fbpx
Automobili

Apple potpisuje ugovor sa kompanijom LG Magna za proizvodnju električnih automobila – izveštavaju

Budući da Hiundai očigledno nije u slici, Apple se možda oslanja na stručnost LG Electronics-a i Magne.

Dve kompanije treba da budu blizu finalizacije sporazuma o izgradnji prvog Appleovog automobila, prema novom izveštaju novina The Korea Times.

Najavljen u decembru 2020. godine, LG Magna e-Povertrain je zajedničko ulaganje korejskog tehnološkog giganta LG Electronics i velike kanadske automobilske kompanije Magna. Uprkos tome što je stara samo nekoliko meseci, procenjuje se da će kompanija biti procenjena na milijardu američkih dolara (1,3 milijarde američkih dolara).

„LG Magna e-Povertrain je vrlo blizu potpisivanja ugovora sa Appleom prema kojima bi mogli da se bave početnom obimom proizvodnje Apple-a [električnih vozila]“, rekao je izvor upoznat s tim za The Korea Times ranije ove nedelje.

Ali dodao je, „O detaljima ugovora se još uvek razgovara“.

Iako će većina biti upoznata sa LG-jevim proizvodima potrošačke elektronike, oni izvan automobilske industrije možda nisu toliko upoznati sa kanadskom kompanijom Magna, koja je glavni dobavljač vodećih svetskih proizvođača automobila. Razume se da su Apple i Magna započeli razgovore pre oko pet godina.

Austrijska podružnica kompanije, Magna Steir, trenutno proizvodi BMV serije 5, BMV Z4 i Toiota Supra, Jaguar E-Pace i I-Pace i Mercedes-Benz G-klasu po ugovoru.

Magnaino iskustvo u izradi vozila u ime marki automobila, zajedno sa trenutnim odnosom LG-a sa Appleom, čine njihovo zajedničko ulaganje idealnim kandidatom za proizvodnju budućeg električnog vozila Apple (EV).

„Budući da su podružnice LG Group… već uključene u Appleov lanac snabdevanja, Apple ne mora da brine o bilo kakvim problemima u lancu snabdevanja“, rekao je anonimni izvor.

„Ove podružnice kompanije LG kvalifikovane su da garantuju proizvodne prinose i bržu isporuku delova potrebnih za Apple EV-ove.“

Prema izveštaju, Apple planira da predstavi svoj prototip vozila početkom 2024. godine, a očekuje se da će proizvodnja biti smeštena u Severnoj Americi.

Iako nema predloga za vezu sa Appleom, LG Electronics je u poslednje vreme zauzet patentiranjem dizajna spoljašnjih i unutrašnjih vozila. Kompanija je željela da uđe u automobilski prostor nakon što je zatvorila posao sa pametnim telefonima.

U februaru 2021. Hiundai je potvrdio da je Apple „pauzirao razgovore“ sa korejskim proizvođačem automobila, uprkos ranijim glasinama da su dve korporacije bile blizu potpisivanja sporazuma.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button