fbpx
Automobili

2022 Cupra Ateca ima detalje za Australiju

Dolazni španski odeljenje za performanse Folksvagen grupe, Cupra, objavilo je više detalja o jednom od tri nova modela koja će lansirati u julu, 2022 Cupra Ateca SUV srednje veličine.

Novo za Australiju – ali se u Evropi prodaje od 2018. godine, sa remontom 2020. – Ateca će biti lansirana lokalno sa jednom potpuno napunjenom ‘VZk’ varijantom, pokretanom turbo četvorocilindričnim motorom od 221 kV i standardno opremljenom skoro svim karakteristike koje nudi Cupra u inostranstvu.

Cene će biti potvrđene bliže lansiranju, međutim veruje se da bi mogao da padne ispod 60.000 dolara pre troškova na putu – potkopavajući svoje slične veličine, ali moćnije blizance ispod kože, 228kV Cupra Formentor (procenjuje se ispod 65.000 dolara) i 235kV Volksvagen Tiguan R (68.990 dolara, nakon smanjenja cene i opreme).

Kao što je ranije objavljeno, Cupra vozila u Australiji će se u početku prodavati na mreži i rukovati kroz mrežu od približno 12 izložbenih salona, nudeći fiksne cene o kojima se ne može pregovarati.

Međutim, tačna cena koju kupci plaćaju neznatno će se razlikovati između država, imajući u vidu razlike u troškovima takse.

Cupra Ateca VZk pokreće poznati 2,0-litarski četvorocilindrični benzinski motor sa turbopunjačem Volksvagen Grupe, koji šalje 221kV i 400Nm na sva četiri točka preko sedmostepenog automatskog menjača sa dvostrukim kvačilom. Dobar je za vreme sprinta od 0-100 km/h od 4,9 sekundi.

Ova melodija motora će se deliti sa vrhunskom benzinskom verzijom Cupra Leon hot hatch-a, koja treba da se pojavi u julu – ali će propustiti titulu najmoćnijeg modela španskog brenda do verzije od 228kV/400Nm Cupra Formentora .

Standardna oprema u australijskoj Cupra Ateca će uključivati 19-inčne ‘Ekclusive Sport’ aluminijumske felne, prilagodljivo vešanje, ekran osetljiv na dodir od 9,2 inča za info-zabavu, digitalnu instrument tablu od 10,25 inča, kontrolu klime u tri zone, bežično punjenje telefona, Beats sa devet zvučnika zvučni sistem, i grejana prednja sedišta obložena kožom Petrol Blue.

Potpuna lista standardnih funkcija je uključena na dnu ove priče – uključujući paket aktivnih bezbednosnih tehnologija u ponudi.

Međutim, kupci će morati da plate više za tri artikla: prednje Brembo kočione diskove od 370 mm (u odnosu na 340 mm), panoramski krov sa električnim pogonom i višenamjenski sportski izduvni sistem slovenačke firme Akrapovic – pri čemu je Ateca trenutno jedini VV Grupni model u Australiji za ponudu sistema Akrapovic.

Nevada bela, grafitno siva i magična crna spoljašnje boje su uključene u osnovnu cenu, dok je tamna kamuflaža dostupna uz doplatu. Benzinsko plava kožna presvlaka je standardna bez obzira na to koja boja eksterijera je izabrana.

Kao i cena vozila, detalji opcija i cena boja biće objavljeni bliže lansiranju.

2022 Cupra Ateca VZk bi trebalo da bude u prodaji u Australiji u julu, sa petogodišnjom/neograničenom garancijom na kilometražu kao standard. Pratite Drive za detalje o drugim modelima za lansiranje Cupra (Leon i Formentor) u narednim nedeljama – i Ateca cenama, kada budu objavljene.

2022 Cupra Ateca VZk standardne karakteristike:
Ekskluzivni sportski točkovi od 19 inča u crnoj i bakrenoj boji (sa rezervnim prostorom od 18 inča koji štede prostor)
LED farovi i zadnja svetla (sa dinamičkim zadnjim pokazivačima)
Adaptivni amortizeri (sa režimima vožnje)
Progresivno sportsko upravljanje
9,2-inčni infotainment ekran osetljiv na dodir sa satelitskom navigacijom i bežičnim i žičanim Apple CarPlai i Android Auto
10,25-inčni digitalni instrument tabla
Petrol plava kožna presvlaka sedišta
Grejana prednja sportska sedišta
Električno podesivo vozačko sedište sa memorijom
Kožni sportski volan sa grejanjem sa ručicama za menjanje
Kožni birač menjača sa bakarnim detaljima
Tri-zonska kontrola klime
Bežično punjenje telefona
Beats zvučni sistem sa devet zvučnika od 340 vati (plus sabvufer)
Ambijentalno unutrašnje osvetljenje
Ulaz i pokretanje bez ključa
Električna vrata prtljažnika bez upotrebe ruku
Automatski farovi (sa automatskim dugim svetlima) i brisači
Automatski sklopivi grejani bočni retrovizori sa memorijom
Projekcija svetlosti lokve
Tamni aluminijumski poklopci retrovizora i crna spoljna obloga
Zadnje staklo za privatnost
Osvetljene pragove
Aluminijumske pedale
Autonomno kočenje u slučaju nužde sa detekcijom pešaka i biciklista
Pomoć pri održavanju trake
Adaptivni tempomat
Praćenje mrtvog ugla (sa asistencijom za siguran izlaz)
Upozorenje na poprečni saobraćaj pozadi
Detekcija umora vozača
Park Assist
Prednji i zadnji parking senzori
Kamera od 360 stepeni
2022 Cupra Ateca VZk opcije:
Akrapović sportski auspuh
Brembo performanse kočnica
Električni panoramski šiber

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button