Automobili

Audi R8 se više ne prodaje u Australiji

Australci su nezadovoljni, Nissan je nešto ranije najavio prestanak GT-R, ali danas proizvođač sa prstenovima potvrđuje povlačenje svog R8. Audijev superautomobil se više neće prodavati u Australiji, krivicom sve zahtjevnijih propisa australijskog tržišta.

Kako navodi Drive, Audi R8 koji se prodaju u Australiji razlikuju se od onih koji se prodaju na primer u Francuskoj i Evropi. Nije da australijski Audi R8 nema V10 , ali ove verzije imaju različite postavke kako bi zadovoljile propise o buci i zagađenju.

Tvornica u Mađarskoj, odgovorna za proizvodnju ovih modificiranih V10, prestaje ih sastavljati, a sa samo 21 prodanim Audijem R8 od početka 2021. godine, Audi se odlučio i neće više ulagati novac za stavljanje svog motora u pogon.

Audi je pre nekoliko nedelja prestao da sastavlja R8 -e namenjene Australiji, pa je ostalo samo nekoliko modela za ulazak u prodajne salone.
Zanimljivo je da će, za razliku od Audija, Lamborghini nastaviti da nudi svoj Huracan u Australiji. Međutim, ova dva modela imaju isti motor, ali je italijanski proizvođač rekao našim kolegama iz Drive -a da su zahtevi specifični za svaku marku, te da Lamborghini stoga može nastaviti da prodaje svoj superautomobil bez ikakvih izmena.

Zamena R8 novom generacijom za sada nije planirana. Brend je predstavio nekoliko koncepata koji bi mogli naslediti superautomobil, ali nijedan od njih nije imenovan kao naslednik Audija R8. Neki mediji veruju da će pre ili kasnije okusiti električno, ali to za sada nije odlučeno na strani Ingolstadta.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close