fbpx
Uncategorized

2024 Mercedes-AMG GT63 S E Pregled performansi: Test na stazi

2024 Mercedes-AMG GT63 S E Performanse
Nemojte pogrešiti, Mercedes-AMG GT63 S E Performance je tehnološko remek-delo, tvin-turbo V8 plug-in hibrid koji vam razbija svoju veličinu u lice i baš kada se oporavljate od prvog udarca, uradi to ponovo. I opet.

Sve u vezi sa GT63 S je veliko. Dugačak preko pet metara, veliki je na putu, sa neospornim prisustvom koje je teško propustiti. Ispod njegove ispupčene haube nalazi se veliki tvin-turbo V8. To je poznati tvin-turbo V8, onaj koji se godinama koristio u nizu AMG automobila, kao i u delu Aston Martina.

Sam po sebi, u GT63 S E Performance, dobar je za 470 kV i 900 Nm, izvanredne izlazne snage na bilo čijem jeziku. Ali, (AMG interni kod) M177 nije cela priča. Ne, da bismo saznali da treba da damo više od usputnog klimanja električnom motoru od 150 kV i 320 Nm koji se napaja baterijom od 6,1 kVh F1, oba smeštena na zadnjoj osovini.

Neto rezultat je, prema AMG-u, „najmoćniji model serijske proizvodnje“ koji je ikada nosio Mercedesovu značku.

Brojke – velike, naravno – ne lažu. Sa ukupnom snagom od 620 kV i zapanjujućih 1400 Nm, Mercedes-AMG GT63 S E Performance pomračuje čak i najmoćniji AMG GT Black Series 537 kV i 900 Nm. Samo nemojte pominjati hiperautomobil AMG One ograničene proizvodnje od 782 kV.

Koliko košta Mercedes-AMG GT63 S E Performance u Australiji?
AMG One na stranu, najmoćniji automobil za serijsku proizvodnju koji nosi Mercedesovu značku sada je dostupan u Australiji po ceni od 399.900 dolara plus troškovi na putu i ​​pre bilo kakvih opcija.

To ga čini najskupljim Mercedes-AMG-om koji se danas prodaje u Australiji, iako ne svih vremena (ta razlika pripada kupeu Mercedes-AMG GT crne serije iz 2021. i njegovoj ceni od oko 800.000 dolara).

Takođe je najbrži.

Koliko brzo? Probajte 0–100 km/h za 2,9 sekundi, 0–200 km/h za 10,0 sekundi i maksimalnu brzinu od 316 km/h. U limuzini težine 2380 kg. Sve dok se koristi 7,7 litara na 100 kilometara.

Zapanjujuće.

Pa kako je Mercedes-AMG došao do ove tačke, ovog naizgled ludog četvorovrata sa performansama superautomobila? Oslonio se na svoj tim Formule 1, eto kako.

Pre nego što pređemo na to kako vozi, pogledajmo osnove.

Polaganjem od 399.900 dolara pre troškova i opcija na putu dobijate mnogo Mercedes GT63 S E Performance.

Standardna oprema uključuje vrhunske elemente kao što su 21-inčne aluminijumske felne, AMG keramičke kompozitne kočnice, prilagodljivo vazdušno oslanjanje, integrisano zadnje krilo koje se automatski produžava, vrata sa električnim zatvaranjem, upravljanje zadnje osovine, dvostruki ekran od 12,3 inča, jedan za info-zabavu, drugi Mercov digitalni ekran za vozača, presvlake od napa kože, head-up displej, Apple CarPlai i Android Auto preslikavanje pametnog telefona, bežično punjenje telefona, satelitska navigacija, vrhunski Burmester zvučni sistem sa 14 zvučnika i trozonska kontrola klime.

Tu je i pristojan skup naprednih bezbednosnih tehnologija, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde, prilagodljivi tempomat, pomoć pri održavanju trake, praćenje mrtvog ugla, kao i devet vazdušnih jastuka.

Kakva je unutrašnjost Mercedes-AMG GT63 S E Performance?
To je svakako impozantan automobil na putu, dugačak i širok, sa dovoljno muskulature da malodušnima pruži pauzu za razmišljanje. I isto tako impozantan iznutra, sa širokom centralnom konzolom zaslepljenom dugmadima i prekidačima, kontrolnom tablom sjajnom sa otvorima za ventilaciju i, u zavisnosti od izabranog paketa unutrašnje opreme, akcentima od ugljeničnih vlakana ili drvenih akcenta sa otvorenim porama.

AMG Performance volan se odlično oseća u ruci i deluje kao kontrolni centar za različite režime vožnje GT63 preko dva točkića u manetino stilu na donjem delu svakog kraka. Pored toga, desni točkić, kada se pritisne, može da prelazi kroz četiri različita režima regenerativnog kočenja. Više o ovome kasnije.

Drugi red je onako kako biste očekivali od luksuznog grand tourera. Sedišta su udobna i plišana, a vi sa uzdahom tonete u drugi red. Tamo ima dosta prostora za putnike i savršeno je za udobno odležavanje dok neko drugi vozi.

Kapacitet prtljažnika je ocenjen na 335 litara, što je manje od 457L u kojem je uživao prethodni nehibridni AMG GT63 S. Razlog? Taj niz baterija koji se nalazi pozadi je doveo do značajnog podizanja poda prtljažnika, gutajući raspoloživi prostor. Ipak, vizuelno je dovoljno velik za neke meke torbe i tvrdu futrolu.

Zadnja sedišta sa standardnom opremom se ne preklapaju, ali oni koji se odluče za Manufaktur Ekclusive paket uživaju u 40:40 deljivim vanbrodskim sedištima koja oslobađaju nešto tovarnog prostora, iako to nije idealno jer središnji deo zadnjeg sedišta ostaje fiksiran .

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button