fbpx
Automobili

2022 Subaru BRZ: Predstavljen model sa desnim volanom sa opsegom STI dodatne opreme

Subaruov novi sportski kupe zamenio je mesto svog upravljača za japansku potrošnju, uz niz dodatne opreme marke STI koji će se ponuditi uz novi model.

Subaru BRZ 2022. godine debitovao je sa desnim volanom, uoči svog punog australijskog lansiranja za kasnije 2021. godine.

Predstavljen zajedno sa globalnim debijem svog blizanca Toiota GR 86, BRZ na japanskom tržištu (što nije iznenađujuće) izgleda gotovo identično modelu na američkom tržištu objavljenom u novembru 2020. godine – a pridružio mu se i širi katalog dodatne opreme dizajnirane od Subaru-a.

Snaga dolazi iz istog 2,4-litarskog četvorocilindraša sa “prirodnim” bokserom, kao i američki model, uparen sa izborom šestostepenih ručnih ili šestostepenih automatskih menjača koji pokreću zadnje točkove – poslednji menjač sa lopaticama i Sportom modu.

Međutim, dok su „procenjene“ cifre za američku varijantu mlinove vezale na 170kV i 249Nm, Subaru tvrdi da prototipi BRZ na japanskom tržištu od 2022. godine razvijaju 173kV i 250Nm – za 3kV i 1Nm više, što odgovara novom GR 86.

Nejasno je da li će automobili sa specijalizovanim salonima koji se prodaju u različitim regionima nuditi različitu snagu i obrtni momenat ili jednostavno da je skoro šest meseci dodatnog razvojnog vremena naglo naglo porastalo u performansama.

U svakom slučaju, oba skupa podataka su privremena i podložna su promenama – što znači da bi automobil koji krasi australijske salone kasnije ove godine mogao ponuditi više gunđanja nego bilo koji novi BRZ do sada predstavljen.

Otkrivanje mehanički identičnog GR 86 takođe potvrđuje tačno koliko će novi BRZ biti brz od nule do 100km / h, dok će Toiota postići crtu za 6,3 sekunde – delom zahvaljujući Subaru-ovoj identičnoj težini od 1270 kg.

Za više detalja o platformi BRZ druge generacije, revizijama šasije, gumama i još mnogo toga, pročitajte našu originalnu priču o otkrivanju klikom ovde.

Spoljni izgled japanskog modela identičan je primeru na američkom tržištu predstavljenom u novembru, a unutrašnjost je bila samo prenos, razlikuje se samo ugradnjom većeg info-zabavnog ekrana sa tasterima osetljivim na dodir – jedinica za koju se zna da je namenjena isključivo domaće tržište automobila, sa Aussie automobilima koji će verovatno dobiti manji ekran od 8,0 inča.

Dimenzije slične odlazećem BRZ-u znače da će novi model zadržati sposobnost svog prethodnika da nosi četiri točkova i gume u punoj veličini sa preklopljenim zadnjim sedištima, komplet golf klubova ili brdski bicikl.

Subaru je takođe potvrdio paket tehnologija aktivne bezbednosti koji će se nuditi na automatskim modelima, uključujući autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka, prilagodljivim tempomatom, upozorenjem na napuštanje trake i nadzorom mrtve tačke – od kojih nijedna nije bila dostupna na odlaznom modelu.

Kao i ranije, na raspolaganju je sedam vazdušnih jastuka koji pokrivaju dvostruki prednji, prednji bok, zavesu i vazdušni jastuk za vozačeva kolena. Nije dostupan nijedan centralni vazdušni jastuk.

2022 Subaru BRZ STI dodatna oprema
Subaruova japanska ruka takođe je predstavila izbor estetskih dodataka, koji će činiti deo šireg spektra ‘dodataka’ kada se BRZ 2022. godine pojavi na domaćem tržištu u leto ove godine na severu.

Naslov kataloga je fiksno zadnje krilo od karbonskih vlakana (dole) – duhovni naslednik originalnog aero-kompleta Toiote 86 – plus 18-inčni kovani aluminijumski točkovi BBS, sportski zadnji prigušivač (sa jedinstvenim vrhovima izduvnih gasova) i Stepenasti nosač sa STI znakom ispod poklopca motora.

Ostali spoljni dodaci – od kojih neki nose STI brendiranje – uključuju produženi crni prednji razdelnik, crni zadnji difuzor, ‘krila’ prednjeg i zadnjeg luka točkova, crni otvor ventilacionog otvora prednjeg točka, crni spojler zadnjih usana postavljena vrtložna traka generatora i sekundarna LED dnevna svetla integrisana u donji prednji usisnik za vazduh.

Iako Subaru Australija nije potvrdio da li ćemo dodatke koji se nude sa novim BRZ videti lokalno, verovatno će dodatni asortiman putovati dole ispod, s obzirom da se slični sastanci nude sa trenutnim modelom lokalno, bilo kao pojedinačne opcije ili deo paketa za pakete za stiling od 6995 USD i 3500 USD.

Kliknite bilo koju sliku u ovoj priči da biste videli celu galeriju.

Subaru BRZ 2022. godine biće u prodaji u Japanu severnog leta 2021. (australijska zima), a australijsko lansiranje trebalo bi da se dogodi do kraja 2021. godine.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button