fbpx
Automobili

Audi A6 E-Tron Concept probija naslovnicu uoči salona u Šangaju

Gledate tanko prikriveni pregled kako treba da izgleda Audi A6 sledeće generacije.

Kao deo Audijevog rasporeda salona u Šangaju, A6 E-Tron Concept, kako je zvanično poznat, zauzeće mesto zajedno sa proizvodnim verzijama K4 E-Tron i K4 E-Tron Sportback SUV blizanaca.

Preko noći su brojne međunarodne sajtove za automobile objavile prve slike koncepta u niskoj rezoluciji, uoči njegovog zvaničnog otkrivanja u ponedeljak.

Zvanični detalji oko koncepta A6 E-Tron za sada su još uvek nepoznati, mada izgleda da će proizvodna verzija biti izgrađena na vrhu nove električne platforme, nazvane PPE (za Premium Platform Electric), koja će činiti osnovu niza električnih modeli iz Audija i Porschea.

U Audijevom trenutnom EV asortimanu, upravo najavljeni K4 E-Tron koristi namensku, mainstream orijentisanu električnu MEB arhitekturu, dok E-Tron GT deli svoju J1 šasiju sa Porsche Taicanom. Prvi Audijev električni automobil, E-Tron SUV koristi adaptaciju šasije MLB Evo sa unutrašnjim sagorevanjem.

Glavna prednost strukture PPE je njegova veća prilagodljivost u poređenju sa J1, pružajući dizajnerima veću slobodu da rastežu ili smanjuju međuosovinsko rastojanje vozila i visinu kako bi odgovarali širem spektru modela.

Za sada će se manja vozila svih marki Volksvagen grupe držati svojih MEB osnova, dok će J1 zauzimati sportskiju poziciju u okviru asortimana. Izgleda da će PPE biti rezervisan za premium srednje i velike limuzine i SUV-ove.

Sa konceptom A6 E-Tron, Audi je spojio tradicionalnije proporcije limuzine trenutnog A6 sa dužom, nižom, zašiljenijom krovnom linijom poput one iz serije A7.

Zajedno sa dinamičnijim profilom, Audi je A6 E-Tron Concept dao lice koje spaja zatvorenu rešetku sa jednim okvirom E-Tron GT sa novim tanjim farovima i kontinuiranim sjajnim crnim obrubima K4 E-Tron .

Zadnji deo ima zadnju svetlosnu ploču pune širine i crnu masku preko poklopca prtljažnika, i neobično je to što mali dodatak na svakoj četvrtinskoj ploči podseća na slične detalje sa trenutne Kia Stinger.

Sa bočnih strana Audi je pomoću rastuće linije praga i detalja crnog kontrasta proredio veći deo uglavnom ukrašenog profila. Oči privlače zadnje točkove dajući osećaj dinamičnosti, dok prednji i zadnji štitnici u kutijama prenose teme sa trenutnog A6, ali sa mnogo mekšim faktorima oblika.

Detalji unutrašnjosti i potvrđeni podaci o pogonu i platformi neće biti poznati sve dok A6 E-Tron Concept zvanično ne bude objavljen na sajmu automobila u Šangaju u ponedeljak, 19. aprila.

Slično tome, vreme za prelazak sa koncepta na proizvodnju takođe je nepoznato, ali s obzirom da je trenutni A6 tek ušao u proizvodnju 2018. godine, čini se da bi zamena mogla biti gurnuta u kraći vremenski okvir od Audijevog uobičajenog sedmogodišnjeg ciklusa.

S obzirom na vrlo pripremljene forme A6 E-Tron koncepta, novi automobil bi se mogao pojaviti u narednih nekoliko godina kako Audi ubrzava svoje planove elektrifikacije.

Pripazite na CarAdvice za više detalja sa zvaničnog predstavljanja koncepta A6 E-Tron narednih dana, zajedno sa ostalim debijima i otkrićima iz hala salona u Šangaju.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button