fbpx
Automobili

2021 Mercedes-Benz EKC recenzija: Dugoročni oproštaj

Znamo da čisto električno vozilo nije rešenje za većinu Australijanaca trenutno u 2022. Činjenica je, međutim, da ćemo ih testirati sve više i više u narednih pet godina ili tako nešto, kako ih proizvođači budu ubrzano uvodili . Dalje, ključ za nas je uvek bio da procenimo koliko je lako sa njima živeti i koliko praktični mogu biti za one koji odluče da ga kupe.

Imajući to na umu, proveli smo dobrih nekoliko meseci sa Mercedes-Benz EKC400 Sport iz 2021. godine – u gradu i na otvorenom putu – da bismo malo dublje ušli u vlasništvo i upotrebu EV.

Dobra? Pa, ovde ima dosta toga da se diskutuje. EKC je, pre svega, Mercedes-Benz. To nije EV zbog toga. Dizajniran je i napravljen kao Mercedes-Benz, slučajno je električni. Takođe biste mogli da tvrdite da je svaki proizvođač koji koristi čisto EV sa srednjim ili velikim SUV-om pogodio najbolju tačku za najveći presek kupaca novih automobila u Australiji.

Dakle, stil karoserije je ispravan, a izvođenje je ispravno. Sviđa nam se činjenica da iako je stil malo drugačiji, EKC ne vrišti, „pogledaj me, ja vozim EV!“. Onima od vas koji žele da voze EV iz drugih razloga osim signalizacije vrline dopašće se način na koji se EKC uklapa u saobraćaj.

Iskustvo vožnje, izvođenje u kabini, integracija tehnologije i način na koji se EKC oseća za volanom su zaista vrhunski i doprinose osećaju kvaliteta koji dobijate svaki put kada se EKS vozite. To je važno, ne samo zbog značke koju nosi, već i zbog cene. Znamo da EVS nije jeftin – ionako ne u poređenju sa sličnim vozilom sa unutrašnjim sagorevanjem – zbog čega skuplji, premium brendovi trenutno imaju najviše smisla u ovom segmentu.

Lako je prevideti činjenicu da je EKC srednji SUV i stoga pruža svu praktičnost koju očekujemo i uživamo u vožnji srednjeg SUV-a. Ima dovoljno mesta na svih pet sedišta, udobno je, ima dosta prostora za odlaganje, porodici će se svideti, a ima mesta za petoro, kao i mnoštvo prtljaga. Nema sumnje da je ovo praktična i korisna platforma.

Takođe je udarno. Par elektromotora od 150 kV sa izlaznom snagom od 300 kV i 760 Nm trebalo bi da pokrene bilo koje vozilo brzo, i oni to rade. Moramo da prestanemo da brinemo o tome koliko su EV-ovi brzi i umesto toga da se fokusiramo na to koliko su praktični, ali EKC ustaje i pokreće bez napora. Navedeni domet od 417 km (VLTP) je malo optimističan, ali u stvarnom svetu, u saobraćaju, dobro ćete ući u raspon od 380–390 km kao što smo otkrili na testu.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button