fbpx
Automobili

2022 Suzuki S-Cross potvrđen za Australiju sledeće godine

Suzuki S-Cross 2022 je predstavljen, uoči njegovog australijskog lansiranja koje je potvrđeno negde sledeće godine.

Iako bi stil novog S-Cross malog SUV-a mogao izgledati kao evolutivni, Suzuki tvrdi da je to „potpuno novi“ model – što ga čini prvim automobilom nove generacije Suzuki Australije za tri godine, od Jimnija iz 2019. – dodajući ažurirani stil, novu tehnologiju unutrašnjosti, nove -bezbednosne karakteristike za model i, 2022. godine, hibridna snaga u Evropi.

Novi model je dugačak 4300 mm, širok 1785 mm i visok 1585 mm u evropskoj formi, sa međuosovinskim rastojanjem od 2600 mm. Zanimljivo je da su sve dimenzije osim dužine identične onima odlazećeg modela – što sugeriše da bi novi S-Cross mogao jednostavno biti reskin svog prethodnika, a ne prizemljeni novi automobil, kao što Suzuki sugeriše.

Prtljažnik je procenjen na 430 litara sa podignutim zadnjim sedištima – takođe identičan prethodnom S-Crossu, u prodaji od 2013/14.

Prvi put viđen na slikama koje su procurile ranije ovog meseca, novi S-Cross ima izgled koji više liči na SUV u poređenju sa prethodnikom, mešajući glatke linije sa smelom prednjom maskom koja uključuje heksagonalnu sjajnu crnu rešetku i LED farove.

Istaknuta crna obloga okružuje točkove (prečnika do 17 inča), dok se pozadi nalazi niz jasnih zadnjih svetala povezanih crnom oblogom.

Unutra, veći ekran osetljiv na dodir od 9,0 inča nalazi se na vrhu kontrolne table u vodećim modelima, sa Apple CarPlai-om, Android Auto-om i satelitskom navigacijom.

Za razliku od novog ekrana, čini se da je volan postavljen na novi S-Cross preuzet sa svog prethodnika, sa analognim točkićima za instrumente koji se nalaze iza (iako imaju mali digitalni ekran).

Dostupne funkcije udobnosti i pogodnosti uključuju bežično punjenje telefona, dvozonsku kontrolu klime, ulaz bez ključa, kožne presvlake, grejana prednja sedišta, kameru od 360 stepeni i panoramski krov.

Dok je prethodna generacija S-Crosa nudila autonomno kočenje u slučaju nužde u Evropi, tehnologija nije bila dostupna u Australiji, uprkos tome što su lokalni automobili proizvedeni u istoj fabrici u Mađarskoj. Iako nije potvrđeno, verovatno će kompletan paket bezbednosnih funkcija biti dostupan Dovn Under sa asortimanom druge generacije.

Pokretanje verzija novog S-Cross-a na evropskom tržištu je evolucija 1,4-litarskog turbo benzinskog motora sa četiri cilindra ovog automobila koji razvija 95kV i 235Nm (od 2000-3000rpm), uparen sa šestostepenim manuelnim ili automatskim menjačem. prednji ili sva četiri točka.

Australijski modeli trenutno nude verziju turbo motora od 103 kV/220 Nm – međutim, nedostaje im evropski blagi hibridni sistem od 48 volti, koji u novom modelu uključuje električni motor od 10 kV/50 Nm koji pomaže motoru pri ubrzanju ili smanjuje potrošnju goriva. Nije jasno da li će hibridni sistem doći u Australiju.

Suzuki S-Cross 2022 će biti lansiran u Australiji negde sledeće godine, a lokalne cene i specifikacije će biti potvrđene bliže lansiranju.

„Sa lansiranjem potpuno novog S-Cross-a i njegovom potencijalnom dugačkom listom unapređenih karakteristika i specifikacija o bezbednosti, udobnosti vozača i vodećoj vrednosti u klasi, nema sumnje da ćemo nastaviti da povećavamo naše prisustvo na rastućem tržištu SUV-a,“ rekao je generalni direktor Suzuki Australije Majkl Pačota.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button