Automobili

Alfa Romeo Giulia GT se vratio sa restomodom od 510 KS

Sa istim motorom kao Giulia Kuadrifoglio, Alfa Romeo Giulia GT bi trebalo da se vrati 2022. godine sa samo 22 jedinice.
Moderna reinterpretacija Alfa Romea Giulia GT ? Zašto ne, a ideja ne dolazi iz Italije suprotno onome što bi se moglo pomisliti, već iz Nemačke. Emilia Auto je zamislila povratak transalpskog kupea za male sportove iz 1960 -ih sa modernijim elementima i karakteristikama .

Ono što je čini još „savremenijom Alfom“ je njen motor. Zaista, ovaj model ugrađuje trenutne šestocilindrične Giulia i Stelvio Kuadrifoglio , naime 2,9-litarski tvin-turbo V6 . Da li bismo mogli bolje da se vratimo?

Povratak Giulia GT
Do sada je projekat Emilia GT Veloce zaživeo samo na ekranima računara. Renderi će, međutim, uskoro biti napravljeni u modelu 1 veličine i naravno u ograničenoj seriji .

Emilia Auto pristupa povratku ovog kultnog modela Alfa Romea sa modernijim linijama i oblinama, a da pritom ne iskrivljuje one koje su postigle uspeh prošlog modela. Emilia GT Veloce zadržala je neke ikonične estetske elemente, uz prisustvo štita u obliku slova “V” i kružnih LED svetala. S druge strane, 19-inčni aluminijumski točkovi inspirisani su originalnom Giulia GT.

Podešavanja su u potpunosti revidirana, posebno, kompletom KV amortizera za smanjenje razmaka od tla i davanje sportskog karaktera za volanom. Inženjeri su takođe ugradili elektronski diferencijal sa ograničenim proklizavanjem i Brembo kočioni sistem. Zasnovan na klasičnom automobilu, GT Veloce je pre svega moderan automobil sa prisustvom, za razliku od prethodnika, servo upravljača ili kontrole proklizavanja.

Susret između prošlosti i sadašnjosti
Unutrašnjost je zadržala relativno klasičan izgled. Pronašli smo Recaro sedišta, dodata je modernija kontrolna tabla i sistem klimatizacije. Ali u ostalom, dizajn je isti kao u prošlosti. Još uvek nalazimo veliki upravljač sa drvenim obodom, dok ručica menjača podseća na onu prve Giulije GT.

Kao što je gore rečeno, motor upotpunjuje celu stvar, pošto je Emilia Auto integrisala 2,9-litarski V6 agregat sa 510 konjskih snaga i 600 Nm obrtnog momenta iz Giulia Kuadrifoglio. Osmostepeni automatski menjač obezbeđuje ZF, poput Giulije Kuadrifoglio ponovo. Jedina mala šala je prisustvo pogona na sve točkove .

Za sada je Emilia GT Veloce jednostavna „virtuelna skica“. Njemačka kompanija je, međutim, počela primati prve narudžbe za ovu vrlo malu seriju, budući da će biti proizvedeno samo 22 primjerka . Prvi će izaći iz radionica sredinom sledeće godine. Svaka jedinica koštaće oko 400.000 evra .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close