Automobili

2021 Navigator Crna nalepnica postaje tamna sa posebnim izdanjem paketa

Ako niste zanosno pratili nijanse Lincoln Navigator linije, model 2020. godine doneo je paket Reserve Monochromatic, koji je istaknut crnim točkovima i rešetkom u boji karoserije, zajedno sa opštim smanjenjem sjajnih delova. Ali šta ako želite, recimo, crnu etiketu – vrh lanca ishrane, navigatorski – sa jednobojnim paketom?

Pa, neki su rekli da se to ne može učiniti, ali Lincoln je pronašao način da stavi crne točkove i na taj. Tako imamo novi vodeći Lincoln SUV, Navigator Black Label 2021 sa paketom Special Edition. Vlasnici Black Label više ne smeju da angažuju slobodne umetnike Plasti Dip-a kako bi svoje Navigatore približili monohromatskim specifikacijama.

Paket Special Edition košta 6695 američkih dolara, što se čini blago iznuđenim za selektivno smanjenje sjajnih radova – posebno s obzirom na to da monohromatski paket košta 3270 američkih dolara na rezervnoj opremi. Ali na crnoj etiketi uključuje crni krov, za povratni dvobojni izgled. Dostupan je sa većinom spoljašnjih boja, osim crne, verovatno zato što ga Lincoln čuva za neizbežno Midnight Edition 2022. ili 2023. godine. Navigator Black Label kreće se od 99.420 USD, a sistem za zabavu na zadnjim sedištima (2000 USD) i pojasevi na naduvavanje zadnjih sedišta (250 USD) su u osnovi jedine opcije.

(Naš tester nije imao ni jedno ni drugo.) Model L sa dugim međuosovinskim rastojanjem dodaje 3200 dolara. Da, to je puno novca, i ne, ni oni to ne podstiču. Prodaja Navigatora porasla je za 26 procenata u prvom kvartalu ove godine, a u Cadillacu prodaju svaki Escalade koji mogu da naprave. Za još nekoliko meseci, Hamptons će biti zao sa novim Jeep Grand Vagoneerom. U novim Roaring Tventies-ima, koliko god trajali, veliki domaći luksuzni SUV-ovi vruća su roba.

VISOKO: Nula do 60 mph za 5,2 sekunde, raskošna unutrašnjost, dizajn i dalje izgleda sveže tri godine nakon predstavljanja. I odjednom je Navigator – redizajniran za model 2018. godine – najstariji SUV u svom segmentu. Međutim, ne čini se zastarelim, posebno u pogledu isporuke napajanja. Dvostruki turbo motor od 450 ks, 3,5-litarski V-6 – slobodno ga nazovite Raptor motorom – baca ogromni Lincoln sa odmora na 60 mph za 5,2 sekunde, što je samo 0,1 sekunde zaostatka za relativno finim Audijem SK5. Četvrt milje zahteva samo 13,8 sekundi, na kraju kojih Navigator putuje brzinom od 100 mph.

Te brojke su dovoljno dobre da pobede poslednji Raptor koji smo testirali. Što je još važnije, oni ometaju prirodnog neprijatelja Navigatora, Escalade. Taj Cadillac sa svojim atmosferskim V-8 postiže 60 za 5,9 sekundi i četvrt milje pređe za 14,4 sekunde pri 96 mph. Drag-strip počinje u stranu, Navigatorov obrtni momenat od 510 funti čini da se oseća bez napora snažno u svakodnevnoj vožnji, kao što i priliči teglenici koja ima prednja sedišta sa 30 podešavanja snage i dostupnu unutrašnju temu nazvanu Iacht Club, u kompletu sa plavom kožom sedišta i obloge od belog tikovine. Sa rejtingom vuče od 8700 funti, Navigator takođe može da vuče ponude za jahte pristojne veličine.

Prikolica za čamac te veličine imala bi sopstvene kočnice, što je važno, jer Navigatorovi čepovi već rade, zaustavljajući 6066 kilograma crne etikete. Stanica našeg testnog kamiona od 18 km / h nije loša, a prva četiri zaustavljanja bila su dosledna. Ali sledeće tri su progresivno postajale sve duže, a naš testni vozač primetio je da bi još jedna trka mogla da dovede do slabljenja kočnice kako bi otkazala. Ali ako ne trčite vruće krugove na trkalištu, oni bi trebali biti dovoljni. Valjajući se na 22-inčne Hankook Dinapro HT celosezonske gume, srednjih 0,76 g bočnog prianjanja Black Label-a još je jedan znakovit znak da Navigator, iako je sav pojačan, nije napravljen da poprimi Durango Hellcats.

Iako su prošle tri godine od svog debija, Navigator i dalje izvrsno radi na tome da vas ubedi da to nema puno veze sa Ford Ekpedition i da je zapravo vrsta domaćih plemića vredna šeme dizajna enterijera nazvane Chalet. (Da, sa naglaskom.) Ali što se tiče Specijalnog izdanja, predlažemo da Navigatoru zaista odgovara neko svetlo rešenje. I 6695 dolara kupuje puno Plasti Dip-a.

https://www.danasnje.co/

Povezani Clanci

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button
Close
Close