Automobili

2022 Toiota Tundra puca u Chevi, Ford, Ram Pickups

Toiota Tundra iz 2022. konačno je stigla i ima novu hibridnu opciju, zadnje ogibljenje sa oprugom i značajno poboljšanu unutrašnjost sa masivnim ekranom osetljivim na dodir od 14,0 inča kako bi bila konkurentnija u odnosu na američke pickup-ove.
Standardni pogonski agregat je 3,4-litarski V-6 sa dvostrukim turbopunjačem od 389 KS, ali postoji i dostupan hibridni pogon koji daje 437 konjskih snaga i 583 kilograma obrtnog momenta.
U prodaji će biti do kraja ove godine u modelima SR, SR5, Limited, Platinum, 1794 i TRD Pro. Hibrid će biti dostupan tek nekoliko meseci kasnije, kaže Toiota.


Od kada je poslednja nova Toiota Tundra debitovala pre 15 godina, Ford je tri puta redizajnirao F-150, Ram se odvojio od Dodgea kao sopstvenog brenda i izdao dve nove generacije svog pikapa od pola tone, a Chevi je tri puta prepravio Silverado. Sva tri američka pikapa odavno su nadmašila Tundru sa velikom razlikom, ali sada Toiota konačno lansira novu generaciju svog pikapa u punoj veličini koja izgleda konkurentnija u ovom izuzetno važnom segmentu.

Nova Tundra izgrađena je na Toiotinoj platformi TNGA-F na karoseriji, koja će takođe podržati sledeći Tacoma-in pikap srednje veličine i SUV-ove Sekuoia i 4Runner. Kao i Ram 1500, Tundra sada koristi zavojne opruge, koje bi trebale poboljšati vožnju i upravljivost u odnosu na opruge starog kamiona-postavku koju Ford F-150 i Chevi Silverado i dalje koriste. Sada su dostupni adaptivni amortizeri sa elektronskom kontrolom, kao i set vazdušnih opruga na zadnjoj osovini koje mogu podići kamion za vožnju pri niskim brzinama ili ga spustiti kako bi olakšali utovar kreveta ili priključivanje prikolice. Model TRD Pro fokusiran na puteve opremljen je 2,5-inčnim Fok amortizerima sa unutrašnjim premosnicama i udaljenim rezervoarima i 33-inčnim gumama Falken Vildpeak za sve terene.

Novi 3,4-litarski V-6 motor sa dvostrukim turbopunjačem zamenjuje prethodni model od 5,7-litarskog V-8 motora i proizvodi 389 konjskih snaga i 479 funti stope obrtnog momenta, što je povećanje od 8 konjskih snaga i 78 funti stopa u odnosu na V-8. Uparen je sa 10-stepenim automatskim menjačem. Da bi se takmičila sa Fordovim novim F-150 PoverBoost hibridom, Toiota nudi hibridnu verziju V-6 pod nazivom iForce MAKS, a ovaj pogonski agregat standardno je dostupan na TRD Pro. Ima EV režim rada pri malim brzinama i koristi elektromotor smešten između 3,4-litarskog i 10-brzinskog motora sa dvostrukim turbopunjačem, koji se napaja otprilike 1,5 kVh nikl-metal-hidridnom baterijom. Njegova snaga je veća od Fordove, stvarajući 437 konjskih snaga pri 5200 o / min i obrtnog momenta od 583 funti stopa pri 2400 o / min, ali za razliku od F-150 nema ugrađenog generatora. Toiota kaže da će u narednim mesecima objaviti procene potrošnje goriva, a cilj je da se pobedi PoverBoostova EPA ocena od 25 milja po galonu.

Tundre mogu vući do 12.000 funti, 1800 više od kamiona prethodne generacije, ali to je ipak manje od onoga za što su sposobne neke verzije Chevija, Forda i Rama od pola tone. Maksimalni korisni teret je ocenjen na 1940 funti, što je takođe manje od maksimalnih ocena domaćih kamiona. Dostupna kamera od 360 stepeni može pomoći tokom vuče, a integrisani kontroler kočnice prikolice može otkriti mrtvi ugao bilo čega što je spojeno. Zadnja vrata svake Tundre mogu se otpustiti pomoću dugmeta na privesku za ključeve, a modeli kabina za posadu dolaze sa krevetom od 5,5 ili 6,5 stopa, dok proširene konfiguracije kabine mogu biti opremljene krevetom od 6,5 ili 8,1 stopa. Dostupne su Tundre sa zadnjim pogonom i pogonom na sva četiri točka.

Ta ogromna rešetka izgleda kao da bi mogla progutati Priusa, a različiti stilovi su dostupni u zavisnosti od obloga i opcija. Modeli TRD Pro imaju „Toiota“ skriptu na vrhu sa integrisanom LED svetlosnom trakom ispod koja se prekida pomoću dugmeta ispod crtice kada su uključena duga svetla. Toiota je sa trećom generacijom Tundre otišla na moderniji i nazubljeni dizajn, koji se drastično razlikuje od prethodnog kamiona. Dozvolićemo da prodajni brojevi kamiona utvrde da li je novi izgled privlačniji od ostalih pikapova od pola tone.

Unutrašnja poboljšanja su značajna u poređenju sa kabinom starog kamiona, koja je sadržala mnogo tvrde plastike i mali, zastareli infotainment sistem. Za jedinstvene Fordove i Ramove ekrane od 12,0 inča i Chevijevu novu jedinicu od 13,4 inča, Tundra ima dostupan 14,0-inčni ekran osetljiv na dodir (ekran od 8,0 inča je standardan). To je prva Toiota koja je koristila svoj novi audio multimedijalni interfejs, a oštra grafika i pojednostavljeni dizajn laki su za upotrebu. Recite „Hej, Toiota“, i može vam dati uputstva ili izvući standardni bežični Apple CarPlai ili Android Auto zajedno sa drugim komandama. Grupa analognih merača standardno je dostupna u osnovnim modelima, ali 12,3-inčni digitalni ekran dostupan je na višim oblogama i prikazuje pet različitih nacionalnih parkova po startu. Mobilna aplikacija može sačuvati postavke vozača i daljinski pokrenuti kamion.

Dostupan je paket terenskih tereta TRD (na slici gore) i dodaje crne TRD felne od 18 ili 20 inča, TRD rešetku, Bilstein amortizere, klizne ploče, štitnike od blata i kožni menjač TRD. Modeli sa pogonom na sva četiri točka sa terenskim paketom TRD dobijaju elektronski kontrolisani zadnji zaključavajući diferencijal, MTS i terenski tempomat. TRD Sport paket je ekskluzivan za model SR5 i dodaje 20-inčne crne TRD felne, TRD rešetku, spušteno ogibljenje i TRD menjač.

Toiota Tundra 2022. biće u prodaji do kraja godine u modelima SR, SR5, Limited, Platinum, 1794 i TRD Pro, a Toiota kaže da će kamioni sa iForce MAKS -om stići nekoliko meseci kasnije. Cene će, zajedno sa procenama potrošnje goriva, biti objavljene bliže njegovom dolasku. Proizvodiće se u Toiotinoj fabrici u San Antoniju u Teksasu.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close