fbpx
Uncategorized

2023 Ora Nekt Cat električni automobil otkriven za Evropu, u redu za Australiju

Električna limuzina Ora Nekt Cat iz 2023. godine – ranije poznata kao Lightning Cat – predstavljena je za Evropu, a australijsko lansiranje je moguće sledeće godine ili 2024. godine.

Poznat kao „Nekt Ora Cat“ na svom evropskom debiju na sajmu automobila u Parizu ove nedelje – ali i pod oznakom Lightning Cat u Kini – novi model Ora iz GVM-a je veličine da se takmiči sa Tesla Model 3 i Hiundai Ionik 6.

GVM Haval tek treba da potvrdi model za lokalne izložbene salone, ali Drive razume da bi mogao da prati Orin prvi automobil u Australiji, mali hečbek Good Cat, koji treba da se pojavi negde sledeće godine.

Predviđeno je da i Good Cat hatch i Nekt/Lightning Cat sedan dobiju različita imena za Australiju, odbacujući sufikse ‘Cat’ za jednostavnije značke.

Nekt Cat ima nagnutu liniju krova i tradicionalni poklopac prtljažnika limuzine sličan njegovim Tesli i Hiundai rivalima, sa kružnim farovima i grafikom zadnjeg stuba u obliku slova C koja u velikoj meri podseća na Porsche Panameru.

Standardni u Evropi su 19-inčni točkovi sa gumama „visokih performansi“ – dok su vrata bez okvira, a iznad poklopca prtljažnika se nalazi iskačući spojler na električni pogon.

U unutrašnjosti se ističe polu-digitalna instrument tabla od 10,25 inča i ekran osetljiv na dodir za info-zabavu od 12,3 inča – sa glasovnom kontrolom i podrškom za prateću aplikaciju za pametni telefon – plus volan sa tri kraka sa dugmetom „Super Sport“.

Ostale karakteristike uključuju zvučni sistem sa 11 zvučnika, ulazak i pokretanje bez ključa (sa funkcijom “daljinskog upravljanja”), vrata prtljažnika sa električnim pogonom bez upotrebe ruku, dvozonsku automatsku kontrolu klime, automatska prednja svetla, kameru od 360 stepeni, grejanje i ventilaciju prednjih sedišta , panoramski krovni otvor i prepoznavanje lica.

Automobil pokreću dva električna motora i nikl-kobalt-mangan baterija od 83,5 kVh, koja šalje 300 kV i 680 Nm na sva četiri točka.

GVM zahteva ubrzanje od 4,3 sekunde od 0-100km/h, maksimalnu brzinu od 180km/h i 430km zahtevanog dometa, od automobila težine 2200kg (ivičnjak) i ukupne dužine 4871mm, širine 1862mm, dužine 1500mm i visine 1500mm7 između točkova.

Brzo punjenje jednosmernom strujom je standardno – ali samo do 80 kV, što znači da će brzo punjenje od 0 do 80 procenata trajati 55 minuta.

2023 GVM Ora Nekt Cat je namenjen evropskim i kineskim izložbenim prostorima – a australijsko lansiranje se očekuje kasnije, kao jedan od sedam ili osam novih hibridnih ili električnih GVM modela u narednim godinama.

Za više detalja o GVM-ovim planovima za lansiranje elektrificiranih vozila u Australiji, kliknite ovdje da pročitate posebnu priču Drive-a.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button