fbpx
Uncategorized

Recenzija Volksvagen T-Roc CitiLife 2023

2023 Volksvagen T-Roc CitiLife
CitiLife. Zašto to ime zvoni?

Slično onome što je podržalo poslovni slučaj za Tiguan Allspace Adventure prošle godine, ovaj Volksvagen T-Roc CitiLife iz 2023. je slučaj linija snabdevanja koje definišu nove nivoe specifikacija, a ne obrnuto.

Drugim rečima, to je nešto posebno za poluprovodnike. Međutim, CitiLife takođe gura T-Roc u nižu kategoriju cena i obećava da će se boriti u konkurentskom segmentu sa vrednošću na svojoj strani.

To je to! CitiLife me podseća na ovu priču o dugovečnom Volksvagen Golfu Mark I u Južnoj Africi.

Umesto da uzme novi, veći i skuplji model sa novom generacijom Golfa 1983. godine, Volksvagen Južnoafrička Republika je odlučio da nastavi sa proizvodnjom starog modela, ali ga je preimenovao u Citi Golf.

Reklamirao ga je kao zabavnu, jeftinu i isplativu opciju za lokalno tržište, i bio je veliki uspeh. Posle 25 godina i 377.000 primeraka, Citi Golf je penzionisan kao ne samo uspeh, već i ikona južnoafričkog automobilizma.

U tom smislu, postoji mnogo sličnosti između ova dva, CitiLife i Citi Golf. Manje se fokusirajte na fensi specifikacije i više na pristupačnost.

Koliko košta Volksvagen T-Roc u Australiji?
Sa traženom cenom od 36.990 dolara, T-Roc CitiLife je 3.000 dolara ispod nedavno obnovljenog nivoa specifikacija Stile, koji je dobio nadogradnju u opremi i povećanje tražene cene.

Spolja, neki ključni elementi T-Roc-a uključuju 17-inčne aluminijumske felne, zatamnjenu rešetku i elemente krovne šine, kao i CitiLife značku na zadnjoj strani.

U unutrašnjosti imamo platnena sedišta sa ručnim podešavanjem, bežičnim punjenjem, 8,0-inčnim infotainment ekranom, dvozonskom kontrolom klime i 8,0-inčnim digitalnim instrument tablom. Pokretanje pritiskom na dugme i ulaz bez ključa su takođe uključeni.

Sa Stile-om se deli 1,4-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem ispod haube, koji pokreće prednje točkove preko osmostepenog automatskog menjača sa pretvaračem obrtnog momenta.

Ono što ova specifikacija propušta – u poređenju sa stilom – je presvlaka sedišta od mikroflisa, točkovi od 18 inča, prednja svetla projektora, hromirana rešetka i krovne šine, kao i nadogradnje za infotainment i digitalnu instrument tablu.

Koliko prostora Volksvagen T-Roc ima unutra?
Iako ovoj klasi modela očigledno nedostaje nekoliko stvari, ne deluje kao jeftin model za početnike. Folksvagen je umeo da čak i njegove najjeftinije klase izgledaju i osećaju se dobro, i tu nema razlike.

I mislim da su, šire govoreći, dani pravog ogoljenog specijala prošli. Ovaj T-Roc CitiLife se oseća dobro iznutra uprkos tome što mu nedostaju neki od elegantnijih materijala i završnih obrada.

Sedišta od tkanine imaju šare u stilu vezenja kako bi stvari bile interesantne, a količina ručnog podešavanja koja se nudi dobro funkcioniše sa ergonomske tačke gledišta.

Tu pomažu klasične Folksvagen osobine kvalitetnog volana, kao i prezentacija infotainment-a i kontrole klime. Ovde postoji točkić za jačinu zvuka – značajno poboljšanje u odnosu na ono što dobijate u Golfu, na primer – i moram da kažem da je podešavanje kontrole klime preko namenskih (i pozadinskih) kontrola pozitivan korak.

Uz podlogu za bežično punjenje, dobijamo dve USB-C utičnice i 12V utikač i malu centralnu konzolu. Naći ćete dva držača za čaše na uobičajenom mestu i prostor za stavljanje privezka za ključeve. Ovde nema ručne kočnice koja bi zauzimala prostor.

