fbpx
Uncategorized

2023 Volksvagen T-Roc cena i specifikacije

Ažurirani Volksvagen T-Roc asortiman iz 2023. treba da stigne u australijske salone ovog avgusta sa novim karakteristikama i varijantama modela – ali cene su do 2550 dolara više nego ranije.

Četiri godine nakon što je pušten u prodaju u Evropi – iako samo dve godine otkako je stigao u Australiju – Volksvagen je malom SUV-u T-Roc priredio fejslifting srednjeg veka, sa revidiranim izgledom, novom tehnologijom i pojačanim bezbednosnim paketom.

Cene počinju od 37.250 USD plus troškovi na putu za T-Roc 110TSI Stile sa prednjim pogonom (1750 USD), dok snažniji T-Roc 140TSI R-Line sa pogonom na sve točkove – koji zamenjuje 140TSI Sport – košta 45.250 dolara plus troškovi na putu, 2550 dolara više.

Kao što je objavljeno, u novom asortimanu T-Roc-a australijansko će predstaviti vodeći T-Roc R – koji je u prodaji u Evropi od 2019. – po ceni od 59.300 dolara plus troškovi na putu (detaljno ovde).

Karakteristike koje su sada standardne od početnog modela naviše uključuju Folksvagenov Travel Assist paket tehnologija poluautonomne vožnje, plus 8,0-inčni digitalni ekran instrumenata (zamenjujući analogne točkove), komforna sportska sedišta, ukrase od mikroflisa, bežično punjenje telefona, novi mekani – kontrolna tabla na dodir i staklo za privatnost.

U međuvremenu, u poređenju sa prošlogodišnjim Sportom, R-Line dobija paket pomoći pri putovanju i bežično punjenje, plus paket dodataka R-Line, uključujući spoljašnji komplet karoserije, sportska sedišta sa R-Line presvlakama i sportski volan sa lopaticom mjenjači (ovi drugi zajednički sa Stilom).

Pokreće početni model (110TSI) Stile model je prenosni 1,4-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem, koji šalje 110kV i 250Nm na prednje točkove preko osmostepenog automatskog menjača tipa pretvarača obrtnog momenta.

Pored novih karakteristika, standardne stavke na Stile-u uključuju ekran osetljiv na dodir od 8,0 inča sa žičanim Apple CarPlai i Android Auto, točkove od 18 inča, ulazak i pokretanje bez ključa, LED farove i dvozonsku kontrolu klime.

Gore: T-Roc na evropskom tržištu bez paketa R-Line (ali veće točkove od australijskih modela).
Standardne bezbednosne funkcije u čitavom asortimanu uključuju autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, prilagodljivi tempomat, pomoć pri zadržavanju trake, praćenje mrtvog ugla, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, kameru za vožnju unazad, senzore za parkiranje i šest vazdušnih jastuka.

Korak na R-Line donosi 2,0-litarski turbo četvorocilindrični motor sa 140 kV i 320 Nm, povezan sa sedmostepenim automatskim menjačem sa dvostrukim kvačilom i 4Motion pogonom na sva četiri točka.

Dodaje gore pomenuti stilski tretman R-Line, plus jedinstvene 18-inčne „Nevada“ točkove, sportsko vešanje i upravljanje, veći 10,25-inčni „Pro“ ekran za instrumente, satelitsku navigaciju i bežični Apple CarPlai i Android Auto.

Na vrhu asortimana je T-Roc R, koji je, iako najskuplja T-Roc varijanta, najpristupačniji R performans cad koji Volksvagen Australija prodaje, po ceni od 59.300 dolara plus troškovi na putu.

T-Roc na evropskom tržištu, sa većim središnjim ekranom od australijske R-Line.
Pokreće ga verzija od 221kV/400Nm poznatog VV-ovog 2,0-litarskog turbo benzinskog motora sa četiri cilindra, koji pokreće sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom za 4,9 sekundi od 0-100 km/h.

Dodatne karakteristike uključuju presvlake od napa kože, električno sedište vozača, matrične LED farove, 9,2-inčni ekran za informacije i zabavu, grejana sedišta, električna vrata prtljažnika i neophodan paket enterijera i eksterijera specifičnih za R.

Brojni paketi opcija i dodaci dostupni su u čitavom asortimanu – potpuna lista je uključena na dnu ove priče.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button