fbpx
Automobili

Cena i specifikacije Mercedes-Benz C-klase 2022: Cene rastu do 15.100 dolara

Potpuno nova Mercedes-Benz C-Klasa iz 2022. stigla je u Australiju nakon kratkog odlaganja kako bi se borila protiv BMV-a serije 3 i Audija A4.

Kako je prvi objavio Drive, lokalni asortiman C-klase se sastoji od dve varijante – C200 i C300 – obe nude benzinsku snagu i AMG Line pakete kao standard, po ceni od 78.900 dolara pre nego što koštaju na putu u Mercedes-Benz salonima širom zemlje.

Ta početna cena predstavlja povećanje od 12.000 dolara u odnosu na odlazeći C200 (66.900 dolara), pri čemu je nova generacija C300 sada skuplja za 15.100 dolara nego ranije (90.400 dolara pre troškova na putu) – ali Mercedes-Benz Australija kaže da postoji duža lista karakteristika na ponuda nego ranije (sa dodatnim funkcijama u vrednosti od 10.000 dolara koje se razumeju u C200), sa novim tehnologijama i većim kućištem.

Kao što je objavljeno, Mercedes-Benz Australija je prešao na model cena „agencije“ za 2022. godinu, sa svim cenama koje se sada ne mogu pregovarati i fiksne su u celoj mreži izložbenih salona kompanije – iako će se tačna cena odlaska koju kupci plaćaju razlikovati između država, s obzirom na razlike u troškovima registracije i takse.

Pokreće početni C200 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem koji razvija 150 kV i 300 Nm, koji se šalje na zadnje točkove preko devetostepenog automatskog menjača. Tvrdi se da ubrzanje od 0-100 km/h iznosi 7,3 sekunde, uz tvrdnju o uštedi goriva od 6,9 litara na 100 kilometara.

U međuvremenu, C300 se nadogradi na 190kV/400Nm 2,0-litarski benzinski četvorocilindrični turbopunjač – sa jedinstvenim dizajnom turbo punjača koji omogućava 20kV overboost – uparen sa istim devetostepenim automatskim menjačem za 6,0 sekundi, 0-1 h. i 7,3 l/100 km kombinovana ekonomičnost goriva.

Oba modela imaju blagi hibridni sistem od 48 volti, koji uključuje integrisanu starter-generator jedinicu za obezbeđivanje pojačanja od 15 kV/200 Nm pri jakom ubrzanju ili za isključivanje motora kada se klizi do zaustavljanja.

Nova C-Klasa je veća od automobila koji zamenjuje, sa 25 mm dužim međuosovinskim rastojanjem (2865 mm) obučenim u karoseriju dugačku 4793 mm i široku 1820 mm u obliku AMG linije. Mercedes-Benz navodi povećanje do 35 mm u prostoru za laktove, zadnjim prostorom za glavu i zadnjim prostorom za kolena.

Standardne karakteristike modela C200 uključuju točkove od 18 inča, ekran osetljiv na dodir od 11,9 inča, digitalnu instrument tablu od 12,3 inča, električne retrovizore i sedišta, volan od napa kože, stilski paket AMG Line i asortiman aktivnih bezbednosnih tehnologija.

C300 dodaje širi paket pomoći pri vožnji Professional Plus – sa nadogradnjom za praćenje mrtvog ugla, autonomnim kočenjem u slučaju nužde i prilagodljivim sistemima tempoma – plus veće točkove od 19 inča, kompletnu kožnu oblogu i staklo za privatnost.

2022 Mercedes-Benz C300 dodaje (preko C200):
19-inčni AMG dvobojni aluminijumski točkovi
Kompletna kožna presvlaka
Zadnje staklo za privatnost
Nadograđen sistem za praćenje mrtvog ugla sa mogućnošću kočenja
Zaustavite se i idite na adaptivni tempomat (sa produženim ponovnim pokretanjem)
Unapređen sistem pomoći pri održavanju trake
Aktivna pomoć za zaustavljanje u slučaju nužde
Pre-Safe sistem predviđanja nezgode
Evasive Steering Assist
Unapređen autonomni sistem kočenja u slučaju nužde sa podrškom za raskrsnicu
Opcione funkcije uključuju:
Upravljanje zadnjim točkovima sa rotacijom od 2,5 stepeni
Spektralno plava, visokotehnološka srebrna i opalitna bela boja, između ostalih boja
Digitalni farovi
Navigacija sa proširenom realnošću

Standardne karakteristike Mercedes-Benz C200 2022:
11,9-inčni portretni ekran osetljiv na dodir sa bežičnim Apple CarPlai i Android Auto, satelitskom navigacijom, prepoznavanjem glasa i skenerom otiska prsta
12,3-inčni digitalni instrument tabla
Adaptivni LED farovi
18-inčni AMG aluminijumski točkovi sa pet krakova
AMG Line spoljašnji stil
Sportska sedišta sa električnim podešavanjem
Napa kožni volan
Dvozonska kontrola klime
Ulaz i pokretanje bez ključa
Ambijentalno osvetljenje u 64 boje
Osvetljene pragove prednjih vrata
Električno sklopivi bočni retrovizori sa grejanjem
Četiri režima vožnje
AMG patosnice
Autonomno kočenje u slučaju nužde
Pomoć pri održavanju trake
Adaptivni tempomat
Praćenje umora vozača
Praćenje slepih tačaka
Pomoć za ograničenje brzine
Parking senzori
10 vazdušnih jastuka, uključujući prednji srednji vazdušni jastuk

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button