Nešto dodatnog prostora za odlaganje nalazi se ispod vozačevog sedišta u zgodnoj fioci, a na vratima ima mesta za flaše. Klasični Folksvagen prizvuk flockinga ovde je zamenjen gumiranim dnom za one koji vole granularne detalje.

U drugom redu je u ponudi pristojna količina prostora (podsetimo se, naravno, da je ovde reč o SUV-u veličine hečbeka). Mogao bih da sedim iza sebe dok vozim sa malo slobodnog prostora za noge, na primer, ali višim odraslima i dečjim sedištima okrenutim unazad mogli bi da se nađu tijesno.

Sa 445 litara prtljažnika, T-Roc se nalazi na vrhunskom kraju segmenta kada je u pitanju prtljažni prostor. Postoje četiri tačke vezivanja i ski port na zadnjim sedištima, plus preklapanje zadnjih sedišta daje vam 1290L prostora.

Ispod poda prtljažnika nalazi se rezervni točak koji štedi prostor, zajedno sa opremom za podizanje i malo dodatnog prostora.

Srećom, zalutao ekser u gumu mog prednjeg vozača naveo me je da testiram dizalicu za makaze i podupirač točka, što je sve funkcionisalo prilično lako.

Da li Volksvagen T-Roc ima Apple CarPlai i Android Auto?
8,0-inčni info-zabavni displej, na kome su označene sve prave kutije za ovu vrstu automobila, kvalitetna je postavka u ovom T-Roc-u. Naravno, na drugim modelima može biti dostupno više piksela, ali ovaj sistem u T-Roc CitiLife-u je svetao i brzo reaguje. Postoji AM i FM radio prijem, zajedno sa digitalnim radiom i izvornom navigacijom.

I, naravno, žičani Apple CarPlai i Android Auto su obuhvaćeni infotainment ekranom u CitiLife-u.

Još jedna stvar koja ukazuje na smrt pravog econobok-a je zvučni sistem sa šest zvučnika u T-Roc CitiLife-u. Za model osnovne specifikacije, nije loš i dobro reaguje na neke dodatne bas i visoke tonove.

Koju bezbednosnu tehnologiju ima Volksvagen T-Roc?
Bezbednosni komplet uključuje prilagodljivi tempomat sa funkcijom stop-and-go, upozorenje na sudar unapred, pomoć pri zadržavanju trake i autonomno kočenje u slučaju nužde. Ova ključna tehnologija uključuje detekciju pešaka, a tu je i autonomno kočenje pri maloj brzini u napred i nazad, kao i prednji i zadnji parking senzori.

Nažalost, CitiLife specifikacija propušta praćenje mrtvog ugla i upozorenje o saobraćaju pozadi koje dobijaju drugi modeli modela (i ključni konkurenti).

Koliko košta održavanje Volksvagen T-Roc-a?
Servisiranje je relativno skupo za T-Roc koji košta 2197 dolara za prve tri godine. Ovo ispada u proseku od 732 dolara godišnje da bi se dnevniki ažurirali, dok pet godina u proseku iznosi 739 dolara godišnje, dok je četvrta poseta samo 1057 dolara.

Iako, odlučivanje za petogodišnji unapred plaćeni plan nege (gde plaćate unapred) smanjuje troškove na 2450 dolara.

Osiguranje za CitiLife-spec T-Roc košta 1164 dolara na osnovu uporedne ponude za 35-godišnjeg muškog vozača koji živi u Četsvudu, Novi Južni Južni Jugoistok. Procene osiguranja mogu da variraju u zavisnosti od vaše lokacije, istorije vožnje i ličnih okolnosti.

Kako vozi Volksvagen T-Roc?
Povezivanje turbo punjača na relativno mali Volksvagen motor od 1,4 litara ima mnogo smisla i ostavlja vam isporuku snage koja zaista odgovara ovoj vrsti vozila. Postoji 110 kV i 250 Nm – pristojna količina potiska – dostupna između 1500 i 3500 obrtaja u minuti, što daje motoru savitljivu prirodu za upotrebljivo ubrzanje koje reaguje.

Oni koji žele više agresivnog ubrzanja trebalo bi da pogledaju R-Line ili T-Roc R model, koji oba koriste 2,0-litarski četvorocilindrični motor u dva različita oblika za izvanredne performanse, ali ovaj 1,4- litarski donk se oseća kao prikladan za primenu.

