Automobili

„Bolji smo od Tesle“, kaže glavni inženjer kompanije Geeli

Glavni inženjer kompanije Geeli za električna vozila rekao je da nije impresioniran Teslinim proizvodima.

Prema malezijskoj veb lokaciji za auto vesti paultan.org, Kent Bovellan – koji je na čelu programa kineske kompanije Sustainable Ekperience Architecture (SEA) – rekao je da veruje da su električna vozila iz Tesle inferiorna od onih iz Geeli-a.

„Bolji smo od Tesle što se tiče mehaničke arhitekture“, rekao je gospodin Bovellan novinarima.

“Oni su vrlo vešti u softverskom delu, ali što se tiče mehaničke arhitekture, mi smo bolji. Imamo isplativije rešenje i pobedili smo ih u manje-više svemu, osim u performansama.”

Tesla je nedavno započeo isporuku svog modela S Plaid u Severnoj Americi, koji zahteva vreme od 0-100 km / h od 2,1 sekunde – odmah iza hiper automobila Nevera iz Rimaca, sa zahtevanih 1,97 sekundi za isti sprint.

Poređenja radi, Geeli-ov prvi model koji koristi SEA platformu, Link & Co Zero EV, tvrdi 0-100 za manje od četiri sekunde.

Pored Link & Co, kineski automobilski gigant takođe poseduje Volvo, Polestar, Lotus, Proton, Zeekr i brojne druge marke specifične za azijska tržišta. Očekuje se da će njegova SEA platforma podržati nove modele koje nude mnoge od njegovih kompanija.

„Tesla nas ne impresionira“, nastavio je gospodin Bovellan.

“Sviđa mi se što oni idu pravim putem sa električnom arhitekturom, idemo i mi istim putem. Oni su jedni od prvih koji su uveli osnovne sisteme, ali mehanički, ne, nikad. To je bolje.”

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close