilindričnog motora , za koji su Italijani javno rekli da želi da ga zadrži. Očigledno je da atmosferski motor još uvek ima svetlu budućnost, uprkos sve strožim standardima emisije štetnih gasova. Inženjeri bi mogli da izdvoje više od 830 konjskih snaga dostupnih u 812 Competizione , iako je takva vrhunska primena V12 verovatno rezervisana za hiper automobil.

Ferrari će verovatno započeti testove na putu svog prvog SUV-a sa završnom serijskom karoserijom u narednim mesecima uoči zvaničnog otkrivanja zakazanog za 2022. godinu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close