Jedna od glavnih razlika između snažnijih T-Roc modela – i važna napomena za svakodnevnu upotrebljivost – je udaljavanje od automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom i umesto toga prihvatanje automatskog pretvarača obrtnog momenta.

Ova uobičajena postavka možda neće imati iste oštre i oštre promene stepena prenosa kada ste u pokretu, ali ovaj menjač je svakako gladak. Štaviše, ima veliku lakoću upotrebe pri malim brzinama za parkiranje i manevrisanje.

Za mene, više bih voleo menjač sa pretvaračem obrtnog momenta u odnosu na duplo kvačilo u ovakvom vozilu. Osim toga, takođe bih više voleo ovakav manji motor sa turbopunjačem nego 2,0-litarski atmosferski motor.

Koristeći Volksvagenovu preovlađujuću MKB platformu za automobile, koju možete pronaći u velikom broju vozila Volksvagen Grupe, iskustvo vožnje T-Roc-a je uglavnom lepo naglašeno. Prethodne recenzije T-Roc-a ukazuju na dobar kvalitet vožnje za gradsku vožnju, što takođe mogu da potvrdim. Međutim, dodavanje doze tempa, recimo 60 km/h ili više, na neravnim površinama može dati blagi osećaj guranja.

Ovde moram da naglasim „blago“ – primetio sam to na određenim delovima puta sa oštrim dilatacionim spojevima i tvrđim ivicama, i to je bio jedini neprijatan deo celokupnog doživljaja vožnje.

Da li da kupim Volksvagen T-Roc?
Izostavljanje praćenja mrtvih uglova i upozorenja o poprečnom saobraćaju pozadi su jedine dve glavne tačke koje treba uzeti u obzir kod T-Roc CitiLife-a, za koji se čini da dobro zakucava ostale važne tačke.

Australijanci imaju snažnu sklonost ka modelima sa višim specifikacijama, a mnogi će verovatno proći pored ove donekle skromne CitiLife specifikacije dok gledaju opcije Stile, R-Line i R. I moć za vas ako je to u okviru vašeg opsega kupovine. Međutim, CitiLife pogađa mnoga lepa područja u smislu uključivanja, a istovremeno zadržava traženu cenu niskom.

Kada uzmete u obzir modele kao što su Nissan Kashkai ST (33.890 USD plus troškovi na putu), Toiota Corolla Cross GKS Hibrid (36.480 USD plus troškovi na putu) i Hiundai Kona N-Line (36.000 USD plus troškovi na putu), postoji mnogo dostupna jaka konkurencija.

Međutim, Volksvagen T-Roc preuzima segment malih SUV vozila na svoj snažan način, i ima dosta tipičnih prednosti koje smo očekivali od nemačkog automobilskog giganta.

Kako da kupim Volksvagen T-Roc – sledeći koraci?
Kao što sam ranije rekao, mnogi australijski kupci će proći pored ove CitiLife specifikacije na putu da potroše više novca na drugom nivou specifikacija. Ali osim propusta u sigurnosnoj tehnologiji, ova CitiLife specifikacija bi mogla biti najbolji izbor za odnos cene i kvaliteta u rangu.

Folksvagen Australija nam je na predstavljanju rekao da očekuje dobar nivo ponude ovog novog T-Roc CitiLife-a u izložbenim salonima u Australiji, a brz pregled veb-stranice Volksvagen Australija – koja pokazuje nivoe zaliha širom zemlje – potvrđuje ovu tvrdnju.

Dakle, ako ste više zainteresovani za T-Roc, proverite veb lokaciju Volksvagen Australia da biste videli da li postoje primeri koji će vam zagolicati maštu u obližnjem salonu, a takođe pogledajte šta je na lageru na Drive.com.au/cars- Prodaja.

Toplo preporučujemo da napravite probnu vožnju u prodavnici pre nego što se obavežete, jer se lične potrebe i ukusi mogu razlikovati. Pronađite najbližeg Volksvagen dilera preko ove veze. Takođe bismo preporučili probnu vožnju Nissan Kashkai-a, Toiota Corolla Cross, Hiundai Kona i Škoda Kamik protiv ovog T-Roc-a da biste bili sigurni u svoj izbor.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button