fbpx
Automobili

2023 Acura Integra otkrivena sa petoro vrata, malo verovatno za Australiju

Hondin luksuzni brend Acura fokusiran na SAD oživeo je jednu od najpoznatijih tablica kompanije, otkrivajući mali automobil Acura Integra iz 2023. godine – ali fanovi koji traže oživljavanje posvećenog Tipe R kupea i njegovog VTEC motora sa prirodnim usisavanjem mogu biti razočarani .

Sa izuzetkom Honde Integre na kineskom tržištu – Honde Civic sa preimenovanom oznakom koja se prodaje putem zajedničkog preduzeća – nova Acura Integra oživljava legendarnu značku koja je poslednji put prodata širom sveta 2006. godine, pričvršćena na četvrtu generaciju automobila koji je korišćen za debitovanje brenda Acura u SAD 1986.

Dok je preporođena Integra blisko povezana sa najnovijim Civic-om – slično kao i njegov prethodnik – novi model odbacuje modele karoserije sa četvoro vrata i kupea sa dvoja vrata koji su ranije bili dostupni u korist samo liftback oblika sa pet vrata, što će verovatno biti popularniji među kupcima.

Međutim, dok su sve četiri generacije originalne Integra linije prodate u Australiji, očekuje se da će ovaj model pete generacije biti vozilo sa volanom samo na levoj ruci prodato pod brendom Acura orijentisanom na SAD i Kanadu – sve osim što to isključuje za lansiranje u Australiju.

Karoserija sa petoro vrata će pružiti novoj Integri tačku razlike od njenog blizanca pod kožom, prekomorske Honde Civic Si – koja se nudi samo kao sedan sa četvoro vrata, sa istim motorom, mehaničkim komponentama i ključnim unutrašnjim delovima kao nova Integra.

To znači da se ispod haube nalazi 1,5-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbo punjenjem, koji razvija identične snage od 149 kV i 260 Nm – koji se šalju na prednje točkove preko CVT automatike kao standarda ili, u sportskoj A-Spec, šestostepenog manuelnog prenošenje.

Ove snage predstavljaju smanjenje od 5 kV, ali povećanje od 66 Nm u odnosu na Integra Tipe S prodatu u Australiji 2006. godine – iako se očekuje da će imati 100 kg dodatne težine, novi model će verovatno isporučiti sličan 0-100 km/h od sedam sekundi vreme, koristeći srodni Civic Si kao vodič.

Očekuje se da će Tipe S varijanta visokih performansi uslediti u narednim godinama, verovatno da će pozajmiti 2,0-litarski turbo-punjeni četvorocilindrični motor iz sledećeg Honda Civic Tipe R hot hatch-a – iako je Tipe S ispod Tipe R u Hondinoj hijerarhiji, ostaje da se vidi da li je motor isključen za upotrebu u halo Integri.

Ručni Integra modeli dobijaju usklađivanje broja obrtaja i prednji diferencijal sa ograničenim proklizavanjem, spajajući izduvni sistem tipa namotaja radi poboljšanog zvuka motora, ručicu menjača za CVT (bez stvarnih brzina), prilagodljive amortizere i tri do četiri režima vožnje , u zavisnosti od varijante.

Iako bi nova Integra mogla da deli svoje mehaničke mehanizme sa Civic-om, ona nosi jedinstveni lim, mešajući modernu Acurinu petougaonu rešetku, „šikanska“ LED dnevna svetla i „JevelEie“ prednja svetla sa naglaskom na starije modele Integre, uključujući jednodelni rep- svetla i reljefne ‘INTEGRA’ logotipe u branicima.

Standardna oprema su 17-inčne aluminijumske felne, sa 18-inčnim točkovima koji su dostupni kao fabrička opcija, ili 19-inčne jedinice kao dodatna oprema koju postavlja diler.

Dostupan je sportski A-Spec paket, koji dodaje sjajne crne ukrase branika i okvire prozora, zadnji spojler, A-Spec spoljašnju oznaku i 18-inčne točkove Shark Grei sa većim gumama performansi 235/40R18 (za sve sezone).

Uprkos svojoj jedinstvenoj karoseriji, Integra deli međuosovinsko rastojanje Civic hečbeka od 2736 mm, kao i širinu prednjeg i zadnjeg traga od 1537 mm i 1565 mm.

Unutra, Integra izbegava kabinu specifičnu za Acura koja se vidi u većim modelima Acura TLKS i MDKS u korist kontrolne table koja je skoro identična standardnoj Honda Civic, sa ekranom osetljivim na dodir u stilu tableta od 7,0 ili 9,0 inča na kontrolnoj tabli. , sa bežičnim Apple CarPlai i Android Auto.

10,2-inčni digitalni instrument displej ispred vozača prenet je iz vodeće Civic hečbek varijante, sa lokacijom menjača, ključem za prebacivanje, dizajnom volana i oblikom kontrolne table, sve je preuzeto direktno iz Honde.

Međutim, 5,3-inčni head-up displej je ekskluzivan za Acuru, plus dostupan ELS premijum zvučni sistem sa 16 zvučnika (sa dva zvučnika iznad suvozača), i jedinstvena prednja sedišta dostupna sa sintetičkom kožom i presvlakama od mikro antilop, grejanje, i 12-smerno podešavanje snage za vozača i suvozača.

Dostupan je paket aktivnih tehnologija za pomoć vozaču, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde, adaptivni tempomat, nadzor mrtvog ugla, upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi, pomoć pri zadržavanju trake, prednje i zadnje parking senzore i redizajnirane prednje vazdušne jastuke dizajnirane da drže glave i smanjuju rizik od povrede mozga.

Acura Integra iz 2023. će se naći u prodaji u SAD do kraja maja 2022. po ceni od „oko 30.000 USD“ (40.900 USD) za početni CVT model – na nivou vodeće Honde na američkom tržištu Civic Sport Touring hečbek (sa motorom od 134 kV), ili 2700 USD (3700 USD) više od Civic Si limuzine.

Prvih 500 američkih kupaca moći će da obezbede ograničeno izdanje nezamenljivog tokena (NFT), jedinstvenog digitalnog tokena za koji se kaže da je „jedinstvena umetnička reprezentacija Integre sledeće generacije“.

Lansiranje u Australiji je skoro isključeno, jer se očekuje da će nova Integra biti vozilo sa levim volanom samo za Severnu Ameriku sa brendom Acura (a ne Honda).

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button