fbpx
Automobili

2022. Citroen C4: Australijsko lansiranje krajem 2021. godine samo sa benzinskom snagom, bez planova za električni e-C4

Mali SUV Citroen C4, okrenut prema otvoru, 2022. godine, biće u prodaji u Australiji u četvrtom kvartalu 2021. (od oktobra do decembra), mada će kupci željni električnog pogona zasad morati potražiti negde drugde.

Portparol australijskog distributera Citroen-a potvrdio je CarAdvice-u da će sve verzije novog C4-a za Australiju kasnije ove godine zapošljavati samo benzinske motore – a australijska vladina dokumenta ukazuju na prilagođavanje 1,2-litarskog turbo-benzinskog motora sa turbopunjačem ove marke.

Potpuno električni e-C4 (dno priče) zasad će ostati predlog samo za Evropu, pri čemu je glasnogovornik potvrdio da “ne postoje planovi” za lokalno uvođenje električnog modela, bar kao deo lansirne linije -up – ali zaustavio se pre nego što je presudio australijskom uvodu dalje niz put.

Deljeni sa C4 Peugeot 2008 blizancem ispod kože, popisi u bazi podataka australijske vlade o sistemima za sertifikaciju drumskih vozila (RVCS) ukazuju na to da će se 1,2-litarski turbo benzinski motor nuditi lokalno u dve države podešavanja: 96kV i 114kV.

Obe verzije će biti uparene sa osmostepenim automatskim menjačima sa pretvaračem obrtnog momenta – umesto sa šestostepenim automatskim menjačem koji je uparen sa melodijom od 96kV u 2008. godini – vozeći samo prednje točkove.

U međuvremenu, ne-za-Australiju e-C4 udružuje električni motor snage 100kV / 260Nm sa baterijom od 50kVh za do 350km dometa vožnje sa sertifikatom VLTP i 30-minutno vreme punjenja od nula do 80% zahvaljujući mogućnostima jednosmerne struje od 100kV .

RVCS lista ukazuje na to da će se u Australiji nuditi najmanje dve C4 varijante – verovatno pod oznakom Feel and Shine, prema većem C5 Aircrossu.

Početni modeli će imati 16-inčne alu felne (i verovatno manje moćne od dve melodije motora), dok će verzije sa vrhunskim opsegom biti postavljene da dobiju 17-inčne alu felne, prednja svetla za maglu i unapređenu melodiju od 114 kV.

Ostale funkcije dostupne u određenim razredima trebalo bi da uključuju 10-inčni informativno-zabavni ekran osetljiv na dodir sa Apple CarPlai i Android Auto, digitalnu tablu instrumenata, dvozonsku klimu, head-up displej, bežično punjenje telefona, napredna udobna grejana prednja sedišta i grejani volan.

Dostupan je paket aktivnih bezbednosnih sistema, uključujući prilagodljivi tempomat i pomoć pri praćenju trake, koji kombinuju poluautonomnu vožnju autoputevima, omogućavajući automobilu da ubrzava, koči i centrira unutar svoje trake.

Njima se pridružuju autonomno kočenje u nuždi, nadzor mrtvih tačaka i kamera od 360 stepeni.

Australijske cene će biti objavljene tek bliže lansiranju, međutim upotreba cena u Velikoj Britaniji je vodič, početni model „Feel“ mogao bi koštati oko 36 000 USD pre troškova na putu, povećavajući se na nešto manje od 40 000 USD pre troškova na putu. za vodeću verziju „Shine“.

Te procene stavljaju C4 u skladu sa njegovom polupremijernom konkurencijom malih SUV-ova, uključujući Peugeot 2008 (34.990 do 43.990 dolara pre troškova na putu), Volksvagen T-Roc (33.990 do 40.990 dolara) i Mazda MKS-30 M Hibrid (33.990 dolara do 40.990 dolara).

Ako se e-C4 probije do Australije, cena lokalnih nalepnica električnog modela pala bi iznad 50.000 američkih dolara.

Citroen C4 2022. godine lansiran je u Australiji u četvrtom kvartalu 2021. godine (od oktobra do decembra). Lokalne cene i specifikacije biće objavljene uoči lansiranja.

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button