fbpx
Automobili

2022 Mitsubishi Airtrek električni SUV otkriven kao ekskluzivni za Kinu

Mitsubishi Airtrek iz 2022. je predstavljen u Kini, kao prvi Mitsubishijev električni SUV – ali se neće upuštati van kineske obale.

Predstavljen na sajmu automobila u Guangdžou prošle nedelje, Airtrek je razvijen (i biće izgrađen) kao deo Mitsubishi-jevog zajedničkog preduzeća sa lokalnom kompanijom GAC – iako je umesto osnovnog novog modela, Airtrek nešto više od restilizovanog, promenjena verzija GAC-ovog Aion V modela.

Prema lokalnim medijima, dužine 4630 mm, širine 1920 mm i visine 1728 mm – sa međuosovinskim rastojanjem od 2830 mm – Airtrek se po veličini nalazi između Eclipse Cross-a i Outlander-a, i jednak je popularnim SUV-ovima srednje veličine na australijskom tržištu, uključujući Toiota RAV4 i Hiundai Tucson.

Koreni GAC-a se nastavljaju unutra, gde se nalazi veliki ekran osetljiv na dodir za info-zabavu od 12,3 inča sličan Tesli modelu 3 koji ponosno sedi na kontrolnoj tabli, spojen sa potpuno digitalnom klasterom instrumenata (uključujući navigaciju sa proširenom realnošću). Vozač drži trokraki, kožom obložen volan.

Stajling povezuje sa drugim Mitsubishi modelima – sa Dinamic Shield maskom marke napred i zadnjim svetlima nalik Outlanderu pozadi – iako njegove proporcije i površina i dalje upućuju na GAC model na kome je zasnovan.

Airtrek napaja litijum-jonska baterija od 70kVh, uparena sa električnim motorom od 135kV (prema kineskim medijima) koji isporučuje traženi domet na kineskom CLTC testnom ciklusu od 520km. Dinamici vožnje pomažu nisko postavljena baterija i raspodela težine 50:50.

U ponudi je i funkcija poluautonomne vožnje nivoa 2, koja koristi devet radara i kamera za ubrzanje, kočenje i centriranje vozila u okviru svoje trake.

Očekuje se da će električni SUV Mitsubishi Airtrek iz 2022. godine krenuti u prodaju isključivo u Kini početkom 2022. godine, sa cenama od 233.800 kineskih juana (50.000 USD) – što je uporedo sa Outlanderom vrhunskog ranga prethodne generacije, čija je cena bila cena. od 47.490 dolara pre troškova na putu u Australiji.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button